Fotbal intern

Costin Mărculescu a fost fanul înfocat al Universității Craiova. „A iubit-o, ca un mare și frumos nebun!”

11.06.2020 | 12:30
Costin Marculescu a fost fanul infocat al Universitatii Craiova A iubito ca un mare si frumos nebun
ADVERTISEMENT

Actorul Costin Mărculescu, decedat în seara precedentă, a fost un fan înfocat al Universității Craiova. El era prezent la toate partidele pe care formația olteană le disputa în București, dar mergea deseori și în Bănie, mai ales după ce fusese dat în folosință noul stadion „Ion Oblemenco”.

Costin Mărculescu iubea Craiova

Costin Mărculescu nu şi-a ascuns niciodată pasiunea pentru fotbal şi, în special, pentru culorile alb-albastre ale Craiovei.

ADVERTISEMENT

Posta frecvent pe contul lui de Facebook mărturii ale pasiunii sale pentru echipa din Bănie, de acum şi din trecut, având o admirație foarte mare pentru foștii jucători de legendă care au făcut parte din „Craiova Maxima”.

Şi ca să nu mai comenteze toți anonimii hai să vedem ce am eu acasă pe perete legat de Universitatea Craiova…..voi…

Posted by Costin Mărculescu on Tuesday, September 12, 2017

De altfel, Craiova Maxima, cu jucătorii ei legendari, a fost cea care l-a făcut pe Costin Mărculescu să devină suporterul echipei din Cetatea Băniei.

ADVERTISEMENT

Cel mai fantastic cvartet de mijloc din anii '80 din fotbalul românesc și din istorie , mijlocașii CRAIOVEI MAXIMA și ai…

Posted by Costin Mărculescu on Sunday, May 24, 2020

Costin Mărculescu mergea deseori la meciurile formaţiei preferate şi nu de puţine ori se bucura de plăcerea de a-şi întâlni idolii copilăriei, precum Sorin Cârţu sau Emil Săndoi.

Acum pe Național Arena la merele derby FCSB UNIVERSITATEA CRAIOVA alături de trei prieteni foștii mari fotbaliști internaționali, SORIN CÂRȚU, EMIL SĂNDOI și DANIEL NICULAE. Forța Craiova !!!

Posted by Costin Mărculescu on Sunday, December 22, 2019

Accidentul de la meciul cu Dinamo

De altfel, atunci când Eugen Neagoe a suferit un infarct, la partida dintre Dinamo şi Univestitatea Craiova disputată în august 2019 pe Arena Națională, Costin Mărculescu se afla în tribune. Iar la finalul meciului a avut parte de un episod neplăcut. „Am căzut pe scări la stadion, la finalul meciului“, mărturisea atunci actorul, care a fost internat în spital pentru îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Alex Mitriţă a fost unul dintre cei mai buni jucători olteni şi a plecat pe o sumă record în campionatul Statelor Unite ale Americii, la New York City FC. Înainte de „despărțire”, Costin Mărculescu ținut neapărat să aibă o amintire cu talentatul mijlocaş.

Alex Mitriţă şi Costin Mărculescu. FOTO: facebook
Alex Mitriţă şi Costin Mărculescu. FOTO: facebook

Microbist în adevăratul sens al cuvântului, Costin Mărculescu purta cu mândrie și treningul naţionalei. Iată o fotografie postată de actor în faţa marelui stadion Wembley.

ADVERTISEMENT

În treningul României cu tricolorul,astăzi de 1 Decembrie în fața celebrului stadion WEMBLEY din LONDRA. LA MULȚI ANI ROMÂNIA și LA MULȚI ANI românilor de pretutindeni !!!! ??????

Posted by Costin Mărculescu on Saturday, November 30, 2019

Eugen Trică a fost un nume important în istoria fotbalului din Bănie. Fostul jucător şi antrenor al Craiovei nu-i putea refuza o amintire dragă unui suporter înfocat. Chiar dacă, teoretic, se situau în tabere diferite, pentru că Trică antrenează echipa lui Adran Mititelu și Costin era un contestatar al acesteia.

Eugen Trică şi Costin Mărculescu. FOTO: facebook
Eugen Trică şi Costin Mărculescu. FOTO: facebook

Vestea morții lui Costin Mărculescu a fost un șoc pentru toată suflarea fotbalistică olteană. Clubul din Bănie a postat imediat un mesaj pe Facebook, anunţând, cu regret, decesul unuia dintre cei mai pasionaţi suporteri ai echipei.

⚫ Actorul Costin Mărculescu ne-a părăsit. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Posted by Universitatea Craiova on Wednesday, June 10, 2020

„A iubit, ca un mare și frumos nebun, Universitatea Craiova”

„COSTIN, CÂND O SĂ AJUNGI SUS, SALUTA-L PE ILIE ȘI SPUNE-I CĂ ÎL IUBIM! SALUTĂ-I PE ZOLI, PE COSTICĂ, PE NAE TILIHOI… PE TOȚI??

Mutam canalele înainte de somn. Îi părăsisem de câteva minute pe prietenii Dan Capatos și Sorin Ovidiu Bălan, la celebra emisiune a primului. Cu ambii am absolvit în anii 90 Facultatea de presă „Evenimentul Zilei”. Pe burtieră , un titlu pe care nu-l cred nici acum: „Costin Mărculescu a fost găsit mort”…În direct, Horațiu Tudor, excepționalul reporter, alt mare absolvent al facultății amintite mai înainte, transmitea devastatoarea veste…
Ce să vă scriu despre Costin? Că a fost o inimă mare? Că dacă generozitatea există, el a întruchipat generozitatea? Că dacă bucuria există, el a fost bucuria? Câte și mai câte…
Nu știu de ce a murit Costin Mărculescu și nici nu vreau să cred că a murit.
Tot ce știu e că a iubit oamenii. Și a iubit, ca un mare și frumos nebun, Universitatea Craiova“, a scris şi jurnalistul Daniel Nanu, unul dintre prietenii apropiați ai lui Costin Mărculescu, fan înfocat și el al Craiovei Maxima.

COSTIN, CÂND O SĂ AJUNGI SUS, SALUTA-L PE ILIE ȘI SPUNE-I CĂ ÎL IUBIM! SALUTĂ-I PE ZOLI, PE COSTICĂ, PE NAE TILIHOI……

Posted by Daniel Nanu on Wednesday, June 10, 2020

Costin Mărculescu ar fi împlinit 51 de ani pe 29 iunie. Dumnezeu să-l odihnească!


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Botoşani: 1,87 este cota pentru ”ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT