Life

Cremă de zahăr ars cu portocale, o rețetă delicioasă. Desertul are o textură perfectă

Cremă de zahăr ars cu aromă fină de portocale, un preparat savuros. Prăjitura are consistența ideală și puține ingrediente.
18.02.2024 | 22:19
Crema de zahar ars cu portocale o reteta delicioasa Desertul are o textura perfecta
Cremă de zahăr ars cu aromă fină de portocale, un preparat savuros. Prăjitura are consistența ideală și puține ingrediente. Sursa foto: freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cremă de zahăr ars cu portocale, o rețetă delicioasă. Desertul are o textură perfectă. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt pașii pe care trebuie neapărat să-i urmezi pentru a te bucura de o prăjitură ușoară și rafinată.

Cremă de zahăr ars cu aromă fină de portocale, un preparat savuros. Prăjitura are consistența ideală și puține ingrediente

Cremă de zahăr ars cu aromă fină de portocale, un preparat savuros. Prăjitura are consistența ideală și puține ingrediente. Pe multe dintre ele le ai deja în gospodărie, trebuie numai să treci la treabă dacă vrei să-i bucuri pe cei dragi.

ADVERTISEMENT

Atunci când simți nevoia de ceva dulce este de ajuns să te gândești la această rețetă simplă. Gustul este mult îmbunătățit față de varianta clasică pentru că are în compoziția sa un produs la care nu te-ai fi gândit.

Mai exact, este vorba de apa de flori de portocal. Pentru acest desert gospodinele mai au nevoie de 400 grame zahăr, un litru de lapte, 8 ouă și coaja de la o lămâie. De asemenea, nu trebuie să lipsească un vas confecționat din aluminiu.

ADVERTISEMENT

E de preferat ca acesta să aibă mânere din metal, nicidecum din plastic sau alt material. Crema de zahăr ars cu portocale poate avea în compoziția sa și arome, cum ar fi cea de rom, sau păstaie de vanilie pentru un gust și mai intens.

Cum se face crema de zahăr ars cu portocale

Crema de zahăr ars cu portocale se face simplu și rapid. În primul rând, gospodinele trebuie să topească 200 grame de zahăr într-un vas încăpător, la o temperatură potrivită. E foarte important ca ingredientul să nu se lipsească de pereții vasului.

ADVERTISEMENT

În al doilea rând, femeile trebuie să facă compoziția din ouă cu restul de zahăr și coaja de la lămâie. În al treilea rând, se adaugă apa de flori de portocal și se amestecă bine. La acest pas se toarnă și laptele și se omogenizează bine din nou.

Compoziția obținută se toarnă peste zahărul ars din vas și se bagă la cuptor desertul. Prăjitura trebuie să stea într-o tavă în care s-au turnat două pahare cu apă pentru a se coace uniform și frumos pe toate laturile.

ADVERTISEMENT

Se lasă la cuptor aproximativ o oră și un sfert, la o temperatură de 180 de grade Celsius. Desertul se scoate din vas și se lasă la răcit înainte de a fi servit. Crema de zahăr ars cu portocale se păstrează la frigider.

ADVERTISEMENT