News

Cresc tensiunile între Taiwan și China. Oficialii de la Taipei au tras cu rachete asupra unor drone chineze

Tensiunile dintre Taiwan și China se intensifică. La câteva ore după plecarea lui Nancy Pelosi de la Taipei, oficialii insulei anunță că au tras cu rachete asupra unor drone chineze depistate în zonă.
04.08.2022 | 07:56
Cresc tensiunile intre Taiwan si China Oficialii de la Taipei au tras cu rachete asupra unor drone chineze
Drone din China, depistate în Taiwan, la câteva ore după plecarea lui Nancy Pelosi. Sursa foto: twitter.com
ADVERTISEMENT

Cresc tensiunile militare între Taiwan și China. Oficialii de la Taipei anunță că armata statului a tras cu rachete asupra unor drone chineze care au zburat în zonă.

Drone din China, depistate în Taiwan, la câteva ore după plecarea lui Nancy Pelosi. Reacția militară a Taipeiului

Miercuri noapte, trupele taiwaneze au tras rachete în direcția a două vehicule aeriene fără pilot (drone) chineze care au pătruns în spațiul aerian al regiunii Kinmen, scrie TaiwanNews.

ADVERTISEMENT

Aparatele de zbor au fost depistate în zonă la câteva ore după plecarea din această țară a preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, anunță Ministerul Apărării de la Taipei.

Conform raportului prezentat de generalul-maior Chang Zone-sung din comandamentul de apărare Kinmen al armatei, dronele chineze au zburat în pereche în zona Kinmen de două ori miercuri seara, în jurul orelor locale 21:00 şi 22:00.

ADVERTISEMENT

Am tras imediat o serie de rachete pentru a da avertismente şi pentru a le alunga. La scurt timp, ele s-au întors. Au intrat în zona noastră restricţionată şi de aceea le-am dispersat cu noi rachete”, a spus oficialul.

Insulele Kinmen sunt situate în apropierea coastei de sud-est a Chinei, lângă oraşul Xiamen. ”Armata noastră are o procedură standard de operare. Vom reacţiona dacă vor intra“, a spus Chang, adăugând că nivelul de alertă pe Kinmen rămâne unul normal.

ADVERTISEMENT

Oficialul din Taipei spune că misiunea dronelor din China a fost să adune informaţii despre desfăşurarea de securitate din zonă.

Săptămâna trecută, pe 28 iulie, armata taiwaneză a tras focuri de rachetă spre o dronă chineză pentru a o avertiza în timp ce aceasta a zburat deasupra zonei Dongyin, care face parte din Insulele Matsu.

ADVERTISEMENT

Tensiunile Taiwan – China, la cel mai înalt nivel

În ultima perioadă, tensiunile dintre Taiwan și China au atins un nivel aproape maxim. Ele au culminat cu recenta vizită în zona a lui Nancy Pelosi.

Administraţia de la Beijing a condamnat vehement vizita în Taiwan a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA şi a anunţat că urmează să efectueze exerciţii militare cu muniţie reală.

Joi, la două zile după ce Beijingul a confirmat că exercițiile sale militare sunt în desfășurare în apropierea insulei, Taiwanul a spus că își va consolida capacitățile de autoapărare și va menține dialogul cu Statele Unite.

ADVERTISEMENT
Tags: