Sport

Crime în serie în atletismul mondial. O maratonistă a fost împușcată în cap de iubitul său

Lumea atletismului este zguduită de o nouă crimă cu premeditare, o maratonistă din Kenya fiind împușcată în cap de iubitul său.
14.10.2021 | 21:48
Crime in serie in atletismul mondial O maratonista a fost impuscata in cap de iubitul sau
ADVERTISEMENT

Uciderea lui Edith Muthoni s-a produs în aceeași zi în care o altă mare atletă kenyană, Agnes Tirop, a fost găsită înjunghiată mortal în casa sa.

Practic, sportul din țara africană trăiește o dublă dramă prin pierderea a două sportive de top.

ADVERTISEMENT

Crime odioase în lumea atletismului

Cotidianul italian Gazzetta dello Sport informează că o nouă crimă petrecută în Kenya a zdruncinat lumea atletismului, maratonista Edith Muthoni fiind împușcată în cap de partenerul său de viață și a murit la scurt timp după ce a fost transportată la spital.

Incidentul s-a produs marți, 12 octombrie, în localitatea Kerugoya din regiunea Kirinyaga, iar poliția locală l-a arestat deja pe criminal, Kennedy Nyamu, nimeni altul decât iubitul sportivei.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost acuzat că a ucis-o pe Edith Muhoni împușcând-o în cap după o ceartă violentă care ar fi pornit de la faptul că sportiva s-a uitat în telefonul său mobil, așa cum a dezvăluit sora atletei.

”Ea și iubitul ei erau împreună de trei ani. Cei doi s-au certat pe telefonul lui Nyamu în noaptea crimei”, a declarat sora sportivei, Jane Nyawira King’uru.

ADVERTISEMENT

Edith Muthoni era renumită pentru performanțele obținute în maratoanele locale. De asemenea, ea a servit ca cercetător comunitar pentru Kenya Wildlife Service (KWS) din regiunea Embu.

Campioană mondială, înjunghiată mortal de iubit

Agnes Tirop, campioană mondială de cross country și dublă medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de atletism din 2017 și 2019 în proba de 10.000 de metri, a fost dată dispărută de tatăl său marți seară, iar a doua zi a fost găsită înjunghiată în propria casă din orașul Iten.

ADVERTISEMENT

Luna trecută, Agnes Tirop a stabilit un record mondial în proba de 10.000 de metri la un concurs în Germania. Ea a fost înregistrată cu timpul de 30 de minute și o secundă, doborând cu 28 de secunde recordul deținut de marocanca Asmae Leghzaoui din 2002.

Tirop a atras atenția încă de la juniori, ea reușind că câștige două medalii de bronz la Campionatele Mondiale din 2011, deși avea doar 15 ani. Patru ani mai târziu, după o ascensiune extrem de rapidă, a câștigat Campionatele Mondiale de cross country din China și a devenit al doilea cel mai tânăr medaliat în această probă, după Zola Budd.

Kenya a mai trecut printr-o mare tragedie în urmă cu mai puțin de un an, atunci când un arbitru a fost omorât pe un teren de fotbal.

ADVERTISEMENT