Sport

Crina Pintea s-a accidentat! Pivotul naţionalei României poate lipsi în meciul decisiv cu Austria pentru calificarea la Euro

Crina Pintea a suferit o accidentare la gleznă în timpul unui antrenament efectuat alături de Gyor. Pivotul naţionalei României ar putea rata meciul decisiv cu Austria pentru calificarea la Euro.
19.03.2022 | 16:40
Crina Pintea sa accidentat Pivotul nationalei Romaniei poate lipsi in meciul decisiv cu Austria pentru calificarea la Euro
Crina Pintea, în meciul România - Norvegia de la Campionatul Mondial. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Naţionala de handbal feminin a României va juca în luna aprilie meciurile decisive pentru calificarea la Euro împotriva Insulelor Feroe şi Austriei. Echipa antrenată de Adi Vasile are nevoie de două victorii pentru a juca la Euro.

Crina Pintea s-a accidentat! Pivotul naţionalei României poate lipsi în meciul decisiv cu Austria

Însă, una dintre cele mai importante handbaliste ale echipei naţionale, Crina Pintea, este în dubiu pentru meciurile decisive. Pivotul s-a accidentat la un antrenament al celor de la Gyor şi va lipsi următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

Handbalista a suferit o accidentare la gleznă, iar medicii lui Gyor susţin că are nevoie de 4-5 săptămâni de recuperare. Asta în timp ce meciurile naţionalei României cu Feroe şi Austria vor avea loc pe 20, respectiv 24 aprilie.

România, evoluţie dezamăgitoare în preliminarii până acum!

România a avut o evoluţie dezamăgitoare în preliminarii până acum. A câştigat cu emoţii meciul tur cu Insulele Feroe, în noua sală de la Mioveni, scor 26-19. A urmat apoi un meci de infarct împotriva Austriei, în deplasare.

ADVERTISEMENT

Fără Cristina Neagu, retrasă temporar anul trecut, România a smuls un egal în ultima secundă, graţie aruncării bombă a Biancăi Bazaliu. S-a terminat 33-33 şi naţionala noastră rămânea în pole position pentru unul dintre primele două locuri.

Au urmat apoi două înfrângeri în “dubla” cu Danemarca, favorita grupei, care au complicat mult situaţia grupei. La Mioveni danezele s-au impus cu 35-28, în timp ce la Odense, scorul a fost 32-27 pentru gazde.

ADVERTISEMENT

“Tricolorele” au nevoie de victorii cu Feroe şi Austria pentru calificarea la Euro

Astfel, România are nevoie de două victorii în ultimele două meciuri, cu Insulele Feroe şi Austria, pentru a obţine locul doi şi calificarea la Campionatul European din decembrie. Însă, ar putea fi o misiune dificilă, mai ales dacă va lipsi Crina Pintea.

Cel mai probabil, pivotul naţionalei României va rata şi meciurile lui Gyor din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, însă va putea fi aptă pentru Final Four, echipa maghiară fiind principala favorită la trofeu.

ADVERTISEMENT
  • 31 de ani are Crina Pintea
  • 2006 este singura ediţie a unui turneu final unde România nu a obţinut prezenţa

 

ADVERTISEMENT