Sport

Adrian Porumboiu, după decizia VAR de la CFR Cluj – Universitatea Craiova 1-1: “Când ești ageamiu, tot prost iese lucrarea”. Exclusiv

Adrian Porumboiu este de acord cu reproșurile celor de la CFR Cluj după CFR Cluj - Universitatea Craiova 1-1. Spune că Ivan era în ofsaid la golul egalizator.
08.05.2023 | 00:07
Adrian Porumboiu dupa decizia VAR de la CFR Cluj  Universitatea Craiova 11 Cand esti ageamiu tot prost iese lucrarea Exclusiv
Cristi Balaj consideră că CFR Cluj a fost dezavantajată de 7 ori flagrant cu VAR-ul. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
07-05-2023
21:19

Adrian Porumboiu spune că Ivan era în ofsaid la gol: "E bun VAR-ul când știi să mânuiești bidineaua"

Adrian Porumboiu este de aceeași părere cu Cristi Balaj. Fostul mare arbitru a explicat pentru FANATIK cum trebuia judecată faza din care Andrei Ivan a egalat. Iar verdictul nu putea să fie decât unul singur: ofsaid!

„A fost ofsaid la golul lui Ivan. Una e la croitorie când se măsoară pantalonul să cadă pe picior și haina să stea bine pe umeri și alta e la fotbal. Au tras linia de ofsaid la VAR pe piciorul lui Ivan.

Așa e scos din ofsaid de călcâiul lui Camora, dar partea superioară a corpului, umărul lui Ivan este evident mai aproape de linia porții decât Camora sau minge. Adică ofsaid. E bun VAR-ul când știi să mânuiești bidineaua, când ești ageamiu tot prost iese lucrarea”, a explicat Adrian Porumboiu pentru FANATIK.

Adrian Porumboiu a ținut să își exprime părerea și la faza la care CFR Cluj a cerut penalty: „A fost henț la Badelj”

Fostul mare arbitru a ținut să lămurească și faza la care Cristi Balaj consideră că CFR Cluj trebuia să primească lovitură de pedeapsă. Și Adrian Porumboiu i-a dat dreptate: „În plus la greșeli de arbitraj și în minus pentru CFR Cluj, eu zic că a fost penalty la hențul lui Badelj după capul lui Braun.

Apărătorul depărtează brațul de corp când respinge mingea. Și susțin asta nu ca simplu privitor la televizor, ci ca fost arbitru cu sute de meciuri la cel mai înalt nivel”.

Cristi Balaj a fost extrem de iritat de deciziile lui Radu Petrescu la meciul cu Universitatea Craiova, care o scoate pe CFR Cluj din lupta la titlu în SuperLiga.

Cristi Balaj, analiză complexă în direct la faza golului Universității Craiova care scoate CFR-ul din lupta la titlu: „O să vină Kyros să spună că e distanță mică”

Cristi Balaj a intervenit după CFR Cluj – Universitatea Craiova și a demonstrat că golul lui Andrei Ivan trebuia să nu fie validat: „Eu doar de ofsaid aș vrea să vorbesc. Prin schimbarea decizie la roșu eu zic că arbitrul are acoperire regulamentară. 

ADVERTISEMENT

Linia din ce văd eu, nu știu dacă sunt cele din cabina VAR, cade chiar pe 6 metri. 100% se vede că Ivan e ușor înclinat și chiar dacă ar sta drept, umărul și șoldul e mai în dreapta. Înclinat e și mai apropiat de linia porții, mai ales că este înalt.

Camora are vârful pe linie și piciorul nu e ridicat. Depășește linia, dar nu atât de mult cât piciorul lui Ivan. În alte situații asemănătoare când ni s-au luat goluri, linia a fost trasă la umăr. Dacă a fost trasă la umăr, situația e gravă. 

ADVERTISEMENT

Cristi Balaj îl desființează pe Kyros Vassaras: „Vine cu nonșalanță și ne spune că nu se vede. Nu vrei să vezi! Este rușinos”

Oficialul lui CFR Cluj a continuat să argumenteze de ce decizia arbitrului a fost una greșită: „Rog pe cei care ne urmăresc să facă un exercițiu să stea cu piciorul drept ușor înclinat și e foarte clar. Cât putea să iasă umărul? Vă spun și câți centimetri are gheata lui Camora. El depășește 6-7 metri, pe când Ivan depășește cu mult călcâiul lui Camora. E logic! Nu ai cum să depășești! 

Arbitrajul nu este făcut pentru proști, dar trebuie să ai un minim de logică. Eu știu cât poartă la picior Camora. Numai dacă ar purta 89 în loc de 41, atunci ar avea călcâiul mai în spate.

ADVERTISEMENT

Supărarea lui Dan Petrescu e că tot ce a fost la limită în acest play-off, deciziile au fost împotriva CFR-ului. Și etapa trecută se vede cu mingea când trece pe lângă Moraes se loveste de palmă și Kyros vine cu nonșalanță și ne spune că nu se vede. Nu vrei să vezi! Este rușinos. 

Președintele lui CFR Cluj crede că ardelenii trebuiau să primească penalty: „O să vină Kyros să spună că e distanța mică”

Vede că jucătorul advers vrea să trimită mingea spre poartă și duce minge cu tot cu corp ca să blocheze mingea. O să vină Kyros să spună că e distanță mică. Păi duce mâna cu tot cu corp! Lovește mâna? O să ne zică că avea ochiul jumate închis. Când duci mâna spre minge să blochezi o eventuală pasă… El nu a fost surprins, știa că va pasa. A vrut să blocheze mingea. 

ADVERTISEMENT

Din păcate e greu să montăm psihic jucătorii. Sunt dărâmați. Avem și noi minusurile noastre, dar eu cred că dacă nu erau aceste decizii de arbitraj atunci am fi avut șanse în continuare. Acum e foarte greu”, a declarat Cristi Balaj la Digi Sport.

ADVERTISEMENT