Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cristi Balaj, fostul preşedinte ANAD, reacţie dură după reducerea suspendării Simonei Halep: “Sunt stupefiat!”

Cristi Balaj, fostul președinte ANAD, are o reacție dură după reducerea suspendării Simonei Halep și spune că și staff-ul fostului lider WTA ar trebui să fie sancționat.
08.03.2024 | 14:25
Cristi Balaj fostul presedinte ANAD reactie dura dupa reducerea suspendarii Simonei Halep Sunt stupefiat
Cristi Balaj, fostul preşedinte ANAD, reacţie dură după reducerea suspendării Simonei Halep: “Sunt stupefiat!”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Simona Halep a avut câștig de cauză la TAS în cazul de dopaj, iar suspendarea a fost redusă la doar 9 luni. Cristi Balaj intervine după ce dubla câștigătoare de Grand Slam a primit un verdict favorabil, iar fostul președinte ANAD cere și sancționarea staff-ului.

Cristi Balaj, fostul preşedinte ANAD, reacţie dură după reducerea suspendării Simonei Halep: “Sunt stupefiat!”

Simona Halep se pregătește să revină în circuitul WTA după ce suspendarea dictată de ITIA a fost micșorată la TAS. Cristi Balaj a fost președinte la ANAD și a vorbit despre cazul de dopaj al dublei câștigătoare de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte ANAD a explicat și cum a fost posibil ca suspendarea să fie redusă la 9 luni la TAS la FANATIK SUPERLIGA. Emisiunea poate fi urmărită live pe FANATIK.RO, de la ora 10:30, în fiecare zi de luni, marți și vineri.

„Vorbim de o comisie independentă, care poate să decidă orice, poate să decidă ce crede că este corect. Nu avem voie să comentăm, că ne spunem părerea sau ceea ce prevede legea este una, dar de aici până să folosim termeni ca ilegal.

ADVERTISEMENT

Când am spus vreodată că decizia este ilegală, am spus ce prevede legea. Legea spune că  în cazul lipsei intenției și a vinovăției semnificative poate să fie redusă 1/2 și se mai poate reduce până la 3/4 în cazul unui ajutor substanțial”, a spus Cristi Balaj la FANATIK SUPERLIGA.

Cristi Balaj: „Sunt stupefiat că nimeni din staff nu a fost sancționat”

Fostul președinte de la ANAD cere suspendarea membrilor din staff-ul Simonei Halep după reducerea suspendării. Patrick Mouratoglou și-a asumat vina în cazul de dopaj, însă fostul antrenor nu a fost sancționat până acum.

ADVERTISEMENT

„Nu cunosc date din dosar și aștept să văd motivarea celor de la TAS pentru a-mi exprima un punct de vedere. Cel mai important lucru este că s-a redus această sancțiune și ea poate să revină pe teren. Din punct de vedere moral sunt dezamăgit de următorul lucru.

Este evident că lipsa vinovăției sau intenției semnificative există pentru că este clar că nu a vrut și nu a încercat. Acesta este motivul pentru care reducerea este atât de mare. Sunt stupefiat că cei din staff au recunoscut că sunt vinovați și nimeni nu a fost sancționat.

ADVERTISEMENT

Ea suferă și nimeni din staff-ul ei nu a fost sancționat. Sportivul niciodată nu scapă din păcate. Cei care au greșit trebuie să fie sancționați”, a declarat fostul președinte ANAD.

Cum RASPUNDE Cristi Balaj, fost presedinte ANAD, ACUZATIILOR Simonei Halep

ADVERTISEMENT
Tags: