Sport

Simona Halep a vorbit despre colaborarea cu Patrick Mouratoglou și despre noua echipă cu care luptă pentru locul 1 WTA: ”A fost o greșeală”

Simona Halep a fost elegantă când a vorbit despre Patrick Mouratoglou, însă a lăsat să se înțeleagă că nu vor mai colabora pe viitor.
07.03.2024 | 10:07
Simona Halep a vorbit despre colaborarea cu Patrick Mouratoglou si despre noua echipa cu care lupta pentru locul 1 WTA A fost o greseala
Simona Halep a fost elegantă când a vorbit despre Patrick Mouratoglou, însă a lăsat să se înțeleagă că nu vor mai colabora pe viitor. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fostul lider mondial a primit o reducere a suspendării în cazul de dopaj de la 4 ani la 9 luni, iar verdictul favorabil venit de la TAS a fost pus și pe seama faptului că antrenorul francez și echipa sa și-a asumat responsabilitatea.

Simona Halep, reacție despre colaborarea cu Patrick Mouratoglou

Revenită în România, Simona Halep a mărturisit că tot ce i s-a întâmplat a fost doar dintr-o greșeală și nu a fost nimic intenționat, însă șansele să mai colaboreze cu Patrick Mouratoglou sunt nule.

ADVERTISEMENT

”El și echipa mi-au recomandat aceste suplimente. Sunt convinsă că nu a făcut-o cu rea intenție, dar a fost o greșeală pe care am plătit-o foarte scump. A fost doar o greșeală și atât. În acest moment nu am o echipă”, a declarat Halep.

”Tata mereu a avut încredere în mine, exagerată. Nu o să îl contrazic, dar va fi greu. E un vis îndepărtat să spun că o să ajung numărul 1 mondial. Am fost acolo și este deosebit să fii acolo. Dar este foarte greu”, a mai spus ea.

ADVERTISEMENT

“În acest moment nu am o echipă, dar am câteva zile la dispoziție să formez o echipă așa cum îmi doresc eu, dar nu o să fie ușor. O să o iau pas cu pas și o să văd cât de bine pot să fac lucrurile. Au fost colaborări foarte bune și cu antrenorii români, dar pentru mine colaborarea cu Darren a fost specială și alături de care am făcut cele mai bune rezultate. Nimic nu este exclus, o să mă gândesc bine și o să aleg” – Simona Halep

Cum a comentat Mouratoglou reducerea pedepsei

Patrick Mouratoglou, care și-a asumat în fața comisiei TAS responsabilitatea pentru testul pozitiv de dopaj al româncei, a comentat reducerea suspendării printr-un mesaj scurt postat pe rețelele de socializare.

Antrenorul francez a distribuit pe contul său de X (n.r. – fostul Twitter) un mesaj al lui Ahmad Nassar, directorul executiv al Asociaţiei Jucătorilor Profesionişti de Tenis, care vorbește despre necesitatea unor schimbări în lumea tenisului.

ADVERTISEMENT

”Nedreptatea este incredibilă. Da, trebuie să se schimbe”, a fost comentariul făcut de Mouratoglou, după ce Ahmad Nassar a scris că fostul lider WTA nu poate primi înapoi timpul pierdut.

Mouratoglou, făcut praf în România

Ion Ion Țiriac l-a ironizat pe Patrick Mouratoglou, cel pe care multă lume îl consideră principalul vinovat pentru situația în care a fost pusă Simona Halep. Fiul lui Ion Țiriac a postat în social media o fotografie cu antrenorul, alături de care a adăugat următorul text: ”Uneori, o imagine nu are nevoie de explicații”.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Ion Țiriac a admis că Simona Halep are o singură vină în toată această poveste. El este de părere că dubla campioană de Grand Slam nu ar fi trebuit să-și apere cu atâta înverșunare echipa care i-a administrat acel supliment în urma căruia s-a ajuns să fie depistată pozitiv.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că gestul lui Patrick Mouratoglou de a-și asuma întreaga vină a fost decisiv în sentința TAS, însă îl face praf pe tehnicianul francez despre care spune că este un ”escroc”.

ADVERTISEMENT