Fotbal international

Cristi Balaj îl apără pe Sebastian Colțescu, dar dă un verdict dur: ”Va fi sacrificat”

09.12.2020 | 10:31
Cristi Balaj il apara pe Sebastian Coltescu dar da un verdict dur Va fi sacrificat
ADVERTISEMENT

Fostul arbitru internațional Cristi Balaj îl apără pe Sebastian Colțescu, dar dă un verdict dur și crede că acesta va fi sacrificat pentru a se da un exemplu în lupta împotriva rasismului.

Turcii au părăsit terenul după ce Colţescu a folosit cuvântul ”negru” la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul, iar  întâlnirea a fost reprogramată pentru miercuri.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a reacționat imediat și a anunțat că  va lua măsuri în funcție de raportul UEFA.

Verdictul lui Cristi Balaj după scandul de rasism în care a fost implicat Sebastian Colțescu

”Aş vrea să judecăm la rece. Am văzut un meci, care până când a fost oprit, formaţia turcă era iritată, protesta la orice decizie. Aveau impresia că merită mai mult decât li se cuvine. Colţescu a vorbit cu Haţegan din câte am văzut eu. El nu s-a adresat secundului, ci lui Ovidiu Haţegan”, a declarat Balaj la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

”A fost o discuţie internă. În limba română, cuvântul folosit de Colţescu, mai ales dacă nu te adresezi unei persoane, are un alt sens. Avem o limbă latină. Înţeleg acele persoane că au avut această reacţie, pentru că ei percep altfel acest cuvânt care sună urât, dar este cu totul şi cu totul altceva”, a mai spus preşedintele Agenţiei Naţionale Antidoping.

”Noi trebuie să explicăm că Sebastian Colţescu nu a vrut să jignească. Şi că nu a folosit acel cuvânt în sens peiorativ. Cred că el va fi sacrificat pentru a arăta ce toleranţă zero există în astfel de cazuri. Doar UEFA îl poate salva, dacă va stabili că el nu a folosit acest cuvânt într-un sens peiorativ”, este verdictul dat de Cristi Balaj în scandalul provocat de Sebastian Colțescu.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după tot scandalul de rasism de la întâlnirea din Franța, Ovidiu Hațegan și Sebastian Colțescu au oferit primele reacții, mai ales că totul a luat o amploare foarte mare.

Ministrul delegat al Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu,  a luat atitudine după meciul PSG – Bașakșehir, întrerupt în minutul 14 după ce Sebastian Colțescu a fost acuzat de rasism și consideră că jucătorii, care au refuzat să mai continue jocul, au luat o decizie istorică.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, a declarat că îşi cere scuze în numele sportului românesc pentru incidentul de la meciul PSG – Istanbul Bașakșehir, în care Sebastian Colţescu este acuzat de rasism.

ADVERTISEMENT