Sport

Cristi Borcea îi distruge pe cei din DDB și PCH: „Eu aș cere ca galeria să nu aibă niciun cuvânt de spus! Cum să vină să conducă ei?”

Cristi Borcea, fostul finanțator principal al lui Dinamo, a lansat un atac dur la adresa suporterilor din Programul Doar Dinamo București și din Peluza Cătălin Hîldan
13.08.2022 | 15:15
Cristi Borcea ii distruge pe cei din DDB si PCH Eu as cere ca galeria sa nu aiba niciun cuvant de spus Cum sa vina sa conduca ei
Fanii-acționari din programul DDB dețin 20% din pachetul de acțiuni. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

PCH și DDB doresc să aibă un cuvânt din ce în ce mai greu la Dinamo, însă Cristi Borcea consideră că acest lucru ar fi de neacceptat pentru clubul din Ștefan cel Mare.

Cristi Borcea îi atacă pe suporterii lui Dinamo: „Au greșit că au pus presiune, că au condus clubul”

Cristi Borcea a vorbit la Pro Sport despre situația de la Dinamo și e de părere că suporterii nu ar trebui să conducă niciodată un club de fotbal: „Cât a fost Negoiță a căutat oameni să vină lângă el, dar ce să facă mai mult de atât? Cei din galerie au greșit că au pus presiune, că au condus clubul…”.

ADVERTISEMENT

Borcea e convins că fanii „câinilor” și-au dat și ei seama de faptul că au greșit: „E diferență între a fi suporter și a conduce clubul. Și-au dat și ei seama acum… Sunt de admirat că au făcut aceste eforturi, dar…”.

Fostul patron al lui Dinamo e convins că niciun investitor nu va fi interesat să o preia pe Dinamo: „Eu aș cere ca galeria să nu aibă niciun cuvânt de spus. Eu am o relație foarte bună cu ei, dar cum să vină să conducă ei? Cum să aibă o putere de decizie cei din galerie? Nu vine nimeni, asta i-a speriat. Nu va veni nimeni. Ei ar fi dispuși să renunțe și să facă orice pentru Dinamo, dar…”.

ADVERTISEMENT

Cristi Borcea e convins: „Prin venirea spaniolilor s-a distrus orice viitor al lui Dinamo”

Cristi Borcea trage o concluzie extrem de dură și nu vede cu Dinamo ar putea ieși din această situație extrem de dificilă din punct de vedere financiar și sportiv: „Dinamo a fost în moarte clinică. Negoiță a ținut-o, dar nu a mai putut. Atunci a zis să vină cineva care poate construi ceva. Prin venirea spaniolilor s-a distrus orice viitor al clubului Dinamo”.

Dinamovistul e de părere că „alb-roșii” au nevoie de un buget uriaș pentru a putea reveni în SuperLiga: „Îți trebuie 5 milioane să promovezi. Dinamo nu are nimic, n-are bază sportivă… Bine… 3 milioane să promoveze, iar în primul an îți trebuie 10 milioane ca să te bați la play-off, dar nu ai siguranța să ajungi acolo”.

ADVERTISEMENT

Orice investitor care ar veni la Dinamo, Borcea consideră că trebuie să scoată o sumă uriașă din buzunar pentru a prelua clubul: „Trebuie să fie cineva dispus ca să dea 15 milioane de euro deoparte. Îți trebuie 15 milioane să promovezi în Liga 1, după îți trebuie iar între 12 și 15 milioane ca să te bați la cupele europene. Nu e vorba că nu m-aș implica, dar nu ai cum…”.

Borcea, previziuni sumbre pentru Dinamo: „Nu există nimeni în România care să dea banii ăștia”

Cristi Borcea este sigur că niciun om de afaceri nu va fi dispus să pună la bătaie această sumă de bani„E prietenul meu, e un om foarte potent financiar, dar fiecare își face socotelile. Nu există nimeni în România care să dea banii ăștia (15 milioane de euro). Nu va veni nimeni și nu există cineva care să bage 15 milioane și după încă 15 ca să te bați la campionat.

ADVERTISEMENT

La Dinamo nu merge decât cu locul 1 sau 2. Mie îmi vopseau gardurile la locul doi. Dinamo nu are niciun viitor. Eu zic că este capăt de linie! Și din Liga a 4-a dacă o lași tot trebuie să plătești toate datoriile istorice. Cine se bagă?”. 

 

ADVERTISEMENT