Sport

Cristi Borcea, moment tensionat în direct: „Nu puteam să zic ‘Dați-vă la o parte!’”

Cristi Borcea a trecut printr-un moment tensionat în cadrul unei emisiuni de sport. Totul are legătură cu o poveste celebră din anul 2007.
19.10.2023 | 10:35
Cristi Borcea moment tensionat in direct Nu puteam sa zic Dativa la o parte
Cristi Borcea a trecut printr-un moment tensionat în cadrul unei emisiuni de sport. Totul are legătură cu o poveste celebră din anul 2007. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cristi Borcea a trecut printr-un moment tensionat în cadrul unei emisiuni de sport. Fostul acționar de la Dinamo a fost supus unei întrebări care nu i-a fost total pe plac. În mai 2007, a existat un episod în care se presupune că Gigi Becali ar fi oferit prima de joc pentru fotbaliștii lui Dinamo, dacă aceștia câștigau duelul cu CFR Cluj.

Povestea anului 2007. Gigi Becali ar fi oferit prime la Dinamo

În luna mai a anului 2007, Dinamo era deja campioană, din punct de vedere matematic, iar formația din Ștefan cel Mare avea un duel cu CFR Cluj. Echipa care se bătea pentru poziția secundă din campionat cu Steaua (actuala FCSB). La acea vreme, locul 2 ducea direct în grupele Champions League, așa că era foarte important pentru “roș-albaștrii” ca ardelenii să piardă acel meci. Astfel, au existat mai multe discuții pe subiectul primelor, iar Gigi Becali le-ar fi promis fotbaliștilor de la Dinamo sume importante pentru o victorie cu CFR Cluj. Atunci, dinamoviștii s-au impus cu 1-0.

ADVERTISEMENT

Moment tensionat pentru Cristi Borcea

În cadrul unei emisiuni de sport, Cristi Borcea a fost pus într-o situație delicată și întrebat despre speculațiile din acea perioadă. Fostul acționar de la Dinamo a negat povestea prezentată de gazda emisiunii: “Vrei să îți spun un moment în care nu ai avut un management bun? Este momentul 7 mai 2007, când acționarii dinamoviști acceptă prima de la Gigi Becali. Eu spun că atunci este un moment de cădere, pentru că vestiarul se strică”.

“Nu e adevărat. Adu-ți aminte, jucăm la Iași și spun la 8 jucători (n.r. să nu ia galbene) și au luat cartonașe, dacă îți aduci aminte. Niculescu, Dănciulescu, Radu Ștefan, toți. 8 jucători nu au jucat cu CFR-ul. Deci 8 jucători. Eu nu am acceptat niciodată. Știam că umblă, dar niciodată, eu nu știu să fi ajuns. Eu le-am dat primă la jucători la meciul ăla. Gigi Becali nu a avut cum să dea primă din moment ce eu am dat primă că au bătut pe CFR 1-0.

ADVERTISEMENT

Eu nu puteam să zic ‘Dați-vă la o parte’. Dar ce le-am spus, ‘8 jucători sunteți cu galben, vreau să vă păstrez, suntem campioni, vreau să vă dau o vacanță, nu jucați cu CFR’. Ce să le spun mai mult? Nu puteam să intru în vestiar și să le spun ‘pierdeți meciul’. Le-am dat primă normală, 2.000 de euro. Nu, nu s-a rupt niciodată (n.r. vestiarul). Noi, după episodul ăsta, l-am luat pe Zicu, l-am luat pe Marius Niculae și am avut ghinionul cu Lazio”, a declarat Cristi Borcea, pentru cei de la ProSport.

Nicoliță o vrea pe Dinamo puternică: “Mă motiva domnul Borcea”

Fostul jucător al “roș-albaștrilor” a vorbit despre formația din Ștefan cel Mare. Bănel Nicoliță o vrea puternică pe Dinamo și a dat ca exemplu Rapidul. Nicoliță a explicat și motivul pentru care își dorește ca rivala celor de la FCSB să redevină o forță în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

“Tot ce îmi doresc eu este să își facă Dinamo echipă frumoasă. Sunt de acord cu tine, Robert, fără bani nu merge nimic. Când era domnul Borceaș și făcea ca Shakira, eu ca jucător înnebuneam. 

Când făcea ca Shakira domnul Borcea. Făcea ca Shakira frumos. Înnebuneam, abia așteptam să joc cu ei. Dacă eu am jucat cu glezna uite așa, uite așa umflată. La meci, a venit Moți. Am vrut să dau centrare și a venit direct cu talpa peste. Și eu m-am dus la minge, mai ales că eu jucam și la naționala României cu el, când mi-a pus talpa, pe gleznă instant.

ADVERTISEMENT

Erau vremuri frumoase. Din acest motiv, mi-aș dori ca și Dinamo și Rapid. Uite cum e Rapid acuma. Să se ridice și Dinamo la nivelul lui Rapid, iar atunci vom avea un campionat și mai frumos.

Mă motiva și mai tare când îl vedeam pe Borcea. Există jucători care în ziua de azi să plângă? Nu există. Credeți-mă, cu jucătorii actuali care mai joacă și ei la cluburile astea de tradiție”, a declarat Bănel Nicoliță, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT
1,96 este cota oferită de WIN2 pentru pronosticul „1” la meciul Hermannstadt - Dinamo București