Sport

Cristi Borcea surprinde din nou. De ce nu are loc Mircea Lucescu la Dinamo

Mircea Lucescu și-a anunțat retragerea din fotbal, însă dinamoviștii speră la o revenire a sa în Ștefan cel Mare. Borcea nu crede că este posibil. Burcă are postul asigurat.
07.11.2023 | 16:40
Cristi Borcea surprinde din nou De ce nu are loc Mircea Lucescu la Dinamo
Mircea Lucescu nu are loc la Dinamo de Ovidiu Burca. sursa foto: inquamphotos.com
ADVERTISEMENT

Dinamo este în criză de rezultate sub comanda lui Ovidiu Burcă. Echipa din Ștefan cel Mare ocupă penultimul loc în clasament și nu a mai câștigat din luna august. Burcă este intens contestat, însă conducerea îi oferă credit în continuare antrenorului în vârstă de 43 de ani.

Lucescu nu va veni la Dinamo

“Mircea Lucescu este cel mai mare antrenor din istoria fotbalului românesc. Nu cred că va putea trăi fără fotbal. Mi-aș dori foarte mult să revină la Dinamo. Cred că ar începe o mare reconstrucție și un mare Dinamo, ținând cont de stadion și construirea acestuia.

ADVERTISEMENT

S-ar crea emulația în rândul suporterilor, dar nu are loc de Burcă. ‘Nea Mircea’ trebuie să facă tot. Dacă vine, va dori să facă tot, și antrenor, și tot. Manager total, cum a fost toată viața.

Fără astadion, infrastructură și un proiect serios, nu va veni. O să se întoarcă în România, la nepoți, nu cred că mai merge în Turcia sau în altă țară”, a declarat fostul conducător al lui Dinamo, Cristi Borcea, pentru iamsport.ro.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu s-a retras din fotbal

După un mandat ce a început în vara anului 2020, Mircea Lucescu și-a anunțat demisia de la clubul ucrainean Dinamo Kiev. Odată cu demisia, antrenorul în vârstă de 78 de ani a hotărât să renunțe la fotbal. Lucescu a decis să se retragă după o serie de rezultate negative alături de club.

Dinamo Kiev a înregistrat patru meciuri consecutive fără victorie în campionat, iar eșecul din partida cu Șahtior, scor 0-1, a fost picătura care a umplut paharul. Mircea Lucescu mai avea contract alături de Dinamo Kiev până în 2023/2024, însă a decis să se retragă din fotbal.

ADVERTISEMENT

Venirea lui Mircea Lucescu la Dinamo București ar fi ca o gură de aer pentru formația din Ștefan cel Mare. Echipa condusă de Burcă a adunat doar 10 puncte în primele 15 etape din Superligă. Fără o schimbare din interior, echipa riscă să retrogradeze.

Situația lui Dinamo este una dificilă. Pe lângă lipsa infrastructurii, investițiile întârzie și ele să apară. Bucureștenii rulează în mare parte același lot pe care l-au avut în Liga a 2-a, iar rezultatele se văd cu ochiul liber. Dinamo a reușit doar 2 victorii în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu ar putea ajuta Dinamo grație experienței lui la nivel internațional. Lucescu le-a antrenat în trecut pe Inter Milano, Galatasaray, Beșiktaș, Zenit și naționala de fotbal a Turciei. Mircea Lucescu este un produs al clubului Dinamo.

ADVERTISEMENT