Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Andrei Nicolescu, ultimele detalii despre venirea lui Florin Marin la Dinamo

Andrei Nicolescu, administratorul special al clubului, a confirmat la FANATIK SUPERLIGA că există posibilitatea ca Florin Marin să ajungă la Dinamo pe postul de director tehnic.
07.11.2023 | 14:19
Andrei Nicolescu ultimele detalii despre venirea lui Florin Marin la Dinamo
Administratorul special al lui Dinamo, Andrei Nicolescu, a confirmat informația FANATIK că există dorința de a-l aduce pe Florin Marin în funcția de director tehnic și a precizat că acesta este de mai mult timp sfătuitorul lui Ovidiu Burcă. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
07-11-2023
12:32

Ce se întâmplă cu venirea lui Florin Marin la Dinamo

Administratorul special al lui Dinamo, Andrei Nicolescu, a confirmat informația FANATIK că există dorința de a-l aduce pe Florin Marin în funcția de director tehnic și a precizat că acesta este de mai mult timp sfătuitorul lui Ovidiu Burcă.

”Domnul Florin Marin oricum vine și se sfătuiește cu Ovidiu. Rămâne o idee ca el să vină director tehnic, este o chestie pe care trebuie să o seteze Ovidiu cu dânsul, noi doar vrem să fim suport.

Este o chestiune în care ei colaborează, e modul lor de a comunica și de a-și da informații. Decizia nu este la mine, depinde foarte mult cum își doresc ei să colaboreze. Cred că la amândoi este decizia”, a declarat Nicolescu, la FANATIK SUPERLIGA.

Ultimele detalii despre venirea lui Florin Marin la Dinamo

Dinamo traversează momente foarte dificile, formația fiind pe penultima poziție în SuperLiga. Fanii cer de câteva meciuri plecarea antrenorului Ovidiu Burcă, omul care a readus, poate nesperat, „haita” în prima divizie. Conducerea lui Dinamo este sub presiune, Ovidiu Burcă este sub și mai mare presiune.

Florin Marin, noul director tehnic de la Dinamo! Ovidiu Burcă este foarte încântat de mutarea președintelui Andrei Nicolescu

În aceste condiții de tensiune maximă, Andrei Nicolescu și colaboratorii săi au găsit o soluție pentru a mai calma lucrurile și a lua oarecum și presiunea de pe umerile antrenorului Ovidiu Burcă. Dinamo va avea un nou director tehnic, care va fi, măcar pe hîrtie, șeful lui Burcă.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Florin Marin, unul dintre numele grele din breasla tehnicienilor noștri, și-a dat acordul să vină alături de Burcă. Cei doi se consultă frecvent de mai multă vreme, dar acum vor lucra zilnic cot la cot.

Ovidiu Burcă s-a declarat foarte încântat de mutarea lui Nicolescu. A fost de acord din primul moment cu propunerea președintelui, singura necunoscută fiind dacă Florin Marin va accepta sau nu noua provocare. Deși sunt destui cei care încă îl consideră pe „Flocea” un antrenor din era veche, chiar a Cooperativei, acesta este unul dintre tehnicienii extrem de valoroși ai fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

Florin Marin va merge deja cu Dinamo în Ardeal, pentru meciurile cu FC Bihor, din Cupă și UTA, din SuperLiga

Din informațiile FANATIK, Florin Marin urmează să fie prezentat de Dinamo în cel mai scurt timp. Poate chiar de către antrenorul Ovidiu Burcă la conferința de presă premergătoare meciului de Cupa României cu FC Bihor. Partida va avea loc vineri seara, la Oradea.

Oricum, este sigur că Florin Marin va intra deja activ în viața echipei chiar de la partida aceasta. El va face deplasarea cu echipa în Ardeal și va începe treaba. Dinamo are o deplasare mai lungă de această dată, pentru că rămâne la Oradea după meciul de Cupă.

ADVERTISEMENT

La trei zile după Bihor – Dinamo, „câinii” lui Ovidiu Burcă vor disputa un meci extrem de important, tot la Oradea, în ultima etapă a turului SuperLigii. Este vorba de întâlnirea de luni, UTA – Dinamo, duelul foarte interesant dintre Mircea Rednic și echipa sa de suflet.

Florin Marin este mentorul lui Ovidiu Burcă. „E un antrenor atât de modern în idei și în principii! Este frapant uneori”

Florin Marin va avea și rolul de a mai atenua din criticile care curg în valuri la adresa antrenorului Ovidiu Burcă. Marin își va folosi experiența pentru a-l ajuta pe Ovidiu, în special pentru ca Dinamo să înceapă să câștige, să facă puncte.

ADVERTISEMENT

În momentele dificile, o idee te poate ajuta enorm. Florin Marin este un antrenor atât de modern în idei și în principii! Este frapant uneori… Îl auzi pe Guardiola vorbind de anumite lucruri despre care acest om ne învăța pe noi acum 20 și ceva de ani! Un om mult subevaluat, de la care fotbalul românesc ar avea atât de multe de învățat” – Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Totuși, nu este deloc o surpriză că Florin Marin a acceptat să-l ajute pe Burcă, iar acesta din urmă este extrem de mulțumit de mutare. Florin Marin este mentorul lui Burcă, detaliu pe care tânărul tehnician l-a recunoscut în mai multe rânduri.

„Florin Marin e un om pe care lumea nu-l cunoaște cu adevărat, la adevărata lui valoare. Este un om care a stat lângă mine, un om care este în continuare lângă mine și vreau să-i mulțumesc! Un om extraordinar și eu mă bucur că am avut această onoare să poată să-mi fie mentor. E unul din punctele forte pe care eu le-am avut, în detrimentul altor tineri care se apucă de meserie”, a dezvăluit Burcă despre Marin la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, a lui Ioanițoaia.

Florin Marin nu a mai stat pe banca tehnică din 2017, când a plecat de la CS Mioveni

Florin Marin, 70 de ani împliniți pe 19 mai, este unul dintre cei mai longevivi tehnicieni din fotbalul românesc. A antrenat foarte multe formații, a fost și secundul lui Victor Pițurcă la ultimul mandat al acestuia pe banca naționalei României.

Ultima experiență a lui Marin pe banca tehnică s-a produs în toamna lui 2017, când a pregătit-o pe CS Mioveni. A preluat echipa ca antrenor în vara lui 2017, după ce în sezonul anterior a fost director tehnic la argeșeni. Pe 5 septembrie 2017 s-a despărțit de Mioveni, după un 0-1 la Poli Timișoara, și din acel moment nu a mai fost activ ca tehnician.

  • 10 puncte a acumulat Dinamo în 14 etape, fiind pe penultimul loc, la 3 puncte de Voluntari aflată pe loc de baraj
  • 2006 este anul în care Florin Marin a antrenat ultima oară pe Dinamo. A avut un mandat de 11 meciuri, între 4 aprilie și 30 iunie
ADVERTISEMENT