Sport

Cristi Chivu e pregătit să antreneze la seniori. Anunțul lui Victor Becali: „Oricând poate fi o soluție”

Cristi Chivu o pregătește în prezent pe echipa a doua a lui Inter. Victor Becali este convins că antrenorul poate face pasul oricând la formația de seniori a nerazzurilor.
16.11.2022 | 12:06
Cristi Chivu e pregatit sa antreneze la seniori Anuntul lui Victor Becali Oricand poate fi o solutie
Cristi Chivu, concurență serioasă pentru banca lui Inter.
ADVERTISEMENT

Cristi Chivu s-a calificat cu Inter Primavera în 16-mile Youth League. Antrenorul român nu a făcut pasul încă la echipa de seniori a vreunui club, însă Victor Becali este convins că fostul internațional român ar putea antrena fără probleme echipa mare a lui Inter.

Cristi Chivu, înlocuitorul lui Simone Inzaghi la Inter?

Cristi Chivu, retras din activitate în 2014, a revenit în fotbal ca antrenor și a pregătit echipele mai mici ale lui Inter. În prezent, fostul mare internațional român o antrenează pe Inter Primavera, echipa a doua a nerazzurilor.

ADVERTISEMENT

Cristi Chivu a calificat-o pe Inter Primavera în 16-mile Youth League, iar jurnaliștii italieni îl vedeau la un moment dat pe antrenorul român înlocuitorul lui Simone Inzaghi pe banca fostei campioane din Serie A.

În campionat, formația lui Cristi Chivu nu a impresionat, fiind pe locul 15 din 18 echipe cu doar 11 puncte în 12 partide. Totuși, impresarul Victor Becali este convins că fostul fundaș al naționalei României va ajunge la cârma echipei mari a lui Inter.

ADVERTISEMENT

Victor Becali, convins de rezultatele lui Cristi Chivu pe banca lui Inter Primavera: „Oricând poate fi o soluție pentru echipa mare”

Victor Becali a mărturisit că o eventuală mutare a lui Cristi Chivu pe banca echipei de seniori a lui Inter nu l-ar impresiona pentru că rezultatele antrenorului român la echipa a doua îl recomandă.

Impresarul român a dat exemplu situația de la FCSB, acolo unde Mihai Pintilii, fost jucător la FCSB, îi pregătește pe roș-albaștrii. „Nu mi s-ar părea nimic anormal să fie, pentru că el este din familia lor, cum spuneam şi de Pintilii, a jucat atâţia ani acolo, a câştigat trofee, poate câteodată noi nu ne aducem aminte.

ADVERTISEMENT

A câştigat trei titluri, face o treabă bună, oricând poate fi o soluţie pentru Inter, pentru că nu e cineva care nu cunoaşte clubul, el e de acolo. (n.r. pe banca lui Inter) Va ajunge, cu siguranţă”, a declarat Victor Becali, pentru Orange Sport.

Cristi Chivu, cifre excelente în tricoul lui Inter

Cristi Chivu a petrecut 7 ani pe San Siro în tricoul lui Inter. Fundașul român are în palmares 13 trofee dintre care unul în Liga Campionilor și 3 titluri în Serie A cu nerazzuri. Chivu a strâns 169 de apariții și a marcat trei goluri în perioada petrecută la Inter.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește echipa națională, Cristi Chivu a adunat 75 de apariții, fiind desemnat de trei ori cel mai bun jucător român al anului în 2002, 2009 și 2010. Fostul fotbalist s-a retras din activitatea de sportiv în 2014 și în 2018 a revenit în fotbal ca antrenor la echipele de juniori ale lui Inter.

ADVERTISEMENT