Sport

Cristi Chivu – manager general la Dinamo, mutarea care putea schimba istoria: „I s-a oferit mână liberă”. Exclusiv

Cristi Chivu (41 de ani) s-a lăsat de opt ani de fotbal, iar în prezent strălucește ca antrenor la Inter Milano Primavera, cu care tocmai a cucerit titlul. Fostul internațional putea ajunge însă în conducerea lui Dinamo.
03.08.2022 | 10:48
Cristi Chivu  manager general la Dinamo mutarea care putea schimba istoria I sa oferit mana libera Exclusiv
Cristian Chivu, Dinamo. Colaj Fanatik/ Sursa Foto: Facebook/@Inter și Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Cristi Chivu este unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria României. Câștigător al Ligii Campionilor, cu Inter, în 2010, fostul căpitan al naționalei a luat-o pe drumul antrenoratului. Puțină lume știe însă că acesta a fost la un pas să devină manager general al lui Dinamo.

Cristi Chivu a refuzat postul de manager general al lui Dinamo

Fost director sportiv în Ștefan cel Mare, în era Negoiță, Cristi Bobar a dezvăluit, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK, faptul că fostul mare fundaș român a avut pe masă oferta de a o prelua pe Dinamo. Bobar și Chivu se cunosc foarte bine, ambii fiind reșițeni.

ADVERTISEMENT

„El a realizat niște lucruri extraordinare, dar, în primul rând, puterea lui și voința lui de a face lucrurile corect, începând să antreneze copii de 14-15 ani, apoi să fie la echipa a doua a lui Inter, să ia campionatul, e un lucru extraordinar.

Mai ales că el, și o știu de la el, a refuzat multe echipe de Liga 1 sau din Golf, pentru că și-l doreau și, bineînțeles, având CV-ul lui și-l dorește oricine să aibă un antrenor ca Cristi Chivu.

ADVERTISEMENT

El a refuzat la un moment dat și rolul de manager general al clubului Dinamo, acum câțiva ani de zile i s-a propus. I s-a oferit mână liberă. A luat treptat acești pași și mă bucur nespus că are rezultate și sunt sigur că într-o zi va fi antrenor principal la Inter”, a declarat Cristi Bobar, în exclusivitate pentru FANATIK.

„Peste câțiva ani va fi selecționer la echipa națională”

Cristi Chivu este antrenor cu acte începând cu anul 2019. Fostul mare internațional român a luat licența UEFA Pro după ce a terminat cursurile Școlii de Antrenor de la Coverciano. În sezonul 2021-2022, Chivu a câștigat campionatul de tineret din Italia, cu Inter Milano Primavera, echipa U19 a „nerazzurrilor”.

ADVERTISEMENT

Totuși, Cristi Bobar nu îl vede revenind prea curând în România pe antrenorul în vârstă de 41 de ani, dar e convins că într-o bună zi va antrena echipa națională, pentru care are 75 de selecții și trei goluri ca „tricolor”.

„Nu, nu, momentan, nu. A avut această șansă și nu. Poate peste câțiva ani de zile, unde-l văd, dar mai trebuie să treacă ani de zile, la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Selecționer la echipa națională, dar va trebui să mai treacă niște ani, pentru că el parcurge foarte corect etapele și are o răbdare extraordinară, să o ia de jos, să antreneze copii, seniori și așa mai departe”, a adăugat președintele lui CSM Reșița.

  • 2 turnee finale a prins Cristi Chivu în calitate de jucător al naționalei României, EURO 2000 și EURO 2008
ADVERTISEMENT
Tags: