Sport

Cristi Costin, noul Romică Bunică! Povestea celui mai ciudat gol pe care l-a încasat vreodată FCSB, care încă îi dă fiori lui Gigi Becali. Video

Gigi Becali (63 de ani) nu învață din greșeli. Finanțatorul lui FCSB este aproape să piardă un nou titlu pe mâna propriilor „nepotisme”. Ultimul gol din FC Voluntari - FCSB 2-2, îi amintește de reușita lui Romeo Bunică.
15.05.2022 | 17:19
Cristi Costin noul Romica Bunica Povestea celui mai ciudat gol pe care la incasat vreodata FCSB care inca ii da fiori lui Gigi Becali Video
Cristi Costin, noul Romică Bunică! Povestea celui mai ciudat gol pe care l-a încasat vreodată FCSB, care încă îi dă fiori lui Gigi Becali. FOTO: sportpictures.eu, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristian Costin (23 de ani) a fost „călăul” lui FCSB în etapa a noua din play-off-ul Casa Pariurilor Liga 1. Mijlocașul lui FC Voluntari a marcat în minutul 88 ultimul gol al meciului de pe Național Arena, încheiat nedecis, scor 2-2. În urma acestui rezultat, roș-albaștrii pot pierde titlul de campioană, dacă CFR Cluj o învinge pe Universitatea Craiova. N-ar fi prima dată când Gigi Becali ratează obiectivul de această manieră.

Senzație de deja vu pentru Gigi Becali. Golul lui Cristi Costin îi amintește de celebra reușită a lui Romică Bunică

După FC Voluntari – FCSB 2-2, finanțatorul vicecampioanei României a fost extrem de supărat, în special pe primarul Voluntariului, Florentin Pandele. Gigi Becali este nașul de cununie al edilului cu Gabriela Firea. Latifundiarul din Pipera a dezvăluit că ilfovenii au jucat pe viață și pe moarte cu echipa sa, deoarece au avut o primă în valoare de 4.500 de euro, dintre care 3.000 au venit din partea lui CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

„Știi ce s-a întâmplat de erau așa disperați? Au jucat pe 1.500 de euro, le-a dat Primăria, iar 3.000 le-a dat de la CFR. N-ai ce să zici. Le-a dat Primăria 1.500.

Mi-au spus unii de acolo din echipă, că spun unii despre ce e vorba. N-are rost. Conducerea Primăriei le-a dat 1.500 de euro, e regulamentar să dea. Mă deranjează că a luat primă de la CFR.

ADVERTISEMENT

Să iei primă de la adversarul meu, mie nu-mi vine să cred. Mi-a zis cineva ‘băi, Gigi, tu ai inspirație la multe, dar ești prost la oameni’. Eu iubesc oamenii și nu am cum să n-am încredere în ei. Când ajungi așa, zic că e adevărat că sunt idiot.

Nu știu la cine mă refer, mă refer la faptul că o echipă a luat primă de 3.000 de euro de la CFR. Noi avem prieteni pe la echipă, avem rude la echipă acolo, la Voluntari, și știm. Oamenii ne-au spus dinainte”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Până ca dezvăluirile lui Gigi Becali să fie confirmate sau nu, FC Voluntari a demontat zvonurile despre un posibil „aranjament” cu FCSB. Înaintea partidei, multă lume se aștepta ca duelul cu echipa lui Liviu Ciobotariu să fie doar un galop de sănătate pentru roș-albaștri, având în vedere relația naș-fin dintre Becali și Pandele, dar și a faptului că s-a jucat pe Național Arena, acolo unde, în tur, fotbaliștii lui Petrea câștigaseră cu 4-0.

În urma rezultatului înregistrat pe cel mai mare stadion din țară, CFR Cluj are șansa să devină campioană în Casa Pariurilor Liga 1 pentru a opta oară în istorie. Tot ce trebuie să facă echipa lui Dan Petrescu este să o bată în această etapă pe Universitatea Craiova. Coincidență sau nu, primul titlu al ardelenilor a fost cucerit tot în dauna clubului lui Gigi Becali, la finalul sezonului 2007-2008.

ADVERTISEMENT

Povestea golului care a rupt „frăția” cu Constantin Bucur

La acea vreme, din prima ligă a României făcea parte și Gloria Buzău, o formație care a ajuns să fie patronată de Costel Bucur, un om de afaceri pe care Becali îl considera „fratele” său. Deși Gloria era pe mâinile lui Bucur, în „Crâng” dicta tot latifundiarul din Pipera.

„O spun în premieră, că a trecut mult timp de atunci, eu am fost cel care l-a adus. Mi-am făcut rău singur, pe româneşte. Buzăul, la vremea aia, nu avea bani să joace în Liga 1, datorii de 17 miliarde la stat. Şi atunci am fost sunat de la Bucureşti. Cum el (N.R. – Gigi Becali) nu putea să fie implicat la două echipe, s-a găsit soluţia cu acest Constantin Bucur. Eu chiar mă gândeam cum să facem şi cum o să facem. Lui Gigi Becali îi plăcea publicul de aici”, declara, în 2020, Ioan Viorel, fost jucător la ambele echipe.

Și, totuși, un meci jucat la Buzău a cântărit decisiv în stabilirea campioanei României. Pe 30 noiembrie 2007, fotbaliștii conduși de pe bancă Marius Lăcătuș n-au reușit decât un 1-1, în ciuda faptului că, printre altele, echipa adversă avea în componență și o sumedenie de jucători împrumutați de la FCSB.

Roș-albaștrii au condus cu 1-0 în „Crâng” după reușita lui Nicolae Dică (78), dar Romică Bunică le-a dat planurile peste cap în al doilea minut de prelungiri. Atacantul, care la acea vreme avea 33 de ani, l-a învins pe Robinson Zapata dintr-o lovitură liberă executată perfect și a stabilit rezultatul final.

Dacă FCSB ar fi câștigat la Buzău, echipa lui Gigi Becali ar fi avut cu două puncte în plus față de CFR Cluj, care urma să cucerească titlul câteva luni mai târziu, cu 76 de puncte, unul mai mult decât rivala care încă juca în Ghencea.

Meciul de la Buzău a reprezentat și începutul sfârșitului prieteniei dintre Gigi Becali și Costel Bucur. Dacă imediat după meci a părut că ia totul în glumă, „gurile rele” au spus atuncă că finanțatorul roș-albaștrilor i-a transmis lui Bucur să-l dea afară pe Bunică. Patronul Gloriei s-a confirmat, iar, în prima parte a lui 2008, atacantul a ajuns tocmai în Liga 3, la Olimpia Râmnicu Sărat.

  • 6 goluri și 1 assist a reușit Cristian Costin, „călăul” lui FCSB, în acest sezon de Liga 1

  • (P) Cota BETANO pentru Câștigător Liga 1: 7,00 este cota pentru „FCSB campioană”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT