Sport

Cristi Neamțu ar fi împlinit 43 de ani! Mesajul emoționant al mamei sale

Cristi Neamțu ar fi împlinit 43 de ani, iar mama fostului portar de la FC U Craiova 1948 a avut un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.
22.08.2023 | 18:28
Cristi Neamtu ar fi implinit 43 de ani Mesajul emotionant al mamei sale
Cristi Neamțu ar fi împlinit 43 de ani! Mesajul emoționant al mamei sale. sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristi Neamțu a rămas în inimile suporterilor din Bănie chiar și după aproape 22 de ani la tragicul eveniment din stagiul de pregătire al lui FC U Craiova 1948. Fostul portar ar fi trebuit să împlinească 43 de ani pe 22 august, iar mama acestuia a avut un mesaj emoționant.

Cristi Neamțu ar fi împlinit 43 de ani! Mesajul mamei sale: „Nimeni de pe lume nu se putea gândi”

FC U Craiova 1948 s-a deplasat în Cipru pentru un stagiu de pregătire în 2002, iar cantonamentul avea să fie ultimul pentru Cristi Neamțu. Tânărul portar a decedat în timpul unui antrenament la Larnaca după un duel la minge cu Marius Șuleap după o lovitură involuntară care l-a trimis într-o comă profundă pe 20 februarie.

ADVERTISEMENT

Cristi Neamțu a fost transportat de urgenţă la un spital din Nicosia, iar medicii l-au diagnosticat cu fractură de mandibulă şi hemoragie cranio-cerebrală în urma loviturii primite de la colegul său. După şase zile de comă, personalul medical de la spital a anunţat decesul fotbalistului.

La aproape 22 de ani de la tragedia din cantonamentul lui FC U Craiova 1948, suporterii din Bănie își amintesc cu drag de cel poreclit „Schmeichel”. Mama portarului a avut un mesaj emoționant pe data în care Cristi Neamțu ar fi trebuit să împlinească 43 de ani.

ADVERTISEMENT

„Azi ar fi fost ziua ta de naștere, băiatul meu, Cristi Neamțu, ai fi împlinit 43de ani! Dumnezeu sa te odihnească în pace, vei rămâne veșnic în inima sufletul și gândurile mele!

‘Și lotul din Bănie, spre Cipru s-a ‘ndreptat
Acolo’ n Est de mare, s-au dus, s-au antrenat
Și nimeni de pe lume, nu se putea gândi,
Că NEAMȚU din Craiova, jucând, el va muri’

ADVERTISEMENT

MAMA!”, este mesajul Ioanei Cioboată pe pagina sa de Facebook.

„A luat cu el inima alb-albastră oferind-o ca ofrandă lui Dumnezeu”

Ambele formații din Bănie au amintit de ziua de naștere a lui Cristi Neamțu, iar suporterii craioveni au plâns moartea fostului portar. Aceștia și-au amintit de aparițiile sale în poarta „alb-albaștrilor”, dar și clipele groaznice după decesul acestuia.

Cristi Neamțu nu a fost uitat de suporteri și este unul dintre simbolurile Peluzei Sud, iar acesta are și o pictură murală în aproapierea Centrului Vechi. Aceasta a fost pictată în urmă cu un an de zile și află în apropierea altori glorii precum Nicolae Tilihoi, Costică Ștefănescu și Zoli Crișan.

ADVERTISEMENT

„Țin minte că eram copil… Neamțu terminase un sezon foarte bun, unde devenise titular și cu toții așteptam revenirea din camtonament pentru a începe noul sezon. A fost un șoc ca și copil să văd că se poate muri și la fotbal… Și încă un șoc când am văzut zeci de mii de oameni strânși pe George Enescu.

Nu-mi puteam imagina ca și copil că un om poare fi atât de iubit și că atâția oameni au venit pentru el.”, „A luat cu el inima alb-albastră oferind-o ca ofrandă lui Dumnezeu”, au spus suporterii din Bănie pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT