Sport

Cristi Săpunaru, încântat de public la Rapid – U Craiova 2-2: ”Atmosferă ca în Giulești nu găsești în altă parte în România!”

Căpitanul Rapidului spune că sprijinul fanilor i-a ajutat să remizeze cu Universitatea Craiova, 2-2, după 0-2, și crede că echipa sa merita chiar să câștige întâlnirea.
13.11.2022 | 00:19
Cristi Sapunaru incantat de public la Rapid  U Craiova 22 Atmosfera ca in Giulesti nu gasesti in alta parte in Romania
Cristi Săpunaru spune că publicul a jucat un rol determinant în revenirea Rapidului în meciul cu Universitatea Craiova. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Rapid a remizat, 2-2, cu Universitatea Craiova, în derbyul etapei a 18-a din SuperLiga. Cristi Săpunaru spune însă că în opinia sa, deși oaspeții au avut un avantaj de două goluri, echipa sa merita victoria. Și afirmă că în momentul acesta obiectivul echipei este calificarea în play-off, iar dacă acesta va fi atins, o să fie o dispută care pe care.

”Suporterii sunt factorul important cu care am reușit să egalăm”

În derbyul din Giulești, Universitatea Craiova s-a desprins în numai 19 minute la 2-0. A fost un nou meci în care giuleștenii, care începuseră stagiunea cu o defensivă excelentă, au cedat rapid.

ADVERTISEMENT

Cristi Săpunaru, căpitanul giuleștenilor, are o explicație pentru acest lucru. ”Poate nebunia aceasta din început de meci. Dorim să facem prea mult și greșim tocmai la lucrurile importante. Acelea de a ne apăra bine și de a câștiga meciurile cu zero goluri primite”, a spus el după jocul din această seară.

Unul pe care, consideră Săpunaru, Rapid trebuia să-l câștige. În pofida acelui deficit. Oferind în plus și unul dintre factorii importanți care au ajutat echipa să egaleze și să forțeze victoria.

ADVERTISEMENT

”Am făcut două greșeli colective, le-am oferit acest avantaj de două goluri. Iar apoi a trebuit să alergăm după egalare și după victorie. Felicit echipa pentru dăruire, felicit publicul, care a fost senzațional.

Atmosferă ca în Giulești nu găsești în altă parte în România. Ei (n.r. suporterii) sunt factorul important cu care am reușit să egalăm și puteam să câștigăm acest meci.

ADVERTISEMENT

Am luptat 90 de minute. Chiar dacă au avut acele două goluri la început, am reușit să fim stăpâni pe noi și să egalăm. Dar, v-am spus și mai devreme, cred că trebuia să câștigăm”, a conchis Săpunaru.

Săpunaru nu se gândește pentru moment la Europa: ”Acum ne interesează doar play-off-ul”

După această remiză, Rapid își păstrează, măcar până luni, atunci când CFR Cluj va juca la Mioveni, locul secund în clasamentul din SuperLiga. La aceeași distanță față de Farul precum cea dinaintea acestei runde, după ce echipa lui Hagi a terminat 1-1 cu Chindia.

ADVERTISEMENT

Pentru Cristi Săpunaru contează însă mai mult faptul că echipa este pe cale să-și atingă obiectivul, calificarea în play-off. Și spune că speră ca pauza pentru Campionatul Mondial îi va ajuta pe giuleșteni să fie pe drumul cel bun.

”Nu știu cât de bine vine această pauză. Este prima dată în istorie când văd un Campionat Mondial în noiembrie – decembrie. Vedem când ne întoarcem.

Noi sperăm să ne pregătim la fel cum ne-am pregătit și până acum în această perioadă. Să ne revenim psihic, pentru că acel meci cu FCSB ne-a cam turnat plumb în picioare.

Și cred că vom fi pe drumul cel bun. Sper eu, după pauza aceasta”, spune Săpunaru.

Căpitanului Rapidului i se lansează și o altă provocare. Se gândește la o prezență în ediția viitoare a cupelor europene? Răspunsul vine tranșant: ”Suntem pe locul 2, șanse reale de a ne califica mai departe și în Cupă. Suntem pe drumul cel bun. Suntem în obiectiv, dar mai important este ce se întâmplă la sfârșit.

Nu vorbim de Europa. Ne interesează doar play-off-ul. Și, dacă intrăm acolo, va fi care pe care. Vă promit eu”, a declarat Cristian Săpunaru la finalul partidei cu Universitatea Craiova.

 

ADVERTISEMENT