Sport

Cristi Săpunaru nu dă vina pe arbitraj pentru înfrângerea Rapidului cu Chindia: „Din cauza noastră am pierdut meciul!”

Pauza internațională nu le-a priit Rapidiștilor. Trupa lui Adi Mutu a pierdut 1-2 meciul cu Chindia Târgoviște din etapa a 12-a a campionatului.
03.10.2022 | 23:35
Cristi Sapunaru nu da vina pe arbitraj pentru infrangerea Rapidului cu Chindia Din cauza noastra am pierdut meciul
Căpitanul rapidului, Cristi Săpunaru nu consideră că giuleștenii au fost dezavantajați de brigada de arbitrii în meciul cu Chindia Târgoviște. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Rapid a fost surprinsă din primul minut de energia Chindiei Târgoviște și nu a găsit resurse, nici fizice, nici inspiraționale, pentru a contracara elanul dâmbovițenilor care au câștigat primul meci din campionat, scor 2-1.

Cristi Săpunaru: ”Am intrat relaxați, am crezut că vom câștiga ușor”

Nimic nu a funcționat pentru Rapid în disputa de la Ploiești, în duelul cu Chindia Târgoviște câștigat de dâmbovițeni cu 2-1. Gazdele i-au luat tare pe giuleșteni și Daniel Popa a deschis scorul în minutul 15.

ADVERTISEMENT

Tot atacantul trecut pe la Dinamo a fost la originea celei de a doua reușite semnată de Neguț (min. 56). Replica jucătorilor lui Adi Mutu a venit repede. Sefer a redus din diferență (min. 59).

A fost prea puțin pentru a putea întoarce rezultatul, în fața unei echipe care a alergat mai mult și-a dorit mai mult și a obținut maximum. Giuleștenii au avut și un gol anulat, dar căpitanul Cristi Săpunaru nu dă vina pe arbitraj.

ADVERTISEMENT

”Din vina noastră s-a pierdut meciul, am intrat relaxați și am crezut că vom câștiga ușor. Nu trebuie să lăsăm capul jos, mai sunt multe meciuri și multe puncte, trebuie să le câștigăm.

Dacă VAR-ul a decis că nu a fost gol, atunci mergem pe mâna lor. Dacă așa spun ei, așa a fost. Când joci în maniera în care am jucat azi e foarte dureros. Astea sunt meciurile importante și astea trebuie să le câștigăm dacă vrem să adunăm puncte, să stăm sus în clasament”, a comentat Săpunaru.

ADVERTISEMENT

Antonio Sefer: ”Este cel mai slab meci al nostru”

Nemulțumit de evoluția elevilor lui, Adi  Mutu a făcut dublă schimbare în minutul 36. Costache și Ioniță au fost trimiși la vestiare, în locul lor fiind aruncați în luptă Papeau și Lukasen.

Francezul a intrat bine în meci, dar s-a stins în actul secund. Lukasen a terminat și el meciul fără vreo realizare semnificativă. Fără Kait și Dragoș Grigore, apărarea giuleșteană a dat semne evidente de slăbiciune. Nici celelalte compartimente nu au funcționat la capacitate măcar medie, astfel că rezultatul este unul meritat pentru Chindia.

ADVERTISEMENT

”Este cel mai slab meci al nostru, trebuie să-l ștergem cu buretele. În România sunt doar câteva echipe care joacă ofensiv, echipele mici se apără și apoi se bucură de parcă ar fi câștigat campionatul.

Nu știu ce s-a întâmplat la faza golului. VAR a decis că nu a fost gol. Nu vreau să comentez arbitrajul, cum și noi greșim , greșesc și ei. Noi credem mereu în noi, dar s-au apărat foarte bine, nu am reușit să îi desfacem”, a spus Antonio Sefer.

De partea cealaltă, Toni Petrea a citit perfect jocul feroviarilor. Tehnicianul care a fost dat afară de Gigi Becali exact după un eșec cu Rapid a etalat o partitură tactică exact pe gustul fostului său patron, cu o circulație în viteză a balonului și o posesie surprinzătoare în fața unei echipe care speră că va evolua în viitorul sezon al cupelor europene.

ADVERTISEMENT