Sport

Fază scandaloasă în Chindia – Rapid! Arbitrul a anulat cu VAR un gol perfect valabil. Verdictul lui Ion Crăciunescu. Video

Partida dintre Chindia și Rapid a avut parte de o fază scandaloasă după ce arbitrul a anulat un gol perfect valabil după ce a verificat VAR-ul.
03.10.2022 | 23:46
Faza scandaloasa in Chindia  Rapid Arbitrul a anulat cu VAR un gol perfect valabil Verdictul lui Ion Craciunescu Video
Arbitrul a anulat cu VAR un gol perfect valabil în Chindia - Rapid. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
03-10-2022
20:49

Verdictul lui Ion Crăciunescu

Ion Crăciunescu a fost siderat din cauza deciziei luate de Lucian Rusandu când arbitrul a anulat primul gol înscris de Rapid în duelul cu Chindia:

„Domnul Rusandu ne arată că a văzut ecranul, dar nu știu dacă i s-au arătat și figuri pe ecran. Altfel, să fluieri ofsaid la această fază, este destul de grav.

O tragere putea să fie doar de tricou. Vezi vreun tricou întins? Că eu nu văd. Dacă pune mâna pe el, nu înseamnă că-l trage. Dacă-l trage, e fault. Dar nici la copii nu se dă fault aici”.

„E o eroare mare de arbitraj, mare! Să nu greșim și să încercăm să-i căutăm alibi arbitrului la această fază. E o ținere reciprocă între Celea și Dugandzic, deci nu poți să ai argumentul ăsta. Rapid a jucat slab, dar ăsta e gol valabil”, a spus și Constantin Zotta, la TV OrangeSport.

În minutul 19, Alexandru Albu reușise să înscrie cu un șut după un corner, iar, inițial, golul fusese validat de către arbitrul Lucian Rusandu.

Arbitrul a anulat cu VAR un gol perfect valabil în Chindia – Rapid

Lucian Rusandu a fost protagonistul unei faze scandaloase la meciul dintre Chindia și Rapid, când a anulat un gol perfect valabil al giuleștenilor, deși validase în primă fază reușita.

ADVERTISEMENT

După ce a fost chemat să revadă faza, Lucian Rusandu a luat decizia de a anula golul, fiind convins să a fost o poziție de ofsaid la un jucător al Rapidului aflat pe direcția mingii, deși reluările TV au arătat clar că mingea și-a urmat cursul normal în poartă, iar portarul nu a fost incomodat de adversari. Andrei Antonie este arbitrul din camera VAR.

În minutul 35 și Chindia a avut un gol anulat pe motiv de ofsaid, tot după intervenția VAR-ului, însă de această dată, într-adevăr poziția lui Popadiuc era în afara jocului, iar reușita sa a fost anulată corect.

ADVERTISEMENT

Chindia a reușit să deschidă scorul în minutul 15 prin Daniel Popa, care a beneficiat de o greșeală mare în defensiva Rapidului.

„Nu atinge mingea și nu o joacă, rămâne în spatele adversarului, dar poziția nu se sancționează. E incredibil ca un arbitru să ia o astfel de decizie. E imposibil ca la Liga 1 să iei o astfel de decizie!”, a spus Ion Crăciunescu, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

VIDEO CU FAZA

Momentul fazei golului anulat de la Chindia - Rapis. Sursă foto: captură ecran/DigiSport
Momentul fazei golului anulat de la Chindia – Rapis. Sursă foto: captură ecran/DigiSport

Toni Petrea își dorește o victorie cu Rapid

Toni Petrea a debutat cu o victorie pe banca tehnică a Chindiei, în duelul din Cupa României cu CSA Steaua, scor 2-1, iar acum, fostul antrenor al FCSB-ului își dorește să obțină și o victorie cu Rapid:

„Vom întâlni o echipă bună, din fruntea clasamentului. Noi trebuie să ridicăm nivelul. De asta am venit aici. Încercăm să tratăm fiecare meci cât mai bine și să scoatem echipa de pe poziția pe care se află, una deloc plăcută. Nu e vorba de vreo revanșă cu Rapid.

ADVERTISEMENT

E sport, e o competiție, îmi doresc să câștigăm. Sper ca după meciul acesta să fie o stare de spirit bună, să fim cu toții fericiți”.

„O partidă de Cupă, am întâlnit un adversar care a jucat fotbal, le-am spus băieților că vom întâlni o echipă care va juca pentru că nu are nimic de pierdut.

E o victorie de moral, care arată că echipa are potențial. Cred că jucătorilor le-a lipsit încrederea în ultima perioadă”, a mai spus Toni Petrea în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT