News

Cristian Popescu Piedone, lăsat fără susținerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Declarație fără echivoc a premierului Marcel Ciolacu

PSD-PNL îi întorc spatele lui Cristian Popescu Piedone pentru Primăria Capitalei. Marcel Ciolacu vorbește de un nou candidat comun
14.03.2024 | 12:36
Cristian Popescu Piedone lasat fara sustinerea PSDPNL pentru Primaria Capitalei Declaratie fara echivoc a premierului Marcel Ciolacu
Cristian Popescu Piedone devine așa cum s-a autointitulat, „lupul singuratic” / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, înaintea ședinței coaliției, că „sunt zero șanse” ca Cristian Popescu Piedone să fie susținut de PSD pentru Primăria Generală.

Piedone devine ce a spus, „lupul singuratic”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, înaintea ședinței coaliției, că PSD nu îl va susține pe Cristian Popescu Piedone în cursa pentru Primăria Bucureștiului. Ciolacu a adăugat că din discuțiile cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, nici liberalii nu vor susține candidatura primarului Sectorului 5.

ADVERTISEMENT

Premierul a precizat că, în caz că se va merge separat la alegeri, PSD o va susține pe Gabriela Firea iar dacă coaliția va stabili un candidat comun, nu va fi vorba nici de Gabriela Firea nici de Sebastian Burduja.

„PSD nu îl va susține pe Piedone la Primaria Capitalei și din discuțiile avute cu domnul Nicolae Ciucă nici PNL nu va sustine candidatura acestuia. Dacă mergem separat, PSD o va susține pe doamnea Firea. Deci dacă mergem separat sunt doi candidați doamna Firea si domnul Burduja. Dacă e un candidat comun, în principiu, nu va fi nici doamna Firea, nici domnul Burduja”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Anterior, mai multe surse politice arătau că Cristian Popescu Piedone nu va fi susținut de PSD la Primăria Capitalei, o decize identică fiind luată și de liberali.

Marcel Ciolacu a evocat și posibilitatea unui alt candidat comun din partea coaliției, fără a oferi alte precizări. „Mai poate veni și un alt candidat. Cu certitudine, avem și alte variante”, a spus liderul social-democrat.

ADVERTISEMENT

Candidați separați, cea mai probabilă variantă finală

Lipsa unui candidat comun la Primăria Generală este o problemă în coaliție, spre deosebire de alegerile europarlamentare, unde Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România (care a cerut suspendarea din funcție) va deschide lista candidaților PSD-PNL pentru Parlamentul European. Astfel că, pentru fotoliul lui Nicușor Dan, PSD și PNL ar putea merge cu candidați separați.

Potrivit sondajelor celor două partide, comandate pentru alegerile pentru Primăria Bucureștiului, Cristian Popescu Piedone se află în frunte, urmat de Nicușor Dan, Gabriela Firea, Daniel Băluță, Ionuț Lupescu, Sebastian Burduja.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse, peste jumătate din bazinul electoral al PNL ar pune ștampila pe Nicușor Dan, dacă Gabriela Firea ar fi candidatul comun al coaliției, iar în cazul în care ar fi vorba de Sebastian Burduja, 40% din electoratul liberal l-ar alege tot pe Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT