News

Cristian Popescu Piedone vrea salarii compensatorii. Îşi cere drepturile pentru timpul petrecut în închisoare

Cristian Popescu Piedone vrea salarii compensatorii în urma timpului petrecut în spatele gratiilor. Ce spune primarul sectorului 5
07.07.2023 | 07:20
Cristian Popescu Piedone vrea salarii compensatorii Isi cere drepturile pentru timpul petrecut in inchisoare
Cristian Popescu Piedone vrea salarii compensatorii. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone vrea salarii compensatorii după ce a petrecut puțin peste un an în închisoare. Primarul Sectorului 5 al Capitalei susține că ar vrea să obține anumite despăgubiri. Pe de altă parte, spune că nu va da în judecată statul român.

Cristian Popescu Piedone cere salarii compensatorii

Edilul a declarat, în cadrul unui interviu recent acordat, că nu va cere „daune trecutului”. Cu toate acestea, ar fi în regulă dacă ar primi salarii compensatorii pentru perioada în care a stat în spatele gratiilor.

ADVERTISEMENT

Acesta a amintim că la ieșirea din penitenciarul Jilava a precizat că nu va da în judecată statul. Însă, în urma unor discuții cu avocatul său, Piedone și-a revizuit, oarecum, această idee. Edillul spune că ar fi de acord să îi fie date salariile compensatorii.

„Pierdusem speranța, dar nu pierdusem speranța în Dumnezeu. Am mai spus că mai sus de această instanță mai există decât Dumnezeu. M-am rugat la El, să facă dreptate. Până la înalta curte nu am avut parte decât de acele culoare, de acei scheleți în dulap. Iată, astăzi, justiția prin ÎCCJ, și nu o spun, există o speranță în România pentru dreptate.

ADVERTISEMENT

Nu voi cere despăgubiri. Și așa statul e cum e, dator… mai vin și eu să-i cer ce?! Voi câștiga! N-am nevoie. Voi fi repus în funcție, îmi voi duce Sectorul până la capăt, mă voi gândi la ce am de făcut în viitorul meu, dar a mă bate cu trecutul, îmi ard prezentul. N-am nici vârsta nici timpul necesar”, declara Cristian Popescu Piedone, în luna iunie.

Primarul vrea să ceară despăgubiri judecătorilor

Primarul sectorului 5 mai spune că a decis să ceară daune de la judecătorii care au hotărât ca el să ajungă la închisoare. „Eu o să cer despăgubiri de la domnii judecători, direct pe cale civilă.

ADVERTISEMENT

„Toți banii care vor fi cumulați vor fi folosiți pentru a se construi o grădiniță, un after-school, în funcție de bani. Și ăsta să fie un simbol al nevinovăției!”, a precizat Cristian Popescu Piedone în timpul interviului.

Piedone a fost eliberat din închisoare la data de 21 iunie 2023. Instanța i-a admis o cale extraordinară de atac în dosarul Colectiv. Astfel, după un an și o lună, fostul primar al sectorului 4, care a autorizat funcționarea clubului Colectiv, a ieșit din spatele gratiilor.

ADVERTISEMENT

Prin decizia judecătorilor, acesta a fost achitat definitiv în cazul acuzației de abuz în serviciu. Totodată, Cristian Popescu Piedone a putut să își preia funcția de primar al Sectorului 5 din București, lucru pe care l-a făcut imediat după eliberare.

ADVERTISEMENT