Life

Cristian Sabbagh, pregătit să plece pe front, în Ucraina: ”Dacă începe războiul, mă duc să îmi fac meseria”

Cristian Sabbagh, vedeta Kanal D, a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK, despre planurile sale de a pleca în Ucraina, în eventualitatea în care va începe războiul în țara vecină.
22.02.2022 | 12:15
Cristian Sabbagh pregatit sa plece pe front in Ucraina Daca incepe razboiul ma duc sa imi fac meseria
Cristian Sabbagh vrea să plece în Ucraina în cazul în care începe războiul contra Rusiei în țara vecină Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristian Sabbagh este decis să meargă în Ucraina, ca și corespondent de război, în cazul în care Rusia și țara vecină vor începe operațiuni militare de amploare, chiar dacă, așa cum recunoaște chiar vedeta Kanal D, ar însemna să aibă parte discuții nu tocmai plăcute, acasă, cu soția, din cauza pericolului la care se expune.

Cristian Sabbagh, la război, în Ucraina: ”Nu mi-a fost niciodată teamă”

Cristian Sabbagh a explicat, pentru FANATIK, care este planul său în următoarea perioadă, riscul unui conflict armat între Ucraina și Rusia fiind mai mare ca niciodată. Prezentatorul știrilor de la Kanal D ne-a explicat că, în cazul în care începe războiul, va renunța la prompterul din studio pentru corespondențe făcute de la fața locului.

ADVERTISEMENT

”Categoric vreau să merg. Nu mi-e teamă, nu mi-a fost niciodată teamă să merg în teatre de război. Asta mi-e, de fapt, și meseria, eu sunt corespondent de război”, ne-a spus, în exclusivitate, Cristian Sabbagh. E adevărat, recunoaște el, sunt mici probleme când vine vorba de plecare.

Cristian Sabbagh a dezvăluit că, deși el nu se teme de război și de faptul că ar putea deveni o victimă colaterală, soția lui, Iulia, tremură de teama că ar putea fi împușcat. ”Soția nu e prea încântată, dar mă înțelege profesional. E greu să nu mă înțeleagă, dar când o viață asta am făcut, acum nu mai zice mai nimic… Deși nu îi convine”, ne-a mai precizat Cristian Sabbagh.

ADVERTISEMENT

Cristian Sabbagh așteaptă declararea oficială a războiului în Ucraina

Chiar dacă nu își dorește să înceapă un război, Cristian Sabbagh este pregătit pentru momentul în care una dintre părți, fie Rusia, fie Ucraina, vor declara război. Atunci, ne-a explicat el, își va face bagajele și va pleca în țara vecină.

”Mă duc doar dacă începe războiul, mă duc să îmi fac meseria. Dacă nu se întâmplă nimic, nu voi merge, nu am ce să prezint. Ori te duci să simți într-adevăr pericolul, ori stai acasă. Sper să nu izbucnească totuși războiul, nu cred că își dorește cineva un război.

ADVERTISEMENT

Dar dacă se întâmplă, mă duc din prima clipă, voi face corespondențe de la fața locului. Deși eu, acum, nu cred că va porni un război la scară largă, rușii par să fi obținut ce voiau, iar americanii nu cred că vor dori un război la scară largă”, a mai spus, pentru FANATIK, Cristian Sabbagh.

Cristian Sabbagh, în război cu hackerii

Până să înceapă războiul în Ucraina, Cristian Sabbagh are de dus o altă bătălie, aici, în România. Mai exact, prezentatorul de la Kanal D ne-a dezvăluit că duce o luptă cu hackerii care l-au lăsat fără pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

”Mi-a fost furată pagina oficială de Facebook, am depus plângere la Crimă Organizată. E foarte ciudat cum au reușit să treacă de toate sistemele de securitate ale Facebook. M-au rezolvat bine de tot, sunt cinci capete de acuzare împotriva celor care mi-au făcut asta”, ne-a mai spus Cristian Sabbagh care speră că, într-un final, vinovații vor fi găsiți și pedepsiți, iar el va intra în posesia paginii sale oficiale de Facebook.

Ucraina și Rusia, război neconvențional la granița de est a țării vecine României

Situația din Ucraina este din ce în ce mai tensionată, iar faptul că Vladimir Putin a recunoscut independența regiunilor Donețk și Lugansk, devenite, conform Rusiei, Republici Populare, nu a fost de natură să liniștească apele, ba chiar dimpotrivă.

Discursul ținut pe Putin, înainte de a recunoaște independența celor două republici pe care acum, le ”apără” de Ucraina, a scandalizat comunitatea internațională. ”E important să mergem înapoi la rădăcinile problemei cu Ucraina. Avem o problemă foarte importantă: de ce aveam drepturi asupra teritoriilor de la marginea imperiului rus? De ce au primit statut de teritorii naționale după Revoluția din 1917? Vă întreb pe voi, de ce a trebuit să fim atât de generoși? Și apoi să dăm acestor republici dreptul de a deveni independente?

A fost o nebunie. Ucraina sovietică a fost creată ca rezultat al Revoluției bolșevice. Lenin a fost creatorul Ucrainei sovietice. Vom fi pregătiți să vă arătăm ce înseamnă decomunizarea adevărată pentru Ucraina. (…) Ucraina a acționat astfel încât să nu aibă obligații în relația cu Rusia, ci doar drepturi. Acesta nu e un parteneriat. Ucraina ne-a șantajat cu tranzitul gazelor spre Vest, ba chiar au furat gaze”, spunea Putin.

În plus, faptul că armata Rusiei a intrat pe teritoriul celor două Republici, nerecunoscute de comunitatea internațională, a inflamat și mai mult spiritele, statele occidentale anunțând sancțiuni împotriva Moscovei.

ADVERTISEMENT