Sport

Cristian Tudor Popescu o taxează dur pe Sorana Cîrstea: ”Prostire în față”

Cristian Tudor Popescu a criticat-o vehement pe Sorana Cîrstea pentru mesajul care a făcut atâta vâlvă în mediul online, dar și pentru explicațiile ei ulterioare.
06.07.2023 | 10:37
Cristian Tudor Popescu o taxeaza dur pe Sorana Cirstea Prostire in fata
Cristian Tudor Popescu o taxează dur pe Sorana Cîrstea: ”Prostire în față”
ADVERTISEMENT

Chiar înainte de startul Wimbledon 2023, sportiva a postat pe contul de Instagram un mesaj care a fost considerat a fi un atac la adresa comunității LGBTQ+ și care a inflamat spiritele.

Sorana Cîrstea, făcută praf de Cristian Tudor Popescu

După ce a fost criticată și jignită pe rețelele de socializare pentru mesajul transmis, Sorana Cîrstea a fost blamată și de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, acesta fiind deranjat de explicațiile ulterioare pe care le-a dat jucătoarea.

ADVERTISEMENT

”Domnișoara Make. După ce a sărit din baie, Sorana Cîrstea face și un exercițiu de prostire în față. Afirmă, la conferința de presă de după victoria remarcabilă asupra Tatjanei Maria, că ‘a fost un mesaj pozitiv, legat de eleganța acestui turneu, de faptul că zâmbesc când văd cât e de frumoasă lumea în tribune, cât de frumoși sunt spectatorii aici și câtă clasă este în acest turneu. Deci, ideea din spatele acestei postări a fost una pozitivă’.

Zău? Coțofana care i-a ieșit din gură drăgălașei noastre tenismene s-a ouat pe net așa: ‘Make men masculine again. Make women feminine again. Make children innocent again’. Mai lipsește ‘Make America great again’, nu? Și unde e mesajul pozitiv?

ADVERTISEMENT

Să facem bărbații din nou masculini înseamnă, logic, că ei NU mai sunt masculini. Să facem femeile din nou feminine înseamnă, logic, că ele NU mai sunt feminine. Să facem copiii din nou inocenți înseamnă, logic, că ei NU mai sunt inocenți.

Ce au a face aceste propoziții anti LGBTQ+ tipice dreptei conservatoare cu frumusețea spectatorilor și cu clasa din tribunele de la All England Club? De unde știe Sorana Cîrstea că nu sunt printre ei destui reprezentanți LGBTQ+? Aceștia sunt cumva urâți și declasați, ca semne distinctive?”, a scris CTP, pe contul de Facebook.

ADVERTISEMENT

Nedumerirea lui Cristian Tudor Popescu

Jurnalistul se întreabă retoric ce ar trebuie să pățească reprezentanții LGBTQ+ din punctul de vedere al Soranei Cîrstea și a cerut mai multă toleranță dându-l ca exemplu pe Papa Francisc.

”Și cum să-i facem pe bărbați, femei și copii după vrerea domnișoarei Make – să-i băgăm în spitale psihiatrice, în centre de ‘reeducare’, să-i operăm pe creier, să-i exorcizeze niște preoți? Să li se aplice toate astea Dariei Kasatkina, cu care Sorana s-ar putea întâlni, și tuturor jucătoarelor din circuit care și-au declarat orientarea sexuală diferită de heterosexualitatea trâmbițată de Ion Țiriac jr.?

ADVERTISEMENT

Nu putem să trăim alături de ei și de ele, lăsându-i în pace, cum i-a lăsat Dumnezeu? Căci, potrivit Papei Francisc, sunt și ei copiii Lui… O întrebare i-aș mai pune talentatei noastre jucătoare: de ce o rodea grija atât de tare să scrie așa ceva în plin Wimbledon, când are a se concentra total asupra tenisului?”, a încheiat Tudor Popescu.

Explicațiile Soranei pentru postare

După victoria în fața Tatjanei Maria și calificarea în turul 2 la Wimbledon 2023, Sorana Cîrstea a încercat să explice sensul mesajului pe care l-a postat și a spus că este vorba despre un lucru pozitiv.

”A fost un mesaj care a venit după sosirea mea la Wimbledon și a fost un mesaj pozitiv. Am văzut-o pe Prințesa de Wales, Kate, și m-a impresionat extraordinar de mult eleganța ei, eleganța doamnelor de aici, cât de frumos sunt îmbrăcați bărbații, toți la costum, cu cravată, și câtă disciplină au copiii, ce inocență.

Și totul a venit dintr-o admirație a mea față de acest turneu și de toate lucrurile frumoase pe care le-am văzut aici, care reprezintă acest turneu. A fost un mesaj pozitiv care, în general, în ziua de astăzi se poate interpreta oricum.

Însă, mesajul a fost unul pozitiv, legat de eleganța acestui turneu, de faptul că zâmbesc când văd cât de frumoasă e lumea în tribune, cât de frumoși sunt spectatorii aici și câtă clasă este în acest turneu. De aici a fost inspirația înainte de această postare. Deci, ideea din spatele acestei postări a fost una foarte pozitivă”, a spus Cîrstea.

ADVERTISEMENT