Sport

Galatasaray, mesaj de ziua lui Gică Hagi! Videoclip de senzație postat de turci

Galatasaray nu a uitat de Gică Hagi. Campioana Turciei a postat un videoclip fabulos pe rețelele de socializare chiar în ziua în care „Regele” a împlinit vârsta de 59 de ani.
05.02.2024 | 17:08
Galatasaray mesaj de ziua lui Gica Hagi Videoclip de senzatie postat de turci
Galatasaray i-a transmis urări de bine lui Gică Hagi în ziua în care a împlinit vârsta de 59 de ani.
ADVERTISEMENT

Lumea fotbalului îl sărbătorește luni, 5 februarie, pe Gică Hagi. Fostul „Decar de Aur” al României împlinește vârsta de 59 de ani chiar în ziua derby-ului FCSB – Farul. Galatasaray, echipa în tricoul căreia Gică Hagi a făcut senzație, i-a dedicat un mesaj special „Regelui”.

Galatasaray, mesaj de ziua lui Gică Hagi! Videoclip de senzație postat de turci

Gică Hagi a îmbrăcat timp de 5 ani tricoul celor de la Galatasaray. Fostul „Decar de Aur” al naționalei României a evoluat pentru formația turcă în perioada 1996-2001. Totodată, antrenorul Gică Hagi a stat pe banca „Leilor” în perioada 2004-2005.

ADVERTISEMENT

Fostul mare internațional român a rămas extrem de iubit la Istanbul. În tricoul „galben-roșiilor”, Gică Hagi a adunat 192 de meciuri, reușind să marcheze 71 de goluri și să ofere 64 de pase decisive.

„Astăzi este ziua de naștere a legendarului nostru jucător Gheorghe Hagi! Te iubim Hagi, te iubim!”, a fost mesajul postat de Galatasaray pe rețelele de socializare alături de un videoclip cu momentele de glorie ale lui Gică Hagi la Galatasaray.

ADVERTISEMENT

Pe plan intern, Gică Hagi a câștigat cu Galatasaray patru titluri naționale, o Cupă și o Supercupă a Turciei. Mai mult decât atât, Galatasaray cu Gică Hagi pe teren a cucerit Cupa UEFA în 2000. Ca antrenor, Gică Hagi a câștigat Cupa Turciei cu Galatasaray.

Gică Hagi, sărbătorit la nivel înalt

Gică Hagi a scris istorie atât la nivel de club, cât și la echipa națională a României. De-a lungul carierei de fotbalist, „Regele” a cucerit 7 titluri de campion, dintre care 3 în România și 4 în Turcia. „Maradona din Carpați” are în palmares 4 Supercupe ale Spaniei, dintre care două cu Real Madrid și două cu Barcelona.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun fotbalist român din toate timpurile nu a fost uitat nici de oficialii de la Nyon. Pe pagina oficială de X (fostul Twitter) a celor de la UEFA Champions League a apărut o imagine cu Gică Hagi chiar în ziua în care antrenorul român împlinește vârsta de 59 de ani.

Gică Hagi mai are în palmares 3 Cupe ale României, dar și două Supercupe ale Europei cu Steaua și Galatasaray. În postura de antrenor, Gică Hagi a cucerit de două ori titlul în România cu Farul, dar și o Cupă și Supercupă a României.

ADVERTISEMENT

La naționala României, Hagi a marcat 35 de goluri în 124 de partide. Tot pe 5 februarie își sărbătoresc ziua de naștere Cristiano Ronaldo, Neymar Jr., Carlos Tevez sau Eric Bicfalvi.

ADVERTISEMENT