Sport

Cristiano Ronaldo a vândut „Balonul de Aur” câștigat în 2013! Câți bani a luat și ce se ascunde în spatele tranzacției

Cristiano Ronaldo a decis să se despartă de replica Balonului de Aur câștigat în 2013, iar banii obținuți din vânzarea acestuia urmează să fie donați în scopuri caritabile.
11.01.2023 | 19:07
Cristiano Ronaldo a vandut Balonul de Aur castigat in 2013 Cati bani a luat si ce se ascunde in spatele tranzactiei
Cristiano Ronaldo a pus la bătaie, la o licitație caritabilă, replica trofeului Balonul de Aur 2013. Foto: FIFA
ADVERTISEMENT

Dacă din punct de vedere sportiv a avut ceva probleme, Cristiano Ronaldo a dat lovitura din punct de vedere financiar. Transferul la Al Nassr, pe o sumă anuală gigant, dar și veniturile suplimentare, precum cele obținute pe Instagram, nu fac decât să se adauge veniturilor enorme de până acum. În acest context, vestea că a scos la licitație replica Balonului de Aur câștigat în 2013 ar putea șoca. Însă are o explicație.

Cristiano Ronaldo donează banii obținuți din vânzarea „Balonului de Aur” unei organizații de caritate

În 2013, Bayern Munchen a dominat fotbalul la nivel de echipe de club. Și-a trecut în cont nu doar eventul în Germania sau Supercupa. Ci și Liga Campionilor și Supercupa Europei. Pentru ca, ulterior, să pună-n vitrină și Cupa Mondială a cluburilor.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, lupta pentru Balonul de Aur i-a avut drept protagoniști pe Cristiano Ronaldo și Leo Messi. Care au obținut mai bine de jumătate din totalul voturilor.

Trofeul avea să fie câștigat de portughez. Care a obținut 27,99% dintre sufragii. În timp ce marele său rival nu izbutea să strângă decât 24,72%.

ADVERTISEMENT

Primul dintre jucătorii lui Bayern Munchen avea să fie Franck Ribery. Francezul s-a clasat pe poziția a treia, nu departe de Leo Messi (23.36% dintre voturi).

Potrivit regulamentului, atunci când un jucător intră în posesia acestui premiu prestigios, primește și o replică. Pe care poate să o ofere clubului de care aparține, pentru a o expune alături de alte trofee, sau să o păstreze pentru colecția personală.

ADVERTISEMENT

În cazul celui din 2013, de-acum face parte dintre exponatele aflate în posesia celui mai bogat om din Israel, Idan Ofer. A cărui avere este cifrată, potrivit Bloomberg, la 9,7 miliarde de dolari. Acesta plătind pentru trofeu 600.000 de euro.

A fost însă vorba de o tranzacție specială. Atât pentru Cristiano, cât și pentru omul de afaceri. Care este cunoscut pentru acțiunile sale filantropice.

ADVERTISEMENT

Și aceasta pentru că totul a avut loc la o licitație ale cărei fonduri s-au dus în contul organizației caritabile Make-A-Wish, care sprijină copii grav bolnavi.

Licitație la care au participat și Pep Guardiola sau Jose Mourinho. O întâlnire privată cu cei doi, cu prilejul unei gale de box organizată la Manchester, a adus organizației amintite 30.000 de dolari.

ADVERTISEMENT