Fotbal international

Cristiano Ronaldo, cu lacrimi în ochi, la intonarea imnului, înainte de Portugalia – Ghana

Contra Ghanei, Cristiano Ronaldo și-a început, vizibil emoționat, cea de-a cincea aventură la Cupa Mondială din prodigioasa sa carieră.
24.11.2022 | 18:50
Cristiano Ronaldo cu lacrimi in ochi la intonarea imnului inainte de Portugalia  Ghana
O imagine cât o mie de cuvinte: Cristiano, cu lacrimi în ochi, la debutul în Cupa Mondială din Qatar.
ADVERTISEMENT

Portugalia debutează la Cupa Mondială din Qatar împotriva Ghanei. Și, dacă la ultimul amical, 4-0 cu Nigeria, trupa lui Fernando Santos nu a mizat pe Cristiano Ronaldo, acum, jucătorul numărul unu al echipei s-a aflat, plin de emoție, în formula de start. În postura obișnuită, de căpitan de echipă.

Emoții la maxim pentru Cristiano Ronaldo

În această toamnă, Cristiano Ronaldo a ținut capul de afiș al presei internaționale cu precădere legat de situația tensionată de la echipa sa de club, Manchester United.

ADVERTISEMENT

Iar săptămânile care au precedat Cupa Mondială din Qatar nu au făcut excepție. Ba chiar mai mult, au adus o precipitare a evenimentelor.

A fost interviul pe care i l-a acordat lui Piers Morgan. În care a atacat clubul, pe antrenorul Erik ten Hag, dar și pe mai tinerii săi colegi de echipă.

ADVERTISEMENT

Apoi, când deja ajunsese din Qatar a venit și anunțul clubului legat de ”divorț”. Care n-a făcut decât să oficializeze o despărțire care era clar că urmează să vină.

Jucătorului probabil că i-a oferit liniștea de care avea nevoie. Pentru că urma startul în cea de-a cincea sa Cupă Mondială. Și, poate, ultima, pentru că a ajuns la 37 de ani.

ADVERTISEMENT

Un turneu în care, desigur, va încerca să-și împlinească visul de a deveni campion mondial. Dar și, prin prestații, să arate că el a avut dreptate în conflictul cu Erik ten Hag. Și că merita un alt statut la echipă.

În plus, desigur, de aceste evoluții depinde și viitorul său. Pentru că un turneu final cu realizări poate să-l facă și mai atractiv în ochii marilor echipe europene.

ADVERTISEMENT

Fanii Portugaliei, este limpede, sunt alături de el. Acasă, ținându-i pumnii în fața televizoarelor, ori în tribunele de pe Stadium 974 din Doha. Acolo unde, inclusiv crainicul i-a îndemnat să-și arate susținerea, cerându-le să imite celebrul său salut ”SIU”.

Iar Cristiano Ronaldo, impresionat de această căldură, a oferit înaintea startului partidei, o imagine memorabilă. Lăcrimând la momentul intonării imnului. Un moment care, firesc, a devenit rapid, viral.

ADVERTISEMENT