Sport

Cristiano Ronaldo rupe tăcerea după demiterea lui Ole Gunnar Solskjaer. Mesajul liderului revoltei din vestiarul lui Manchester United

Reușitele lui Ronaldo l-au salvat de mai multe ori pe Solskjaer. În cele din urmă, rezultatele, dar și revolta jucătorilor, condusă de portughez, i-au fost fatale antrenorului. Dar, acum, CR7, schimbă discursul.
22.11.2021 | 13:58
Cristiano Ronaldo rupe tacerea dupa demiterea lui Ole Gunnar Solskjaer Mesajul liderului revoltei din vestiarul lui Manchester United
ADVERTISEMENT

Acel 1-4 cu Watford al lui Ronaldo & Co din ultima rundă din Premier League a fost picătura care a umplut paharul. Plecarea lui Ole Gunnar Solskjaer de pe banca lui Manchester United, iminentă de săptămâni bune, a devenit realitate.

Fără îndoială, toată lumea aștepta și o reacție din partea lui Cristiano Ronaldo. Portughezul l-a salvat, de mai multe ori, în ultima clipă, cu reușitele sale. Dar tot el devenise, în ultima vreme, liderul revoltei împotriva norvegianului în vestiarul de pe Old Trafford.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo, primul mesaj după demiterea lui Ole Gunnar Solskjaer

În prima sa apariție publică în social media după demiterea antrenorului Ole Gunnar Solskjaer, Cristiano Ronaldo a ținut să-i transmită un mesaj de suflet prin intermediul contului său de Instagram.

”El a fost atacantul meu când am venit prima dată la Old Trafford și a fost antrenorul meu de când m-am întors la Man United.

ADVERTISEMENT

Dar mai presus de toate, Ole este o ființă umană remarcabilă. Îi doresc tot ce este mai bun în orice i-a rezervat viața. Mult noroc, prietene. Meriți!”, este mesajul postat.

Postarea a fost însoțită de două imagini cu cei doi în perioada petrecută împreună la Manchester United. Una în care celebrau un gol, atunci când erau coechipieri. Iar cealaltă, din acest sezon.

ADVERTISEMENT
Cristiano Ronaldo mesaj
Mesajul postat de Cristiano Ronaldo pentru Ole Gunnar Solskjaer. Credit foto: Instagram

O schimbare de macaz

Fără îndoială, este o modificare majoră în discursul lui Ronaldo față de ultimele săptămâni. Așa cum ați aflat deja, după înfrângerea în fața lui Manchester City, Cristiano devenise liderul revoltei din vestiarul lui Manchester United.

Daily Mail a scris atunci că mai mulţi jucători sunt din ce în ce mai nemulţumiţi de Ole Gunnar Solskjaer. Iar Cristiano, și colegul său din echipa națională a Portugaliei, Bruno Fernandes, s-au arătat nemulţumiți de prestaţiile echipei. Ca şi de faptul că formaţia de pe “Old Trafford” are standarde mai joase faţă de 2009, atunci când portughezul a plecat la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Solskjaer nu are ce să-i reproșeze

Dar Solskjaer nu are ce să-i reproșeze. Dacă este să privească în urmă, fără îndoială, se poate declara mulțumit că în vară Cristiano Ronaldo a decis să ajungă la Manchester United. Fie și în condițiile în care meritele pentru transfer îi aparțin lui Sir Alex Ferguson.

Portughezul este cel care a orchestrat startul lansat al echipei în Premier League. Iar atunci când lucrurile scârțâiau, el a fost cel care i-a salvat postul. Și nu o dată.

Ronaldo a marcat nouă goluri în toate competițiile în acest sezon, de când a revenit la clubul care a ajutat să se impună pe scena mondială. Iar bună parte dintre reușitele sale au venit în momente cheie. Pentru antrenor, care își amâna plecarea, dar și pentru United. Care a păstrat șanse să meargă în primăvara UEFA Champions League.

Ole Gunnar pleacă, așadar, la numai patru luni după ce semnase un contract pe trei ani. Fără vreun trofeu. Ultima reușită de gen a lui United fiind UEFA Europa League, acum patru ani, sub conducerea lui Mourinho.

În Premier League, cu cinci înfrângeri în ultimele șapte etape, Manchester Utd este pe 8, la 12 puncte de liderul Chelsea și 6 de zona UEFA Champions League.

În Europa o așteaptă un meci crucial, mâine, în deplasare, cu Villarreal. Formație care i-a răpit în primăvară șansa unui trofeu. Și, în așteptarea noului antrenor, interimar, echipa urmează să fie condusă de pe bancă de Michael Carrick.

ADVERTISEMENT