Sport

Motivul pentru care Cristiano Ronaldo a decis să plece de la Manchester United: “Nu ar admite niciodată public!”

S-a repetat intens în ultima vreme că absența lui Manchester United din viitoarea ediție a Ligii Campionilor va duce la plecarea lui Ronaldo. Nu este însă doar vina lipsei de rezultate, spun jurnaliștii englezi.
12.02.2022 | 11:25
Motivul pentru care Cristiano Ronaldo a decis sa plece de la Manchester United Nu ar admite niciodata public
ADVERTISEMENT

Manchester United și Cristiano Ronaldo sunt în criză. Managerul Ralf Rangnick, așa cum ați putut afla deja din FANATIK, spune că nu este doar vina portughezului.

De altfel, prin golurile sale United este în optimile celei mai importante competiții continentale. Însă Ronaldo, nu-i deloc mulțumit și se gândește la plecare. Posibila ratare a UEFA Champions League nu este însă singurul motiv, așa cum se credea.

ADVERTISEMENT

Prietenii l-au dat de gol pe Ronaldo

United a avut două meciuri cu rezultate de coșmar. Eliminare, pe propriul teren, în fața lui Middlesbrough, din FA Cup. Prin care a spus adio șansei de a lua un trofeu. Iar apoi, remiză cu Burnley, care a scos-o din Top 4.

Sigur, acesta din urmă se poate repara. Trebuie însă ca lucrurile să se schimbe. Nu doar la meciul cu Southampton, ci în rundele rămase până la finele sezonului. Altfel, Ronaldo pleacă.

ADVERTISEMENT

Iar lucrurile sunt extrem de serioase. Lucru probat de faptul că portughezul i-a cerut deja agentului său să caute soluții pentru un eventual exit.

The Sun menționează însă că ”nu toată vina este a echipei”. Și menționează adevăratul motiv. Mai precis că ”le-a spus prietenilor că își simte vârsta pentru prima dată în cariera sa lungă, ilustră, plină de trofee.

ADVERTISEMENT

Legenda Portugaliei nu ar admite niciodată public că cerințele englezilor de top devin prea mari – chiar și pentru un fanatic de fitness ca el.

Dar Ronaldo ar putea încerca să plece prematur și să abandoneze la planurile privind revenirea pentru doi ani la United”.

ADVERTISEMENT

Este extrem de frustrat de situație

Ajuns într-o situație unică la echipa de club în mai bine de un deceniu, cinci meciuri fără gol, Cristiano Ronaldo este vizibil frustrat. Semne erau încă din toamnă, când încă nu era scos din teren prematur sau lăsat pe bancă din rațiuni tactice, așa cum s-a întîmplat cu Burnley.

De altfel, portughezul și-a exprimat în mai multe rânduri acest sentiment. Afirmând că a găsit o echipă departe, per ansamblu, dar și ca spirit, de ceea ce știa din epoca Sir Alex Ferguson.

Și a relevat că aceste minusuri sunt o cauză nu doar a lipsei de rezultate a lui Manchester United. Ci și a faptului că performanțele sale nu sunt la cel mai înalt nivel.

În ultima vreme, ieșirile sale s-au accentuat. Și pe fondul declinului de formă – al său și al echipei. Iar replicile tăioase, inclusiv în presă, s-au înmulțit. Vizat fiind, nu o dată, și Rangnick.

Nu renunță însă fără luptă

Urmarea? În primele zile ale anului, agenții lui Cristiano Ronaldo au avut o întâlnire cu Richard Arnold, noul director executiv al clubului. Și au transmis că jucătorul nu va mai rămâne dacă echipa nu va juca în Champions League.

Nu era vorba neapărat de bani. Chiar dacă între bonusurile din contract, pe lângă cele legate de câștigarea UCL și a Balonului de Aur, este și o poziție în Top 4 în acest sezon. Ci mai degrabă o mostră a spiritului competitiv.

Pentru că oricum salariul său în sezonul viitor ar urma să scadă. Și ar accepta acest lucru dacă ar putea juca împreună cu echipa în cea mai importantă competiție inter-cluburi.

O altă mostră este legată și de forma sa fizică. Ronaldo este conștient că trebuie să muncească mai mult ca niciodată pentru a rămâne în form necesară pentru a juca la cel mai înalt nivel. Mai ales că Rangnick vrea un joc cu pressing agresiv, care presupune risipă de energie.

Or, chiar dacă fizic stă foarte bine pentru cei 37 de ani ai săi, acceptă ideea că trebuie să facă eforturi la acest capitol. Și le face. Dovadă că a investit 15.000 de lire sterline într-un aparat de terapie cu oxigen hiperbaric.

Un gest care însă, pe de altă parte, confirmă spusele celor de la The Sun. Că Ronaldo simte că trebuie să facă eforturi pentru a avea forma fizică pe care o impune Premier League. Iar demersurile recente ale clubului, care explorează posibile soluții pentru un înlocuitor, arată că săptămânile care urmează sunt decisive pentru legătura Cristiano – United.

ADVERTISEMENT