Sport

Cristiano Ronaldo este cel mai bun marcator din istoria fotbalului! A depășit recordul lui Bican cu un hat-trick împotriva lui Spurs

Cu cele două goluri marcate în prima repriză contra lui Tottenham, Cristiano Ronaldo stabilește și recordul de eficacitate all-time conform statisticilor FIFA, depășindu-l pe cehul Josef "Pepi" Bican.
12.03.2022 | 21:07
Cristiano Ronaldo este cel mai bun marcator din istoria fotbalului A depasit recordul lui Bican cu un hattrick impotriva lui Spurs
ADVERTISEMENT

Deja recordman de eficacitate din perspectiva IFFHS, Cristiano Ronaldo este acum recunoscut și de FIFA în aceeași postură. Cu cele două goluri marcate în prima repriză contra lui Tottenham a ajuns la 806 reușite, cu una mai mult decât cehul de origine austriacă Josef ”Pepi” Bican.

”Dublă” în prima repriză pentru încă un record marca Ronaldo

Cristiano Ronaldo a lipsit la derbyul cu Manchester City din motive medicale. Absența sa a generat însă controverse, mai cu seamă că portughezul a plecat în țara sa natală pentru a se trata.

ADVERTISEMENT

A revenit însă la echipă, a început ca titular cu Tottenham. Inițial, i-a cam enervat pe fani, după ce, în minutul 9, a preferat să protesteze vehement pentru un penalty neacordat, în loc să se implice în joc.

Trei minute mai târziu însă, a făcut ceea ce știe mai bine. Și, cu un șut puternic, de la marginea suprafeței de pedeapsă, a deschis scorul. Imediat a fost făcută publică informația că l-a egalat pe cehul Josef Bican. Cel care, în statisticile FIFA, figurează cu 805 reușite.

ADVERTISEMENT

Iar mai apoi, parcă pentru a elimina orice controversă, măcar din perspectiva FIFA, a mai înscris o dată. Aducând-o pe Manchester United pentru a doua oară în avantaj, după ce Harry Kane egalase.

În ierarhia FIFA, locul 3 este ocupat de Romario, cu 772 de goluri. Pe patru este Leo Messi, care, cu 759 de reușite, l-a depășit recent pe Pele (757).

ADVERTISEMENT

Josef Bican, un caz special

Când vine vorba despre recordul lui Bican, lucrurile sunt însă mai complexe. Acesta și-a început cariera în perioada dintre cele două Războaie Mondiale și a încheiat-o în 1957. Potrivit forului de specialitate ceh are 821 de goluri.

Mai mult, există alte surse care vorbesc despre peste 950 de reușite. Iar o altă cifră avansată de statisticieni este de 1813 goluri în 1089 de jocuri. Performanță cu care s-ar clasa pe locul 2, după Lajos Tichy, care este creditat cu cel puțin 1912 goluri în cel puțin 1301 meciuri jucate.

ADVERTISEMENT

Desigur, sunt informații demne de luat în seamă. Însă, oficial, din perspectiva FIFA, este limpede, Cristiano Ronaldo este numărul 1.

ADVERTISEMENT