Fotbal international

Cristiano Ronaldo și Leo Messi, postare virală în fața tablei de șah. Din ce partidă celebră este poziția și care a fost rezultatul în realitate

Cristiano Ronaldo și Leo Messi au distribuit o postare comună pe rețelele de socializare înainte de Cupa Mondială și au strâns milioane de reacții într-o oră.
20.11.2022 | 12:01
Cristiano Ronaldo si Leo Messi postare virala in fata tablei de sah Din ce partida celebra este pozitia si care a fost rezultatul in realitate
Lionel Messi și Cristiano Ronaldo au distribuit o postare comună înainte de Cupa Mondială din Qatar. Sursă foto: Facebook - @Lionel Messi.
ADVERTISEMENT
20-11-2022
10:10

Poziție din Carlsen - Nakamura în postarea virală cu Ronaldo și Messi jucând șah

Postarea virală în care Cristiano Ronaldo și Leo Messi joacă șah a făcut înconjurul lumii cu doar o zi înainte de startul Campionatului Mondial. Zeci de milioane de fani au apreciat și distribuit poza, iar iubitorii șahului au remarcat un detaliu interesant.

Poziția care Ronaldo și Messi o au pe tabla de șah este chiar dintr-un meci real, între Magnus Carlsen, campionul mondial en-titre, și Hikaru Nakamura, unul dintre cei mai bine cotați jucători ai momentului. Este chiar poziția de final din acea partidă, care a avut loc în 2017, la Norway Chess.

 

Acea partidă dintre Carlsen și Nakamura s-a încheiat cu o remiză, într-o poziție spectaculoasă. Albul, Carlsen în meciul real și Ronaldo în postare, are avantaj material. Dar nu poate scăpa de șahurile venite de la regina lui Nakamura. A lui Messi, în deja celebra postare de sâmbătă. Astfel, în condițiile în care ar fi urmat un șah etern, cei doi jucători au căzut de acord pentru o remiză.

Cristiano Ronaldo și Leo Messi au început duelul înainte de startul Cupei Mondiale din Qatar. Starul Portugaliei și starul Argentinei au distribuit simultan o postare comună pe rețelele de socializare, reușind să adune milioane de reacții într-o oră.

Cristiano Ronaldo și Leo Messi, postare comună înainte de Cupa Mondială din Qatar

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, doi dintre cei mai mari și iubiți sportivi din istoria fotbalului, au share-uit o postare comună pe rețelele de socializare care s-a viralizat extrem de rapid.

ADVERTISEMENT

În fotografie cei doi foști deținători ai Balonului de Aur sunt fotografiați jucând șah. Postările celor doi au avut un impact deosebit în rândul fanilor, dovadă fiind numărul mare de reacții într-un timp foarte scurt.

Cei doi atacanți au postat fotografiile în același timp, însă, pe Facebook, Cristiano Ronaldo l-a devansat pe Leo Messi în ceea ce privește numărul de reacții.

ADVERTISEMENT
Postare Cristiano Ronaldo
Postare Cristiano Ronaldo
Postare Lionel Messi
Postare Lionel Messi

Cristiano Ronaldo, peste Leo Messi pe rețelele de socializare

Cristiano Ronaldo a obținut 2 milioane de reacții într-o oră de la postare, în timp ce la postarea lui Leo Messi după o oră au reacționat 1,6 milioane de persoane.

Cristiano Ronaldo este cea mai urmărită persoană de pe Instagram. 497 de milioane de persoane urmăresc mișcările portughezului. Și pe Instagram fostul atacant al lui Real Madrid și Juventus „s-a impus” în fața lui Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

Într-o oră Cristiano Ronaldo a adunat peste 9 milioane de aprecieri, în timp ce, în același interval de timp, Lionel Messi a strâns 7,7 milioane de aprecieri.

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, la a cincea Cupă Mondială din carieră

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi vor lua startul în Qatar la cea de-a cincea Cupă Mondială din carieră. Portugalia face parte din grupa H a Campionatului Mondial și va înfrunta Ghana, Uruguay și Coreea de Sud.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Argentina face parte din grupa C și va da piept pe rând cu Arabia Saudită, Mexic și Polonia. Fotbalistul lui PSG a anunțat că turneul final din Qatar va fi ultimul din cariera sa. Lionel Messi a fost aproape să cucerească titlul mondial în 2014, când formația lui Lionel Scaloni pierdea în fața Germaniei, scor 0-1.

Spre deosebire de Argentina, Portugalia nu a izbutit să dispute ultimul act la un Campionat Mondial, cea mai bună clasare fiind locul 3 obținut în 1966.

ADVERTISEMENT