Sport

Cristina Neagu nu poate să treacă peste arbitrajul din meciul cu Muntenegru. Un nou mesaj dur al handbalistei: „Merit mai mult respect”. Update

Cristina Neagu a răbufnit la finalul meciului cu Muntenegru din cauza manierei de arbitraj. Interul stânga al naționalei României a postat un nou mesaj dur.
16.11.2022 | 11:17
Cristina Neagu nu poate sa treaca peste arbitrajul din meciul cu Muntenegru Un nou mesaj dur al handbalistei Merit mai mult respect Update
Cristina Neagu, un nou mesaj dur după arbitrajul din meciul cu Muntenegru. Sursă foto: Marius Ionescu
ADVERTISEMENT
16-11-2022
09:24

Cristina Neagu, un nou mesaj dur după arbitrajul din România - Muntenegru 34-35

Cristina Neagu a fost un car de nervi la finalul meciului împotriva Muntenegrului din cauza arbitrajului. Cea mai bună handbalistă din lume de patru ori, Cristina Neagu a postat pe rețelele de socializare un nou mesaj dur în care spune că România merită mai mult respect. 

„România merită mai mult respect. Merit mai mult respect. Ce s-a întâmplat aseară depășește fair play-ul și respectul, valori pe care le prețuiesc atât de mult în sportul nostru.

Moment trist pentru handbal în general”, au fost cuvintele Cristinei Neagu pe pagina personală de Facebook. Pentru România urmează duelul cu Germania, miercuri, 16 noiembrie, ora 16:30.

Cristina a fost enervată de arbitrajul brigăzii din Austria, spunând că rezultatul a fost influențat de unele decizii eronate luate în timpul meciului.

Cristina Neagu pune „tunurile” pe arbitri după România – Muntenegru 34-35

Cristina Neagu a pus tunurile pe arbitri după România – Muntenegru, scor 34-35, fiind de părere că nu este corect ce s-a întâmplat în timpul confruntării:

ADVERTISEMENT

„E al nu știu câtelea meci de la Europeanul care se desfășoară în acest fel. Nu mă interesează că se va spune acum că așa suntem noi românii, că vorbim despre arbitraj atunci când pierdem. Dacă nici acum nu-ți dai seama că eram echipa care merita să câștige, înseamnă că nu ești român sau nu îți pasă de sport! S-a văzut clar pe teren.

 Chiar vreau să văd ultima fază. Sunt 99,99% convinsă că jucătoarea din Muntenegru a făcut dublu dribling înainte să scoată 7 metri. Dar bineînțeles că arbitrii nu vor să se uite la video la niciun meci de ale noastre. Eu nu am ce să spun. Azi am luptat din primul în ultimul minut. Echipa a fost senzațională. Meritam să câștigăm. Aceste fete care ne-au arbitrat nu ar trebui să arbitreze pe nimeni!

ADVERTISEMENT

Pe mine nu mă scot arbitrii din ritm. Eram foarte obosită, a fost al 5-lea meci. În permanență am jucat la supraveghere sau om la om. Eu cred că am făcut un efort supraomenesc jucând și în apărare”.

„Nu mă scot arbitrii din ritm, dar s-a văzut că din primul minut au arbitrat în felul acesta. Nu am nicio treabă cu Muntenegru, iubesc Muntenegru. Nu e vina fetelor. Dar am fost echipa mai bună. 

ADVERTISEMENT

 Azi am fost echipa mai bună și meritam măcar un punct. Am fost echipa mai bună, trebuie să o spun din nou. Dar nu poți juca handbal așa. Putem fi români, neromâni, danezi, dar cu un astfel de arbitraj nu poți juca. 

Nu ai cum să joci împotriva unor astfel de decizii. Fetele astea nu cred că știu ce s-a întâmplat azi, nu știu ce au arbitrat. Mi-ar plăcea ca arbitrii să se uite la meciuri și să-și vadă greșelile. La meciurile noastre, arbitrii nu se duc să vadă ce s-a întâmplat. La celelalte meciuri, se uită mereu la video”, a mai spus Cristina Neagu.

ADVERTISEMENT

„Nu mai putem întoarce mortul de la groapă!”

„Eu tot cred că la ultima fază, Itana Grbic a făcut dublu dribling înainte să obțină 7 metri. Arbitrii nu vor niciodată să vadă fazele pe monitor. Și nu înțeleg de ce. Era un meci extrem de important. Consider că nu e corect

Orice înfrângere la un gol e frustrantă. Noi am avut ghinionul de a prinde Olanda la început de competiție, când a avut mai mult ritm.

Nu mai putem întoarce mortul de la groapă. Am jucat mai bine de la meci la meci. Eu cred că la acest turneu final am câștigat o echipă”, a continuat Cristina Neagu.

„Lumea a spus că vom fi ciuca bătăilor. După cum vedeți, nu suntem ciuca bătăilor. Am fost la limită în două meciuri, cu adversari mai bine cotați.

Vom face tot ce putem pentru a câștiga Germania. Vom da ce avem mai bun. Încercăm să obținem victoria pentru că o clasare cât mai bună ne poate apropia de turneul preolimpic. Sperăm să fim în primele 8”, a mai spus Neagu.

ADVERTISEMENT