News

Criticile lui Victor Ponta pentru guvern și CE: ”Aud că o să crească pensiile cu 11%, dar au crescut facturile cu 120%”

Fostul prim-ministru Victor Ponta a lansat recent critici la adresa Guvernului României și Comisiei Europene, în contextul creșterii prețurilor energiei și alimentelor.
03.10.2022 | 09:38
Criticile lui Victor Ponta pentru guvern si CE Aud ca o sa creasca pensiile cu 11 dar au crescut facturile cu 120
Victor Ponta nu își poate explica de ce în România există prețuri mari pentru energie. Foto: facebook.com/victor.ponta
ADVERTISEMENT

Într-o intervenție la România TV, Victor Ponta a declarat că în țări care nu au posibilitatea de a produce energie, prețurile sunt mai mici decât în România. În acest context, fostul premier și-a îndreptat atenția spre Guvernul României și Comisia Europeană.

Victor Ponta s-a referit și la creșterea inflației

Așa inflație și creștere a prețurilor, generația noastră nu a prins.  Ce e mai grav e că ascult discursurile Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. În afară de a lupta pentru Ucraina – bravo!, corect – nu aud nicio soluție.

ADVERTISEMENT

Ne spune că trebuie să închidem dușul. (…) Hai să vedem care e problema României. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie. (…) Ce facem, că mi se par facturile aproape imposibile?

Eu am venit mare. Aud că o să crească pensiile cu 11%, dar nu vă supărați, au crescut facturile cu 120%”, a declarat Victor Ponta la România TV.

ADVERTISEMENT

Fostul premier nu se teme de un atac al Rusiei

În continuare, politicianul a precizat că infrastructura moștenită de la regimul Ceaușescu ar trebui să permită României să aibă prețuri mai mici la energie. Ponta a punctat că deși țara noastră are gaze naturale, cărbune și termocentrale, facturile pentru energie sunt foarte mari.

Altfel, acesta s-a referit și la războiul dintre Rusia și Ucraina. Fostul premier nu cred că România este în pericol să fie atacată de forțele Moscovei, având în vedere eșecurile înregistrate de acestea pe frontul din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Amintim că armata ucraineană a eliberat orașul strategic Lîman în acest weekend. În același context, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că vor mai fi eliberate și alte teritorii ocupate de ruși, inclusiv Crimeea.

Când a fost întrebat dacă Rusia ne-ar putea ataca, Victor Ponta a declarat că nu crede în acest scenariu deoarece România este membră a NATO.

ADVERTISEMENT

El consideră că varianta unui atac al armatei ruse este alimentată doar pentru că există anumite interese pentru a fi cumpărate arme.

ADVERTISEMENT