Sport

Liga 1, etapa a 16-a. CS Mioveni, victorie importantă în fața lui Gaz Metan. Cum arată clasamentul

FANATIK.RO vă prezintă informații despre meciurile etapei a 16-a, prima a returului sezonului regulat din Liga 1, programate de vineri, 19 noiembrie, până luni, 22 noiembrie
22.11.2021 | 23:18
Liga 1 etapa a 16a CS Mioveni victorie importanta in fata lui Gaz Metan Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT
23-11-2021
06:56

Liga 1, etapa a 16-a: program, rezultate și clasament

Vineri, 19 noiembrie

  • Academica Clinceni – Sepsi Sf. Gheorghe 0-2 (Păun 40, Ștefănescu 66)
  • Chindia Târgoviște – Rapid 2-2 (Neguț 53, Popa 62/ Ilie 60, Marzouk 89)

Sâmbătă, 20 noiembrie

  • Farul – UTA 0-0
  • FC U Craiova 1948 – CFR Cluj 0-2 (Sigurjonsson 64, Deac 89)

Duminică, 21 noiembrie

  • FC Argeș – Universitatea Craiova 3-2 (Fatai 42, Arias 49, Said 79 / Roguljic 6, Nistor 81)
  • FCSB – FC Botoșani 3-1 (V. Gheorghe 77, Stoica 86, Tănase 90+3 / Braun 24)

Luni, 22 noiembrie

  • CS Mioveni – Gaz Metan 1-0 (B. Rusu 23 pen.)
  • FC Voluntari – Dinamo 2-1 (Rață 18, I Gheorghe 65 / Sorescu 5)

22-11-2021
12:20

CS Mioveni - Gaz Metan 1-0 (B. Rusu 23 pen.)

CS Mioveni învinge pe Gaz Metan, scor 1-0, prin golul marcat în prima repriză de Bogdan Rusu, din penalty. Argeșenii trec peste adversarii de luni în clasamentul Ligii 1.

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 90+2: Ratare incredibilă a lui Irobiso, care nu nimerește poarta din cinci metri, după două mingi respinse de Ducan.

Min. 58: Mioveni primește o nouă lovitură de pedeapsă, după un fault comis de Yuri. Rusu execută slab de această dată și ratează.

Min. 43: Rusu reia puternic din vole, însă mingea e respinsă de Alceus și se duce în corner.

Min. 23: GOOOL CS MIOVENI! Vâlceanu îl faultează în careu pe Buziuc, iar B. Rusu transformă cu siguranță penalty-ul acordat de Sebastian Colțescu.

Min. 6: Șutul lui Oancea din unghi trece puțin pe lângă vinclul porții lui Vâlceanu.

Min. 1: A început partida.

  • CS Mioveni: Ducan – Balaur, Scarlatache, Garutti – Oancea, Cierpka, Dumitriu, Burnea – Blănaru, B. Rusu, Buziuc. Rezerve: I. Popescu, Toma, Vereș, Rădescu, Sanoh, Al. Iacob, Coșereanu, Șerbănică, Massaro. Antrenor: Alexandru Pelici

  • Gaz Metan: Vâlceanu – Dobrescu, Matricardi, Yuri, Trif – Alceus, Filip – Lixandru, Deaconu, Chamed – Morar. Rezerve: Buzbuchi, Avram, Velisar, Romeo, Junior, Șteau, Sarr, Irobiso, Gașpar. Antrenor: Ilie Poenaru

20-11-2021
12:56

Farul Constanța - UTA 0-0

Pimul meci al zilei în Liga 1 Casa Pariurilor se joacă între Farul și UTA. Gică Hagi va aborda înfruntarea într-o formulă ofensivă, așa cum ne-a obișnuit. De partea cealaltă. Laszlo Balint joacă cu un singur vâf și doi închizători.

Vezi AICI cele mai importante faze ale meciului.

LIVE Farul Constanța – UTA Arad Min. 90+4: Meciul s-a încheiat nedecis așa cum a început, 0-0.

LIVE Farul Constanța – UTA Arad Min. 46: S-a reluat meciul

LIVE Farul Constanța – UTA Arad Min. 45: La pauză cele două formații se află la egalitate 0-0 

LIVE Farul Constanța – UTA Arad Min. 1:  A început meciul 

Farul Constanța: Aioani – Dussaut, Larie, Ghiță, de Nooijer – Purece, Artean, Ciobanu – Ganea, Pitu, Jefte. Rezerve: Brănescu, Boboc, Buta, Dănuleasa, Fernandes, Grameni, Petre, Radaslavescu, Sali. Antr. Gheorghe Hagi

UTA: Balauru – Vukcevic, Erico, Medjimorec, Shlyakov – Vorobjovas, Batha – Roger, Miculescu, Ubbink – Dangubic. Rezerve: Iacob, antal, Baravykas, Benga, Dima, Isac, Mericioiu, Passaglia, Wagner. Antr. Laszlo Balint  

19-11-2021
15:09

Academica Clinceni – Sepsi OSK 0-2 (Păun 40, Ștefănescu 66)

Min. 66: GOOOL SEPSI!!! Ștefănescu reia, din cădere, lângă bară, de la 3-4 metri, o minge centrată de Ashkovski

Min. 53: Cioiu intră în locul accidentatului Pîrvulescu, iar Academica Clinceni joacă doar cu trei oameni în apărare

Min. 46: a început repriza a doua

Min. 40: GOOOL Sepsi!!! Păun deschide scorul pentru oaspeți cu un șut puternic din careul mare, la colțul lung

Min 1: Ventura (Academica) primește cartonaș galben în secunda 23 pentru un atac cu talpa

Min 1: A început meciul

Video cu cele mai importante faze din meciul Academica Clinceni – Sepsi OSK

Academica Clinceni: Ureche – Pashov, Bilali, Gardoş, Pîrvulescu – Ventura, Moulin – Ion, Cascini, De Amorim – Omoh. Rezerve: Păun, Chandarov, Gavra, Vellios, Cioiu, Dumitrache, Goma, Filip. Antr. Ionuț Chirilă.

Sepsi OSK: Niczuly – Radoslav, Ninaj, Mitrea, Ispas – Păun, Eder Gonzales, Achahbar – Ashkovski, Luckassen, Ştefănescu. Rezerve: Began, Tamaş, Ţincu, Chunchukov, Aganovic, Golofca, Dragomir, Fofana, De Sousa. Antr. Cristiano Bergodi

După pauza cauzată de meciurile echipei naționale în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar, Liga 1 revine în atenție cu partidele din etapa a 16-a, prima a returului sezonului regulat, capete de afiș fiind FCSB – FC Botoșani și FC U Craiova – CFR Cluj.

Programul etapei a 16-a din Liga 1

Vineri, 19 noiembrie

  • ora 17:30 Academica Clinceni – Sepsi Sf. Gheorghe
  • ora 20:30 Chindia Târgoviște – Rapid

Sâmbătă, 20 noiembrie

  • ora 15:00 Farul – UTA
  • ora 20:30 FC U Craiova 1948 – CFR Cluj

Duminică, 21 noiembrie

  • ora 18:00 FC Argeș – Universitatea Craiova
  • ora 20:30 FCSB – FC Botoșani

Luni, 22 noiembrie

  • ora 17:30 CS Mioveni – Gaz Metan
  • ora 20:30 FC Voluntari – Dinamo

Cine transmite la tv meciurile din etapa a 16-a din Casa Pariurilor Liga 1

Returul sezonului regulat din Casa Pariurilor Liga 1 începe vineri, cu partida Academica Clinceni – Sepsi, programată de la ora 17:30. Toate cele 8 meciuri ale rundei cu numărul 16 vor fi transmise în direct la televizor pe posturile Digisport 1, Telekomsport și Look Sport, dar vor putea fi urmărite și pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE TEXT.

ADVERTISEMENT

În plus, partida de sâmbătă seara de la Craiova, dintre FC U Craiova și CFR Cluj, programată să înceapă la ora 20:30, va putea fi vizionată și pe Prima TV, cea de-a patra televiziune care transmite câte un meci din fiecare etapă.

Eugen Trică, la primul meci pe banca lui FC U Craiova 1948 în Liga 1

Campionatul primei divizii se reia în week-end cu meciurile etapei a 16-a, prima a returului în sezonul regulat. După eșecul Universității Craiova la Ovidiu în fața Farului și doar egalul lui FSCB la Voluntari, liderul CFR Cluj respiră mai ușor, cu un avans apreciabil: opt lungimi peste bucureșteni și zece peste oltenii lui Reghecampf.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, care săptămâna viitoare va juca meciul de a fi sau nu în continuare în Conference League pe terenul danezilor de la Randers, cu obligația de a câștiga, nu doar a scoate punct, va merge în Bănie pentru întâlnirea cu echipa lui Adrian Mititelu, FC U Craiova 1948.

Va fi primul meci oficial al juveților cu Eugen Trică pe bancă în Liga 1, după ce Flavius Stoican a fost dat afară de familia Mititelu, un meci foarte greu pentru că experiența campioanei României este net superioară și lotul mult mai puternic.

ADVERTISEMENT

FCSB întâlnește pe FC Botoșani în etapa a 16-a din Liga 1

FCSB va juca în calitate de gazdă cu FC Botoșani, o partidă ce a iscat de multe ori controverse ca urmare a excelentelor relații dintre patronii Gigi Becali și Valeriu Iftime, care au făcut și foarte multe afaceri cu jucători de-a lungul timpului.

La FCSB, bomba a explodat la început de săptămână. Conflictul mocnit între Gigi Becali și antrenorul Edi Iordănescu, neînvins în ultimele opt meciuri, a explodat decisiv și s-a ajuns la ruptura totală, spre iritarea fanilor, care au vandalizat palatul latifundiarului din Pipera, precum și zidurile bazei de pregătire de la Berceni.

ADVERTISEMENT

În locul lui Edi a fost reinstalat Toni Petrea, un antrenor care a mai colaborat cu Gigi Becali în trecutul nu foarte îndepărtat. El a condus echipa în sezonul precedent, dar a plecat în vară, după ce nu a reușit să câștige titlul de campioană. Totuși, de numele lui Toni Petrea Petrea se leagă ultimul trofeu intern cucerit de FCSB, Cupa României în 2020.

Rapid, față în față cu autobaza din Târgoviște

UNiversitatea Craiova nu a scăpat de meciurile grele, după eșecul de la Ovidiu urmând a se deplasa la Pitești, unde Argeșul curge cu destul debit, fiind pe locul 9, la patru puncte de locul 6, ultimul de play-off. Problema e eficacitatea scăzută a piteștenilor, care marchează destul de greu.

Rapid are un joc greu la Ploiești, cu Chindia, pentru care se apropie momentul în care își va încheia pribegia de trei ani pentru jocurile de acasă, deoarece lucrările la stadionul Eugen Popescu sunt aproape de încheiere, montându-se scaunele pentru cele 8400 de locuri.

Dinamo aruncă în luptă ultimele achiziții la Voluntari

Dinamo începe returul la Voluntari, o partidă deosebit de grea pentru echipa fără victorie de 12 meciuri în Liga 1, în fața unui adversar foarte bine pus la punct de Liviu Ciobotariu și care după mai multe sezoane nu se mai zbate în subsol.

„Câinii” vor da credit ultimelor trei achiziții, respectiv fundașul central moldovean Cătălin Carp, jucătorului de bandă grec Nikolaus Kainorgious și atacantul sloven Marko Nunic, în speranța că vor reuși să spargă ghinionul și vor porni returul cu dreptul.

ADVERTISEMENT