Sport

Oficial: Toni Petrea, noul antrenor al lui FCSB. Gigi Becali: „A semnat pe un an!”. Ce salariu va avea. Update Exclusiv

Gigi Becali a anunțat în exclusivitate pentru FANATIK că Toni Petrea este noul antrenor al FCSB. „A semnat!” Site-ul nostru dezvăluise în ziua plecării lui Edi că Petrea va fi noul antrenor.
16.11.2021 | 13:45
Oficial Toni Petrea noul antrenor al lui FCSB Gigi Becali A semnat pe un an Ce salariu va avea Update Exclusiv
Toni Petrea este noul antrenor al lui FCSB. Gigi Becali a făcut anunțul pentru FANATIK. Sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
16-11-2021
11:56

FCSB a anunțat oficial numirea lui Toni Petrea în funcția de antrenor principal

FCSB a anunțat printr-un comunicat oficial, postat pe contul de Facebook al clubului, că Toni Petrea este noul antrenor al echipei, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK încă de duminică seara.

„Anton Petrea revine la FCSB!

FCSB anunță că Anton Petrea, antrenorul care a cucerit cel mai recent trofeu al clubului nostru (Cupa României în 2020), a revenit la conducerea echipei.

Tehnicianul în vârstă de 46 de ani s-a întors în club după o pauză de aproximativ șase luni și a condus deja primul antrenament la Baza Sportivă FCSB.

Cu Anton Petrea pe banca tehnică, FCSB a obținut 24 victorii și 5 rezultate de egalitate în Liga 1, 2 victorii în Cupa României și 2 victorii în UEFA Europa League și a încheiat sezonul trecut pe poziția secundă în clasament.

Clubul nostru îi urează Bun Venit și să aibă parte de cât mai multe succese la conducerea echipei!”, este comunicatul FCSB.

 

16-11-2021
07:54

Toni Petrea, salariu de 10.000 de euro pe lună la FCSB

Toni Petrea este noul antrenor al FCSB după plecarea lui Edi Iordănescu, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK încă de duminică seara. Noul tehhnician va primi de la Gigi Becali un salariu lunar de 10.000 de euro, dublu față de mandatul precedent.

„I-am dat dublu, 10.000 de euro. El avea 5.000 de euro pe lună când a venit prima dată. Nu avea nici serviciu acum, cred că e foarte bine. Dacă mă duce în Liga Campionilor îi dau un milion de euro primă. Dacă eu iau 40, merită şi el unul”, a declarat Gigi Becali la Romania TV.

15-11-2021
17:48

Gigi Becali: „Toni Petrea este noul antrenor. A semnat!”

Gigi Becali a anunțat în exclusivitate pentru FANATIK că noul antrenor al FCSB este Toni Petrea.

Ne-am înțeles, a semnat contractul. Mâine e deja la antrenament. A semnat până la finalul campionatului”, a dezvăluit Becali pentru site-ul nostru.

Edi Iordănescu a plecat de la FCSB la doar trei luni după ce a preluat echipa, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. Tehnicianul a avut o serie excelentă de rezultate, cu 7 victorii consecutive şi o remiză în ultimele opt confruntări din Liga 1, însă a intrat în conflict cu patronul, fiind nemulţumit de faptul că Gigi Becali a criticat echipa în spaţiul public.

Gigi Becali despre noul antrenor: “Am mai lucrat cu ei!”

Gigi Becali a anunţat că noul antrenor de la FCSB va fi unul alături de care a lucrat în trecut:

„Nu mai vreau să mă mai cert și cu finul. Dar la fotbal nu mai fac nicio treabă cu nași sau cu fini. Dică este o soluție. Sunt mai mulți, 4-5 antrenori cu care am mai lucrat cu ei”, a spus Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Toni Petrea, varianta surpriză a lui Gigi Becali de a-l înlocui pe Edi Iordănescu la FCSB!

Din informaţiile FANATIK, varianta surpriză a lui Gigi Becali pentru banca tehnică a celor de la FCSB este Toni Petrea, omul care a antrenat echipa între iulie 2020 şi mai 2021.

Toni Petrea este omul care a adus ultimul trofeu la FCSB reuşind să câştige Cupa României la chiar primul său meci pe banca tehnică a roş-albaştrilor. Pe 23 iulie 2020, FCSB învingea Sepsi cu 1-0, în ultimul act.

ADVERTISEMENT

Patronul FCSB, uimit de parcursul echipei cu Toni Petrea la timonă

Gigi Becali le-a spus apropiaţilor că a rămas impresionat de seria de victorii reuşită de Toni Petrea în prima parte a sezonului trecut când roş-albaştrii s-au distanţat în fruntea clasamentului, la şase puncte de CFR Cluj.

Atunci, echipa lui Toni Petrea a reuşit o serie de 8 victorii consecutive în prima ligă, serie întreruptă de CFR Cluj, echipă proaspăt preluată de Edi Iordănescu. FCSB a reuşit să câştige sezonul regulat, însă a pierdut titlul în dauna CFR-ului.

ADVERTISEMENT

Toni Petrea este liber de contract după despărţirea de FCSB şi Gigi Becali îl consideră o variantă excelentă mai ales că este şi un bun executant. De multe ori a reuşit să obţină rezultate bune în ciuda imixtiunii patronului în planul tehnic.

Rădoi nu vine: “În momentul de față, nu mă întorc la FCSB”

Mirel Rădoi a fost o altă variantă vehiculată în condiţiile plecării de la echipa naţională, însă a exclus faptul că va reveni la FCSB în locul lui Edi Iordănescu la finalulmeciului cu Liechtenstein:

ADVERTISEMENT

“Mă văd antrenând chiar și în România, atât timp când va exista un contract foarte clar, nu am de ce să nu antrenez în România. Fotbalul este o presiune prea mare ca să pot refuza ceva.

În momentul de față, nu mă întorc la FCSB. Nu știu, totuși, ce se va întâmpla pe viitor. Am mai fost o dată, m-am certat cu nașul, ne-am împăcat. Mă duc a doua oară, să ne certăm iar?”, a spus Rădoi.

Cum s-a produs ruptura Gigi – Edi!

Ruptura dintre Edi Iordănescu şi Gigi Becali s-au produs abrupt. Sâmbătă seara Edi Iordănescu a postat pe pagina de Facebook un mesaj în care explica faptul că i-a fost cerută rezilierea de către patron, însă el nu va accepta decât dacă i se va plăti clauza de 500.000 de euro, cu promisiunea că va dona toţi banii.

Duminică, în jurul orei 14:00, FANATIK a anunţat în exclusivitate că Edi Iordănescu a plecat de la FCSB. Antrenorul a renunţat la clauza de reziliere de 500.000 de euro şi nu a vrut nicio sumă compensatorie.

“Nu a avut nicio pretenție financiară, doar banii pe care i-a muncit”

“E adevărat că a plecat Edi Iordănescu. Nu a avut nicio pretenție financiară, doar banii pe care i-a muncit. Nu a vrut nici măcar salariu până în decembrie”, a spus Gigi Becali. Cu câteva ore înainte, patronul FCSB a spus pentru FANATIK că nu îi va plăti nicio clauză lui Edi.

Primul antrenament al celor de la FCSB după plecarea lui Edi Iordănescu va fi condus de Mihai Pintilii. Roş-albaştrii vor evolua în weekendul viitor cu FC Botoşani, în prima etapă din returul Ligii 1.

  • 500.000 de euro a fost clauza de reziliere a contractului lui Edi Iordănescu
  • 3 luni a rezistat Edi Iordănescu pe banca FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoșani: 2,12 este cota pentru „X,2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT