Sport

CSA Steaua, adevărul despre salariile fotbaliștilor: “Nu avem sportiv cu peste 6.000 de euro”

Șeful secției de fotbal de la CSA Steaua a spus adevărul despre salariile pe care jucătorii le primesc. Andrei Cian susține că niciun sportiv nu primește peste 6000 de euro net.
23.09.2023 | 10:41
CSA Steaua adevarul despre salariile fotbalistilor Nu avem sportiv cu peste 6000 de euro
Șeful secției de fotbal de la CSA Steaua a spus adevărul despre salariile pe care jucătorii le primesc. Andrei Cian susține că niciun sportiv nu primește peste 6000 de euro net.
ADVERTISEMENT

Andrei Cian este șeful secției de fotbal de la CSA Steaua. Fostul handbalist a făcut câteva declarații, în urma noului proiect de lege de la Guvern. Potrivit Ministerului Finanțelor, niciun club susținut din bani publici nu poate achita salarii mai mari de 6000 de euro net, pentru fiecare sportiv în parte. Astfel, Cian spune adevărul despre salariile fotbaliștilor de la CSA Steaua.

Conducerea de la CSA Steaua, adevărul despre salariile fotbaliștilor

Andrei Cian a oferit câteva declarații în care a spus adevărul despre salariile fotbaliștilor de la CSA Steaua. Pe subiectul finanțelor clubului CSA Steaua, există multe subiecte și dezbateri. Cu toate acestea, șeful secției de fotbal admite că la formația din liga secundă nu există niciun salariu mai mare de 6000 de euro net.

ADVERTISEMENT

“La noi, procentul de sportivi care câștigă peste această sumă e infim. La celelalte sporturi mă refer, la fotbal n-avem niciun sportiv cu peste 6.000 de euro net. Voi răspunde simplu, probabil se știe puțin chestiunea asta.

 Și acum suntem reglementați de anumite repere, chestiuni impuse de MTS (n.r. – Ministerul Tineretului și Sportului). Un sportiv e plătit în baza unui procentaj făcut de MTS. 

ADVERTISEMENT

Ca idee, dacă aș aduce un jucător de fotbal, el nu poate atinge un punctaj mai mare de 7 sau 8 înmulțit cu salariul mediu pe economie. Diferența de bani trebuie susținută tot din venituri proprii. Se poate face un mix din bani publici și privați”, a spus Andrei Cian, conform Digi Sport.

Motivul pentru care privații nu vin la CSA Steaua

CSA Steaua are nevoie de banii privaților pentru a susține echipa financiar și pentru a putea promova în primul eșalon. Andrei Cian a explicat motivul pentru care investitorii nu vin să susțină clubul. Șeful secției de fotbal de la CSA Steaua susține că este o problemă a privaților, însă clubul este deschis la discuții și oferă și soluții pentru ca aceștia să se poată implica cu ușurință.

ADVERTISEMENT

“Pentru noi este frustrant, dar problema este mai mult spre partea privată. Clubul este deschis la aceste discuții și nu văd de ce cineva s-ar opune acestei asociați.

(n.r. de ce nu vin investitorii la CSA Steaua?) Cu siguranță sunt niște aspecte juridice aici. Singura variantă viabilă este o asociație non-profit. Prin această modalitate s-ar face lucrurile în mod transparent.

ADVERTISEMENT

Probabil este și legat de aceste procese ce țin de atâta timp. În momentul în care se vor încheia acele procese, lucrurile vor fi mai clare și se vor apropia și sponsorii”, a mai spus șeful secției de fotbal de la CSA Steaua.

ADVERTISEMENT
Tags:
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
UNGARIA umilește România: E ungurească toată
UNGARIA umilește România: E ungurească toată
Tratamentul pentru cancerul pulmonar, la un pas în a fi descoperit
Tratamentul pentru cancerul pulmonar, la un pas în a fi descoperit
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română