Sport

CSA Steaua, cea mai mare amendă din acest sezon! Cât trebuie să plătească după scandările anti-Ciolacu

CSA Steaua a primit cea mai mare amendă din acest sezon din partea FRF. Ce sumă trebuie să plătească „militarii” după scandările anti-Ciolacu ale suporterilor.
10.10.2023 | 15:01
CSA Steaua cea mai mare amenda din acest sezon Cat trebuie sa plateasca dupa scandarile antiCiolacu
CSA Steaua a primit o nouă amendă după meciul cu Gloria Buzău. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

CSA Steaua a primit o nouă amendă din partea Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal. „Militarii” au fost sancționați pentru scandările anti-Ciolacu și anti-PSD ale ultrașilor din Peluza Sud la meciul cu Gloria Buzău, scor 4-4, în etapa a 8-a din Liga 2 Casa Pariurilor.

CSA Steaua, cea mai mare amendă din acest sezon! Cât trebuie să plătească după scandările anti-Ciolacu

CSA Steaua se află la a patra amendă pe care o primește în acest sezon. Clubul deținut de Ministerul Apărării Naționale a fost sancționat și după derapajul ultrașilor la meciurile cu Chindia Târgoviște, CSM Alexandria și U Cluj.

ADVERTISEMENT

Cei aproximativ 500 de ultrași din Peluza Sud care au făcut deplasarea la Buzău au scandat împotriva PSD, anti-Ciolacu și i-au adus injurii patronului de la FCSB, Gigi Becali. Prim-ministrul României a intrat în vizorul suporterilor pentru că s-a implicat în revenirea FCSB-ului pe Stadionul Ghencea.

„PSD, m**e PSD” și „Ciolacu, ești o mizerie!”, au fost câteva dintre scandările suporterilor CSA Steaua. În urma acestor derapaje, CSA Steaua a fost amendată cu 25.312 lei (aproximativ 5.000 de euro). Este cea mai mare amendă primită în actuala stagiune de CSA Steaua.

ADVERTISEMENT
  • 5.000 de lei, 7.500 de lei și 16.875 de lei sunt amenzile pe care CSA Steaua le-a primit după meciurile cu Chindia Târgoviște, CSM Alexandria, respectiv U Cluj. 

CSA Steaua, amendată din nou. Anunțul Comisiei de Disciplină a FRF

„În temeiul art. 82/2 și 3/b raportat la art. 83/2/c din RD cu aplicarea art. 54/2 din RD, Clubul Sportiv al Armatei Steaua se sancționează cu penalitate sportivă de 25.312 lei”, a fost anunțul făcut de Comisia de Disciplină a FRF.

ADVERTISEMENT

Pe lângă derapajul la adresa PSD, Ciolacu și Becali, ultrașii din Peluza Sud au afișat lozinci la adresa Federației Române de Fotbal. „FRF = Dictatură”, a fost unul dintre mesajele afișate pe bannerele „militarilor”.

Ultrașii CSA Steaua la Buzău. Sursă foto: Facebook@ AS47
Ultrașii CSA Steaua la Buzău. Sursă foto: Facebook@ AS47

CSA Steaua ocupă locul 10 în clasamentul ligii secunde, cu 12 puncte după 9 partide. În ultima etapă, clubul antrenat de Daniel Oprița s-a impus pe teren propriu, scor 3-1 cu FC Argeș.

ADVERTISEMENT

Ce presupune articolul din Regulamentul disciplinar

„Clubul vizitator răspunde pentru comportarea neregulamentară a propriilor grupuri de suporteri şi, în funcţie de gravitatea faptelor, poate fi sancţionat în mod similar cu clubul gazdă si/sau cu masura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la jocurile disputate in deplasare sau pe teren neutru de la 1 la 10 jocuri. 

Suporterii care ocupă în stadion sectorul destinat oaspeţilor sunt consideraţi a fi suporterii echipei oaspete, cu excepţia cazului în care se probează contrariul.

Comportamentul neregulamentar cuprinde:

a. introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă; 
b. afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe şi jignitoare, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene ori emiterea de sunete în scop jignitor; 
c. aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc; 
d. distrugerea obiectelor/bunurilor aflate în incinta stadionului şi escaladarea gardurilor ce înconjoară terenul de joc; 
e. violenţe asupra persoanelor, pătrunderea în teren; 
f. împiedicarea prin orice mijloace a activităţii sau acţiunii forţelor de ordine şi conflictul cu acestea”, a fost articolul pe care Comisia de Disciplină s-a bazat în aplicarea amenzii de aproximativ 5.000 de euro celor de la CSA Steaua.

ADVERTISEMENT