Sport

Ultraşii fac scandal, românii suportă consecințele! Amenda uriașă primită de CSA Steaua după meciul cu Dinamo, plătită din banii tuturor cetățenilor

CSA Steaua a primit o amendă record după confruntarea cu Dinamo. Însă, sancţiunile vor fi suportate din banii tuturor cetăţenilor, clubul Armatei fiind susţinut din bani publici.
19.04.2023 | 17:28
Ultrasii fac scandal romanii suporta consecintele Amenda uriasa primita de CSA Steaua dupa meciul cu Dinamo platita din banii tuturor cetatenilor
Dinamoviştii au încercat să provoace un nou incendiu în peluză. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSA Steaua a câştigat cu 2-0 derby-ul cu Dinamo de pe noul stadion din Ghencea, într-o confruntare în care cele două peluze au făcut show, dar au avut şi destule derapaje, inclusiv o tentativă de incendiere a peluzei.

Ultraşii fac scandal, românii suportă consecințele! Amendă record primită de CSA Steaua

Nota de plată a venit a doua zi, din partea Jandarmeriei. Cea mai mare amendă a primit-o CSA Steaua, 33.000 de lei. Şi în fotbalul românesc sunt din ce în ce mai multe voci care spun că indiferent de sancţiunile pe care le primesc “militarii”, ele vor fi plătite de cetăţenii României, clubul fiind finanţat din bani publici.

ADVERTISEMENT

Pe lângă amenda de 33.000 de lei pentru CSA Steaua, firma de pază a fost amendată cu 5000 de lei. Printre altele, au fost acordate suporterilor 28 de amenzi în valoare totală de 7750 de lei. 17 suporteri sunt interzişi pe stadion.

CSA, buget de 27.000.000 de euro în 2022!

Clubul Sportiv al Armatei a avut în 2022 un buget de peste 27 de milioane de euro, împărţiţi de 32 de secţii sportive, iar pentru echipa de fotbal din liga secundă, au fost alocate două milioane de euro, chiar dacă Steaua nu avea drept de promovare.

ADVERTISEMENT

În proporţie covârşitoare, bugetul Clubului Sportiv al Armatei vine din subvenţii de la bugetul de stat acordate de către Ministerul Apărării Naţionale. În 2022 a fost o creştere de aproape patru milioane de euro faţă de 2021.

Vasile Dîncu, “lege cu dedicaţie” pentru promovarea CSA Steaua

Din cauza formei de organizare şi a faptului că este un club departamental, CSA Steaua nu are drept de promovare. Senatorul Vasile Dîncu a depus o iniţiativă legislativă de care “militarii” să beneficieze şi să poată urca în prima ligă fără să schimbe forma de organizare.

ADVERTISEMENT

Sunt şanse mici ca actul să fie adoptat în Monitorul Oficial până la finalul actualului sezon, însă susţinătorii celor de la CSA Steaua speră ca echipa să poată obţine dreptul de promovare anul viitor.

Ovidiu Burcă, reacţie virulentă după derby: “E strigător la cer, din perspectiva cetățeanului de rând”

La finalul derby-ului dintre CSA Steaua şi Dinamo, Ovidiu Burcă a avut o reacţie virulentă vis-a-vis de eforturile care se fac ca echipa Armatei să poată promova în prima ligă, spunând că nu e corect ca un privat să intre în concurenţă cu statul:

ADVERTISEMENT

“Steaua nu va avea drept de promovare în acest an! Ce s-a întâmplat în această săptămână e strigător la cer, din perspectiva cetățeanului de rând. Să schimbi legi în săptămâna meciului mi se pare absolut straniu! Oricum, promulgarea acestei legi-fantomă cred că va dura!”, a spus Burcă.

CSA Steaua a urcat pe primul loc în clasmentul din Liga 2 Casa Pariurilor după victoria cu marea rivală. În acest moment, pe locurile de promovare directă sunt Poli Iaşi şi Oţelul Galaţi, în condiţiile în care elevii lui Opriţa sunt blocaţi, momentan, de legislaţie.

ADVERTISEMENT