Sport

CSA Steaua, eveniment special dedicat lui Marius Lăcătuș pe 7 iunie, la 77 de ani de la înființarea clubului

CSA Steaua București pregătește un moment dedicat lui Marius Lăcătuș cu ocazia sărbătoririi a 77 de ani de la înființarea clubului roș-albastru.
22.04.2024 | 20:26
CSA Steaua eveniment special dedicat lui Marius Lacatus pe 7 iunie la 77 de ani de la infiintarea clubului
Marius Lăcătuș va avea parte de 2 lansări de carte la stadionul Steaua. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSA Steaua București va sărbători 77 de ani de la nașterea clubului în prezența lui Marius Lăcătuș, simbolul clubului și legendar număr 7. FANATIK a aflat detalii în premieră despre evenimentul care va avea loc la stadionul Ghencea.

CSA Steaua București marchează 77 de ani de la nașterea clubului cu o carte autobiografică despre Marius Lăcătuș

FANATIK a aflat că pe 7 iunie când se vor sărbători 77 de ani de la înfințarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua București va fi sărbătorit și legendarul număr 7 din Ghencea, „Fiara” Marius Lăcătuș.

ADVERTISEMENT

Cartea intitulată „Lăcă7uș 7 pași” a fost scrisă de către Vasile Lupașc Sfinteș. Evenimentul va fi organizat și moderat de către George Ogăraru, finul lui Marius Lăcătuș și managerul academiei de fotbal.

Marius Lăcătuș tocmai a aniversat 60 de ani pe data de 5 aprilie, când simbolul Stelei a sărbătorit alături de foștii colegi cu care a câștigat Cupa Campionilor Europeni.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua București nu a luat încă o decizie în privința modului în care se va sărbători pe 7 mai 38 de ani de la marea finală de la Sevilla. Cu toate acestea, la evenimentul din iunie vor fi prezenți foști mari jucători din istoria Stelei din toate generațiile, dar și alte glorii ale clubului și nu numai.

Marius Lăcătuș ar putea fi omagiat pe teren la România – Liechtenstein

FANATIK a aflat că Marius Lăcătuș va fi sărbătorit și la meciul dintre România și Liechtenstein care se va disputa chiar pe data de 7 iunie. Întreaga carieră a fostului mare fotbalist se învârte în jurul numărului 7. „Fiara” a marcat golul cu numărul 700 pentru echipa națională a României.

ADVERTISEMENT

Marius Lăcătuș a petrecut două perioade la Steaua, ambele de câte 7 sezoane. Prima între 1983 și 1990, iar a doua între 1993 și 2000. Din informațiile FANATIK, fostul membru al Generației de Aur ar putea da lovitura de start la meciul amical al „tricolorilor”.

CSA Steaua București îl sărbătorește pe Marius Lăcătuș pe 7 iunie

George Ogăraru este cel care se va ocupa de acest proiect și șeful academiei Stelei a oferit mai multe detalii: „Eu am avut privilegiul să-l cunosc pe Marius Lăcătuș în foarte multe ipostaze. La început ca și coleg-jucător, apoi ca jucător-antrenor, ca antrenor, dar și ca prieten, fiindcă mi-a fost naș de cununie și mi-a botezat doi dintre copii.

ADVERTISEMENT
Afișul evenimentului dedicat lui Marius Lăcătuș pe data 7 iunie
Afișul evenimentului dedicat lui Marius Lăcătuș pe data 7 iunie

A fost un fotbalist exponențial al Generației de Aur a fotbalului românesc. Fiindcă pentru mine, aceea a fost Generația de Aur, echipa care a ajuns până la capăt, câștigând cea mai importantă competiție continentală a cluburilor.

De doi ani am început acest proiect dedicat lui Marius Lăcătuș. Este o surpriză și pentru el. Împreună cu un istoric de marcă și un scriitor special, Vasile Lupașc Sfinteș, un super-fan al celui sărbătorit, am scris două cărți despre Marius Lăcătuș.

Prima este pentru adulți, e o altfel de carte, care surprinde și redă impactul pe care Lăcătuș l-a avut la nivel național. Este o carte despre spirit și valori, plină cu mărturii ale unor nume celebre, precum Ilie Năstase, Valentin Ceaușescu, Gheorghe Hagi, Tudor Gheorghe, Dumitru Berbece și mulți alții, dar și povești ale oamenilor simpli, care l-au văzut și iubit pe celebrul și unicul număr 7 din fotbalul românesc”.

ADVERTISEMENT