Fotbal intern

CSA Steaua – FCSB II, un meci de Liga 3 cu orgolii de Liga 1! Reportaj din Ghencea. Foto

13.03.2021 | 22:39
CSA Steaua  FCSB II un meci de Liga 3 cu orgolii de Liga 1 Reportaj din Ghencea Foto
ADVERTISEMENT

Confruntarea dintre CSA Steaua și FCSB II a fost mai mult decât un meci de Liga 3, ba chiar a „mirosit” a derby, ținând cont de încrâncenarea și tensiunea din teren.

FANATIK a fost în Ghencea cu mai bine de o oră înaintea partidei de lângă „Templul fotbalului românesc”, care s-a disputat în complexul celor de la CSA Steaua București.

ADVERTISEMENT

Deși în Ghencea erau anunțate prezente foste glorii precum Tudorel Stoica, Miodrag Belodedici sau chiar Victor Pițurcă, din păcate condițiile destul de stricte din punct de vedere organizatoric nu au permis accesul tuturor celor care și-ar fi dorit să fie prezenți.

CSA Steaua – FCSB II, mai mult decât un meci de fotbal

Suporterii Stelei au blocat traficul în fața complexului Steaua, ca în zi de meci mare, iar tramvaiul 41 a rămas pe loc pentru câteva minute până când suporterii au traversat și au continuat să își susțină echipa prin scandări și bannere de vis a vis.

ADVERTISEMENT

Ultrașii au degajat repede terenul, „presați” de Jandermia Română care s-a pregătit ca pentru un derby de risc maxim. 6-7 dube și multe zeci de jandarmi „păzeau” intrarea în complex, unde nu puteai să intri decât dacă erai printre norocoșii care erau trecuți pe listele de la intrare.

Jandarmeria s-a pregatit ca pentru un adevarat derby si i-au somat pe suporteri sa paraseasca carosabilul
Jandarmeria s-a pregatit ca pentru un adevarat derby si i-au somat pe suporteri sa paraseasca carosabilul.

După lungi verificări la intrări, primim undă verde și intrăm în Complexul Sportiv Ghencea, ca pe vremuri până acum. Drumul spre terenul 5, unde se va disputa partida, este înțesat de mesaje și graffiti-uri realizate de suporterii Stelei, care își continuă de la distanță războiul cu presa din România: „Întreaga presă scrie o minciună / Dacă ciobanul decartează o anumită sumă”, a fost banner-ul de întâmpinare al suporterilor de la Peluza Sud.

ADVERTISEMENT
Peluza Sud Steaua isi continua razboiul cu presa din Romania
Peluza Sud Steaua isi continua razboiul cu presa din Romania

Laitmotivul zilei în Ghencea: „Învingeți pentru noi!”

Pentru suporterii care susțin CSA Steaua București meciul cu FCSB II a fost cu siguranță un simbol al luptei împotriva lui Gigi Becali și mult mai mult decât un simplu joc de fotbal. A fost cel mai important moment din acest sezon, iar asta s-a transmis și jucătorilor, lucru observat la fiecare duel.

Mesajul suporterilor pentru jucatorii lui Daniel Oprita inainte de meciul cu FCSB
Mesajul suporterilor pentru jucatorii lui Daniel Oprita inainte de meciul cu FCSB

Daniel Oprița era extrem de tensionat încă dinaintea partidei și le reproșa celor care au mințit despre salariul său și față de toți cei care atacă CSA Steaua: „S-au scris numai minciuni despre salariul meu! Cum să mai dezmint? V-am tot explicat. Se pune o presiune incredibilă fără sens”, se plângea antrenorul celor de la CSA Steaua jurnaliștilor care ajunseseră deja la stadion.

ADVERTISEMENT

George Ogăraru, noul manager al CSA Steaua, a urmărit partida dintre CSA Steaua și FCSB II alături de Iulian Miu și de comandantul clubului Steaua București, Mădălin-Sorin Hîncu, și au trăit partida la intensitate maximă.

Comandantul clubului CSA Steaua Bucuresti, alaturi de George Ogararu si Iulian Miu la partida cu FCSB II
Comandantul clubului CSA Steaua Bucuresti, alaturi de George Ogararu si Iulian Miu la partida cu FCSB II

Rivalitate dintre suporteri și fostele glorii s-a reflectat și în teren. Un meci cu eliminări, goluri anulate, jigniri și scandal

Duelul dintre CSA Steaua și FCSB II a depășit cu mult granițele unui meci de fotbal, între cele două tabere izbucnind un adevărat război în zilele premergătoare partidei. Iar asta s-a văzut și pe timpul partidei, când reprezentanții celor două cluburi și-au aruncat cuvinte grele, deși erau despărțiți în micuța tribună din complexul Ghencea.

Rezervele lui FCSB II alaturi de Virgil Andronache si ceilalti membri ai staff-ului lui Bogdan Vintila
Rezervele lui FCSB II alaturi de Virgil Andronache si ceilalti membri ai staff-ului lui Bogdan Vintila.

Spiritele s-au încins încă din minutul 13, când CSA Steaua a avut un gol anulat, iar cei de la FCSB au urlat către rivalii care se plângeau de arbitraj: „Voi la ce meci vă uitați?”. Contrele au continuat în momentul în care un membru din staff-ul celor de la FCSB a prins un balon șutat din teren: „Ăsta e singurul suvenir din Ghencea cu care o să plecați”, iar de aici nu s-a mai ținut cont de nimic și s-a început să se arunce cu cuvinte grele din ambele părți.

Finalul de meci ar trebui interzis cardiacilor! CSA Steaua reușește să egaleze în prelungiri pe FCSB II și putea chiar câștiga în ultimele secvențe ale partidei. Iar asta a fost scânteia care aprins focul care ardea mocnit în Ghencea, unde s-a creat un „meleu” soldat cu eliminarea lui Soiledis, dar și a lui Daniel Oprița, care este trimis în tribună

ADVERTISEMENT