Sport

CSKA Sofia se teme de duelul din Conference League: ”Cel mai dificil adversar posibil!”

CSKA Sofia se pregătește de duelul cu Sepsi, iar antrenorul bulgarilor, Sasa Ilic, crede că echipa din Sfântu Gheorghe e ”cel mai dificil adversar posibil”.
22.07.2023 | 17:21
CSKA Sofia se teme de duelul din Conference League Cel mai dificil adversar posibil
CSKA Sofia se teme de Sepsi: ”Cel mai dificil adversar posibil!”. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Sepsi OSK va da piept cu CSKA Sofia pe 27 iulie și 3 august, în turul 2 preliminar al Conference League, după ce formația pregătită atunci de Cristiano Bergodi a câștigat Cupa României. Sasa Ilic, antrenorul de 45 de ani al vicecampioanei Bulgariei, se așteaptă la o dublă de ”foc” cu Sepsi, deși covăsnenii nu sunt tocmai o forță în SuperLiga.

CSKA Sofia se teme de Sepsi: ”Cel mai dificil adversar posibil!”

CSKA Sofia nu a început sezonul în Bulgaria tocmai convingător, după 0-0 cu Hebar și 1-0 cu Krumovgrad. ”Nu este ideal că am înscris o singură dată în aceste două partide deși am avut mai multe ocazii. În următoarele partide, în special în dubla manșă cu Sepsi, va fi foarte greu, iar micile detalii vor face diferența.

ADVERTISEMENT

Sunt sigur că nu vom avea la fel de multe ocazii ca în partidele de campionat, deci trebuie să marcăm dacă vrem să ne calificăm. Am picat cu cel mai dificil adversar posibil, Sepsi, asta e clar pentru toată lumea. Cel mai important lucru este să ne calificăm mai departe, vom da tot ce avem mai bun în cele două partide pentru a reuși asta”, a declarat Ilic, conform Sportal.bg.

Ca și fapt divers, cei de la CSKA Sofia au apelat inclusiv la preot în cantonament, în speranța că vor avea parte de un sezon bun și de un traseu lung în cupele europene. Între timp, în SuperLiga din România, Sepsi a obținut un 0-0 cu Rapid și 1-0 cu FCU Craiova. Meciul tur al disputei CSKA Sofia – Sepsi se va disputa pe 27 iulie la Sofia, iar o săptămână mai târziu la Sfântu Gheorghe. Momentan meciul tur nu a fost achiziționat de nicio televiziune, însă returul se va vedea pe DigiSport și PrimaSport.

ADVERTISEMENT

Între timp, Stefan Velev, fost jucător al celor de la Sepsi, actualmente fotbalist în prima ligă din Bulgaria, nu e convins că CSKA Sofia se va califica după această dublă și îndeamnă la calm. ”E foarte dificil de spus, e greu să dai un pronostic, dar poate CSKA (se va califica n.r.). Sepsi și-a schimbat antrenorul înainte de noul campionat și nu știu cum va arăta echipa acum, dar CSKA și-a păstrat echipa și cred că pleacă cu prima șansă. Cred că va avansa în runda următoare”, a transmis Velev.

Mai mult, Velev confirmă spusele antrenorului lui CSKA, că Sepsi OSK e cel mai greu adversar posibil pentru bulgari: ”Nu a fost întâmplător că antrenorul lui CSKA a spus că Sepsi este cel mai greu adversar posibil în această rundă. Dar CSKA are forța de a-i depăși. Vom vedea ce se va întâmpla în cele două meciuri, cu siguranță vor fi confruntări interesante și palpitante”.

ADVERTISEMENT

CSKA Sofia a investit în această vară 2 milioane de euro în transferuri și se bazează pe nu mai puțin de 18 străini. Patronul celor de la Sepsi OSK, Laszlo Dioszegi, a mărturisit că nu a știut din prima clipă cu care echipă CSKA a căzut, în condițiile în care există două astfel de formații, după modelul FCSB / CSA Steaua sau CSU Craiova FCU Craiova 1948.

”Am căzut cu o echipă grea, dar am încredere în băieți și în Liviu Ciobotariu că o să mergem mai departe. Obiectivul realist este să ajungem măcar în turul 3 și acolo să vedem. Așa este, dar acum nu mai știu de care CSKA Sofia a fost dorit”, transmitea Dioszegi. Conform Transfermarkt.de, CSKA Sofia are un lot estimat la 20.8 milioane de euro, cu 20 mai puțin ca Ludogorets, cea mai valoroasă echipă din Bulgaria.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Sepsi are un lot estimat la 15 milioane de euro și nu este considerată o forță în SuperLiga din România, deci cel puțin din acest punct de vedere pornește cu a doua șansă la calificare. De altfel, majoritatea caselor de pariuri văd ușor favorită CSKA Sofia la calificare, cu o cotă medie de 1.75, în timp ce Sepsi primește o cotă de 2.10 pentru a merge mai departe în Conference League.

ADVERTISEMENT