Sport

CSM București, duel electrizant cu SCM Râmnicu Vâlcea în Liga Campionilor! S-au stabilit datele

16.02.2021 | 17:16
CSM Bucuresti duel electrizant cu SCM Ramnicu Valcea in Liga Campionilor Sau stabilit datele
ADVERTISEMENT

CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea vor fi calificate în play-off-urile din EHF Champions League și există o șansă chiar să fie adversare în faza următoare a competiției. Acest lucru se va întâmpla dacă CSM și Vâlcea încheie pe locurile care se află acum: 3, respectiv 6.


S-au stabilit datele din play-off-ul Ligii Campionilor

UPDATE, 16 februarie, ora 17:17 / S-au stabilit datele meciurilor CSM Bucureşti – SCM Râmnicu Vâlcea din play-off-ul Ligii Campionilor. Turul se va juca în Sala Traian, în timp ce returul va avea loc în Polivalenta din Bucureşti:

ADVERTISEMENT
  • Mansa tur, de la Ramnicu Valcea, va avea loc sâmbătă, 6 martie, la ora 17:00.
  • Returul va avea loc la Bucureşti, sâmbătă, 13 martie, ora 17:00.

CSM București – SCM Râmnicu Vâlcea se joacă în play-off

UPDATE, 13 februarie, ora 18:56 / Cele mai bune echipe românești de handbal feminin, CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea, vor fi adversare în play-off-ul Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a fost posbil după ce ”tigroaicele au pierdut meciul de la Metz, scor 22-25, și au terminat Grupa A pe poziția a treia. Vâlcencele au încheiat pe locul 6 în Grupa B.


Știre inițială, 12 februarie, ora 10:25

Cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor din EHF Champions League, CSM București este pe locul trei în grupa A cu 17 puncte, cu două mai puțin decât Rostov Don, liderul. Între ele este Metz, cu 18 puncte, adversara CSM-ului de sâmbătă.

ADVERTISEMENT

CSM București, duel cu SCM Râmnicu Vâlcea în Liga Campionilor?!

În cealaltă grupă, SCM Râmnicu Vâlcea este pe locul 6 cu 8 puncte, poziție pentru care se luptă cu Borussia Dortmund, care are un punct mai puțin. Echipa lui Florentin Pera joacă duminică, pe teren propriu, cu Brest.

Și dacă pozițiile din clasament se mențin așa cum sunt în acest moment, CSM București va întâlni SCM Râmnicu Vâlcea în play-off. EHF a hotărât ca meciurile amânate să fie pierdute cu 0-10 de echipele din cauza cărora nu s-au putut disputa. Astfel, CSM a obținut 4 puncte din meciurile cu Rostov și Bietigheim, în timp ce Vâlcea a obținut două puncte cu Dortmund (retur), dar au pierdut patru cu Dortmund (tur) și Podravka.

ADVERTISEMENT

EHF a schimbat formatul competiției din cauza problemelor cauzate de COVID-19

Inițial, formatul Ligii Campionilor prevedea ca primele două clasate din fiecare grupă să fie calificate direct în sferturi, ultimele două să fie eliminate, și echipele de locurile 3 – 6 din ambele grupe să joace un play-off pentru calificarea în sferturi.

Însă, pandemia de coronavirus a dus la amânarea a 9 meciuri și EHF a schimbat formatul pentru a da șanse tuturor echipelor. Astfel, nicio echipă nu va merge direct în sferturi și niciuna nu va fi eliminată, ci va fi un play-off în care locul 1 din grupa A va evolua cu locul 8 din grupa B, locul 2 cu locul 7, 3 cu 6 și 4 cu 5.

Cum arată clasamentul în Ligă

Iar, la cum arată acum grupele, CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea pot să se întâlnească în meci direct. Însă, ultima etapă din faza grupelor va putea aduce schimbări în clasamentele ambelor grupe.

Clasament EHF Champions League: 

CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea joacă într-o săptămână în campionat

Play-off-ul se desfășoară în dublă manșă pe 6 și 14 martie, returul fiind disputat pe terenul echipei mai bine clasate în grupă. Astfel, dacă CSM joacă împotriva lui SCM Râmnicu Vâlcea, turul se va disputa în Sala Traian, iar returul la Polivalentă.

Cele două rivale urmează să se întâlnească și în campionat pe data de 18 februarie, în mini-turneul de la Sfântu Gheorghe. CSM București este lider în Liga Națională cu 27 de puncte, cu 6 puncte mai mult și un meci în plus față de rivală.

  • 17 puncte a adunat CSM București în EHF Champions League
  • 2016 este anul în care CSM București a câștigat competiția
ADVERTISEMENT