Sport

Crina Pintea, transfer la CSM București după doar un sezon la Gyor! Pe ce perioadă a semnat pivotul naționalei României. Update exclusiv

CSM Bucureşti dă lovitura pe piaţa transferurilor după ce a ratat prezenţa în Final Four. FANATIK a aflat că pivotul Crina Pintea revine alături de "tigroaice" după un sezon petrecut la Gyor.
13.05.2022 | 10:00
Crina Pintea transfer la CSM Bucuresti dupa doar un sezon la Gyor Pe ce perioada a semnat pivotul nationalei Romaniei Update exclusiv
Crina Pintea a revenit la CSM București. Sursa: CSM București Facebook
ADVERTISEMENT
14-06-2022
16:43

Crina Pintea a semnat cu CSM București un contract valabil doi ani!

Crina Pintea a semnat cu CSM București un contract valabil doi ani. FANATIK a anunțat mutarea din urmă cu o lună. Astfel, pivotul echipei naționale revine la CSM după doar un an petrecut la Gyor, echipă alături de care a jucat finala Ligii Campionilor: 

“Am ales să mă întorc la CSM București pentru că am trăit foarte multe momente frumoase alături de echipă, alături de fete și de staff. Un factor important în decizia pe care am luat-o este sora mea, care face parte din aceeași echipă și îmi doresc foarte mult să jucăm împreună!

De asemenea, obiectivele pe care CSM București le are mă motivează și îmi doresc foarte mult să le îndeplinim împreună!”, a spus Crina Pintea la semnarea contractului. 

Crina Pintea, în tricoul luI CSM București. Sursa: CSM București
Crina Pintea, în tricoul luI CSM București. Sursa: CSM București

CSM Bucureşti a ratat la limită prezenţa în Final Four-ul din EHF Champions League, însă pregăteşte deja sezonul viitor unde bifează un nou transfer de marcă după Kalidiatou Niakaté, Marina Sudakova şi Evelina Eriksson.

CSM Bucureşti, lovitură pe piaţa transferurilor! Crina Pintea revine la “tigroaice”

Din informaţiile FANATIK, CSM Bucureşti s-a înţeles cu Crina Pintea şi pivotul de la Gyor se va întoarce alături de “tigroaice” după doar un sezon petrecut sub comanda lui Ambros Martin la cvintupla câştigătoare a Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Crina Pintea a mai evoluat la CSM Bucureşti între 2019 şi 2021. De altfel, ea a făcut naveta între Bucureşti şi Gyor între 2018 şi 2022. În vara acestui an va reveni alături de “tigroaice”, însă până atunci va evolua în Final Four alături de echipa maghiară.

A câștigat Liga Campionilor cu Gyor în 2019

Crina Pintea este una dintre cele mai valoroase handbaliste ale României, câştigătoare de Champions League în anul 2019 cu Gyor. Speră ca în acest an să fie la fel şi să vină la Bucureşti din nou din postură de campioană a Europei.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti pregăteşte deja sezonul viitor. “Tigroaicele” tremură în lupta pentru titlu, în condiţiile în care Rapid are un punct avans cu trei etape înainte de finalul sezonului. Echipa lui Carlos Viver este la mâna ei.

Astfel, formaţia lui Adi Vasile are nevoie de pasul greşit al Rapidului pentru a putea spera la titlu. CSM Bucureşti este angrenată şi în Cupa României şi va evolua împotriva Gloriei Bistriţa pentru un loc în semifinale.

ADVERTISEMENT

Va evolua la CSM București alături de sora ei! Ambele sunt pe postul de pivot

Crina Pintea va evolua la CSM București alături de sora ei, Andreea Ailincăi, în vârstă de 18 ani. Ca și sora ei, Andreea Ailincăi evoluează pe postul de pivot și a marcat două goluri în acest sezon de Champions League.

CSM București le mai are pe postul de pivot pe Ema Ramusovic și Yvette Broch. Odată cu venirea Crinei Pintea, postul este blindat. În schimb, “tigroaicele” trebuie să își fortifice posturile de centru și inter dreapta.

ADVERTISEMENT

CSM București va avea și în sezonul viitor un buget de 3,8 milioane de euro și va încerca să rupă blestemul eliminării înainte de Final Four, așa cum s-a întâmplat în ultimele trei ediții de Champions League.

  • 32 de ani are Crina Pintea
  • 2012 este anul în care a debutat Pintea la echipa națională
ADVERTISEMENT