Sport

CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea, out din Liga Campionilor. EHF a decis anularea sezonului

26.06.2020 | 14:22
CSM Bucuresti si SCM Ramnicu Valcea out din Liga Campionilor EHF a decis anularea sezonului
ADVERTISEMENT

Echipele de handbal feminin CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea nu vor mai juca în acest sezon din Liga Campionilor, după ce EHF a decis anularea întregii stagiuni.

Cele două echipe românești erau calificate în sferturile de finală ale actualei ediții a Champions League, după ce ambele au încheiat faza grupelor pe poziția a patra.

ADVERTISEMENT

În sferturi de finală, ele ar fi trebuit să întâlnească câștigătoarele grupelor. Astfel, SCM Râmnicu Vâlcea urmasă dea peste Metz, în timp ce ”tigroicele” ar fi trebuit să joace cu deținătoarea trofeului, Gyor ETO.

Veste proastă pentru CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea: ediția de Liga Campionilor, anulată oficial

Însă, CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea au primit o veste proastă din partea Comitetului Executiv al EHF, care a a decis anularea Final 4-ului, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 3-6 septembrie, în Ungaria, şi ar fi inclus şi sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

”Este o situaţie ieşită din comun. Fără îndoială, sănătatea şi siguranţa sunt mai presus de orice. Totuşi, suntem dezamăgiţi. Federaţia ungară a fost mereu pregătită să organizeze evenimentul şi să facă tot ce îi stă în putinţă pentru un alt mare EHF FINAL 4”, a declarat secretarul general al federaţiei din Ungaria, Gabriella Horvath.

”Ediția din acest sezon competițional 2019/2020 a EHF Final4, reprogramată în 3-6 septembrie 2020, nu se va mai organiza. Prin urmare, următorul joc în EHF Champions League al formației noastre va avea loc conform programului normal din noul sezon competițional, în 12/13 septembrie 2020”, se arată pe pagina de Facebook a clubului SCM Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Decizia ca turneul Final Four şi sferturile de finală să nu aibă loc în acest an nu afectează startul ediţiei 2020/2021 a Ligii Campionilor, a precizat EHF. Prima fază va avea loc în 12 şi 13 septembrie, iar în competiţie vor fi angrenate SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc la 1 iulie, la Viena.

SCM Râmnicu Vâlcea va fi cap de serie la tragerea la sorți, din prima urnă valorică mai făcând parte Gyor ETO, Rostov-Don și Metz. CSM București a fost plasată în urna a treia valorică alături de ȚSKA Moscova, FTC-Rail Cargo Hungaria și Brest Bretagne.

ADVERTISEMENT

CSM București a primit un wild card pentru a putea evolua în faza grupelor Champions League în sezonul viitor. În schimb, la masculin, Dinamo București nu a primit invitație de participare.

ADVERTISEMENT