News

CTP, atac direct la adresa președintelui Iohannis. Ce l-a nemulțumit pe jurnalist după ce șeful statului şi-a depus CV-ul la NATO: ”Va continua să țină blocat postul de profesor la Sibiu, așa cum face de 30 de ani?”

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre candidatura președintelui Klaus Iohannis pentru funcția de secretar-general al NATO.
24.02.2024 | 15:26
CTP atac direct la adresa presedintelui Iohannis Ce la nemultumit pe jurnalist dupa ce seful statului sia depus CVul la NATO Va continua sa tina blocat postul de profesor la Sibiu asa cum face de 30 de ani
CTP, atac direct la adresa președintelui Iohannis. colaj Fanatik/ Foto Facebook/ Hepta.ro
ADVERTISEMENT

CTP, atac direct la adresa președintelui Iohannis. După ce șeful statului și-ar fi depus CV-ul la NATO pentru a ocupa funcția de secretar-general, cunoscutul gazetarul a avut o reacție dură, publicând un mesaj pe Facebook.

CTP, atac la adresa lui Klaus Iohannis

Cristian Tudor Popescu a comentat acest subiect, care a fost intens dezbătut în ultimele zile. Jurnalistul întreabă ce se va întâmpla cu postul de titular al catedrei de Fizică de la liceul Brukenthal din Sibiu, amintind că acesta este blocat de aproape 30 de ani.

ADVERTISEMENT

„Postul rezervat pentru Iohannis
În caz că, după ce și-a făcut loc, dând peste cap alegerile prezidențiale și scurtându-și mandatul românesc cu 3 luni, Klaus Iohannis ajunge secretar general NATO, înalt reprezentant UE, comisar sau ce funcție s-o mai găsi pe la Bruxelles suficient de înaltă ca să-și poată arunca paltonul pe ea, întrebarea este:

Va continua să țină blocat postul de titular al catedrei de Fizică de la liceul Brukenthal, așa cum face de aproape 30 de ani, de când s-a cărat din profesorat?”, este mesajul postat de Cristian Tudor Popescu, pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

România ar fi anunțat oficial NATO cu privire la intenția președintelui de a candida

Jurnalista Bloomberg, Jennifer Jacobs, corespondent la Casa Albă, susține că România ar fi anunțat aliații NATO că îl propune pe președintele Klaus Iohannis în funcția de Secretar General al NATO.

„România i-a notificat pe ceilalți membri NATO că intenționează să îl nominalizeze pe președintele țării, Klaus Iohannis, drept candidat pentru funcția de secretar general al NATO.

ADVERTISEMENT

Acest lucru va complica efortul celorlalți aliați de a-l instala pe Mark Rutte ca viitor secretar general”, a anunțat jurnalista americană.

Informații privind posibilitatea ca liderul statlui să ocupe o funcție importantă, în cadrul NATO, au tot apărut de-a lungul timpului. Însă, până acum Administrația Prezidențială nu a oferit detalii, precizând că „nu comentează zvonuri”, conform G4media.ro.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă intenția de a candida pentru funcția de secretar general al NATO va fi confirmată. Pe de altă parte, SUA, Germania, Franța și Marea Britanie au anunțat că susțin candidatura premierului olandez Mark Rutte.

Prin urmare, șansele președintelui Klaus Iohannis să ocupe acest post nu sunt foarte mari. De altfel, și prim-ministrul Estoniei, Kaja Kallas, este interesat de această funcție în cadrul alianței.

ADVERTISEMENT