ADVERTISEMENT
News

CTP, despre credincioșii din România: “Știu Doamne ajută și Doamne ferește”. Ce spune despre conflictul dintre Teodosie

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a analizat vineri, la Digi24, în cadrul emisiunii săptămânale în care este invitat permanent, Cap Limpede, modalitatea în care se vor raporta credincioșii la conflictul dintre ÎPS Teodosie și Patriarhul Daniel, declarând: "credincioșii din România, marea majoritate dintre ei, știu doamne ajută și doamne ferește.
Autor: Rareș Mușătoiu | 21.05.2021 | 21:02
CTP, despre credincioșii din România:
CTP, despre "Credincioșii din România știu doamne ajută și doamne ferește". Ce spune despre conflictul dintre Teodosie și Sinod foto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda

În urmă cu două săptămâni, gazetarul a avut o reacție foarte violentă la adresa lui Teodosie, jignindu-l pe acesta după ce acesta a făcut o serie de comentarii despre condiția femeii în societate, prin raportare la Biserică.

ADVERTISEMENT

Însă, în urmă cu doar o săptămână, Cristian Tudor Popescu a schimbat abordarea, spunând despre înaltul prelat că acesta are dreptate și că nu a inventat el lucrurile pe care le-a declarat despre femei, acestea existând în Biblie.

CTP: “Credincioșii din România știu, cei mai mulți dintre ei, doamne ajută și doamne ferește”

“Sfântul Sinod, Patriarhul României spun despre acest individ că e o rușine pentru Biserică, asta este traducerea într-un limbaj profan, așa cum Viorica Dăncilă a fost o rușine națională în funcția de premier. Ce fac credincioșii? Se mai duc la păstorul lor de la Tomis sau nu se mai duc?

Eu, credincios, după ce aud ce spun Sinodul și Patriarhul despre acest ins mă mai duc să primesc împărtășania cu o singură linguriță pentru toată lumea? Are clienți foarte mulți, ați văzut ce era acolo?

ADVERTISEMENT

Se vor duce suficienți, categoric. De ce se vor duce în continuare oamenii? Pentru că marea majoritate a credincioșilor din România nu sunt credincioși, nu au nicio treabă cu religia, au treabă cu reprezentantul Bisericii în plan local, au treabă cu acea persoană.

Marea majoritate a credincioșilor habar nu au despre deosebirile dintre catolicisim și ortodoxie, de ce se face în ortodoxie crucea de la umărul drept la urmărul stâng, iar în catolicism de la umărul stâng la cel drept.

Marea majoritate știu ‘doamne ajută’, ‘doamne ferește’, Crezul, Tatăl Nostru și Îngerașul. Câți au citit Biblia, cele peste 1400 de pagini, câți au citit Evanghelia sau faptele apostolilor?

ADVERTISEMENT

De aceea se vor duce la Teodosie, nu au treabă cu sinodul, teologia, religia ortodoxă și patriarhul. Ne ducem la ăsta care e aici la noi reprezentantul autorității, asta e problema.

Pe scurt, domnul Teodosie a spus că nu poate fi sancționat decât de Dumnezeu și are dreptate, ca și în cazul domnului Mugur Isărescu, nici el nu poate fi sancționat”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!