News

CTP, despre modalitatea în care vor fi testați elevii: “O nouă probă de creier pane”. Ce șanse dă măsurii

Cunoscutul gazetar Cristian Tudor Popescu a vorbit vineri, la Digi24, despre modalitatea în care elevii vor fi testați declarând: "uitați o nouă probă de creier pane".
19.11.2021 | 21:02
CTP despre modalitatea in care vor fi testati elevii O noua proba de creier pane Ce sanse da masurii
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății a declarat în urmă cu câteva zile, vorbind despre reticența profesorilor de a se implica în activitatea de testare a elevilor, că aceasta nu reprezintă o procedură medicală.

Ministrul Educației a declarat în urmă cu câteva zile că testarea elevilor se va putea desfășura și acasă, părinții urmând să facă acest lucru.

ADVERTISEMENT

CTP, despre testarea elevilor: “O probă de creier pane”

“La un moment dat spuneam că lozinca de campanie cu care ar fi trebuit să se încerce convingerea oamenilor să se vaccineze, nu era ‘ai grijă de aproapele tău’, ziceam că ar fi trebuit să fie ‘vaccinează-te, băi, că ai să crăpi’.

Uitați o nouă probă de creier pane, asta cu testele de salivă. Nici nu știu cum să numesc, cum să îi testeze părinții, să îi testeze profesorii?

ADVERTISEMENT

Părinții nu o să îi testeze în marea majoritate, de ce să o facă? Să îi oblige apoi să intre în carantină timp de 14 zile?

Mulți părinți sunt anti-vacciniști de ce ar fi pro-test? Iar profesorii și mai mulți dintre ei nu vor să se bage, doar 20% dintre ei sunt dornici să se implice.

ADVERTISEMENT

De ce să mă ocup eu de chestia asta? Și poate au dreptate, de ce să se implice într-o chestiune medicală?

Ori făceai ca în Austria, se dă hotărâre, toți elevii nu pot intra în școală dacă nu sunt testați de două ori pe săptămână. 

ADVERTISEMENT

Cei care vor acasă trebuie să se filmeze și trebuie să prezinte film cu modul în care se testează. Ori luai o hotărâre clară care trebuia executată de cadre medicale, ori dacă nu, nu. Ce e acum este festivalul prostiei.

Care pandemie? Nu mai e nicio pandemie, toată lumea este veselă. Oamenii nu sunt în stare, de atâtea ori am discutat chestia asta…care este definiția prostiei? Definiția prostiei este următoarea, ne e foame foarte tare și aici deasupra stă aburindă o friptură.

Prostia înseamnă ‘e ce bine că e aici când îmi era foame, hai să o mănânc’. Neprostia înseamnă de ce apare această friptură tocmai când îmi e mie foame? Cum stă ea suspendată împotriva legilor gravitației?

Statistic vorbind, foarte mulți dintre cetățeni nu se gândesc că ceea ce s-a întâmplat se poate repeta foarte rapid, când vine valul 5.

Domnul Nicușor Dan, am mai vorbit de dânsul aici în emisiune, continuă să își păstreze virginitatea vaccinală. E primar în continuare, intră cu teste în diverse clădiri și așa mai departe”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

ADVERTISEMENT