News

CTP, reacție dură față de profesorul din Oradea care a îndemnat la nerespectarea regulilor: ”L-aș trimite la cimitir”

23.09.2020 | 11:40
CTP reactie dura fata de profesorul din Oradea care a indemnat la nerespectarea regulilor Las trimite la cimitir
ADVERTISEMENT

CTP a avut o reacție virulentă față de profesorul din Oradea care și-a îndemnat elevii să nu respecte regulile de protecție față de Covid-19.

Jurnalistul consideră că filmarea cu cadrul didactic care recurge la aceste sfaturi iresponsabile este una de natură penală și nu vede cum acesta mai poate fi menținut în învățământ.

ADVERTISEMENT

De asemenea, omul de presă mai cataloghează gestul profesorului orădean ca fiind ”o zădărnicire totală a tot ceea ce se face în clipa de față în lupta cu acest virus”.

CTP, critic cu profesorul din Oradea care a îndemnat la nerespectarea regulilor: ”L-aș trimite la cimitir”

Cristian Tudor Popescu și-a spus părerea despre incidentul de la Oradea, acolo unde un profesor apare într-o filmare pe Facebook în timp ce își îndeamnă elevii de la oră să nu respecte regulile de protecție anti-coronavirus.

ADVERTISEMENT

CTP îl numește pe bărbatul din instituția școlară din vestul țării drept un ”specimen troglodit” care ar merita ”trimis la cimitir să sape gropi pentru cei uciși de Covid-19”.

”Prima întrebare pe care mi-am pus-o: cum de a ajuns profesor acest specimen? Este un soi de troglodit care articulează limba română și la figură, și la plex, și care a comis, în primul rând… ceea ce șochează este utilizarea elevilor în această acțiune a sa. I-a utilizat ca pe niște animale. Ca o turmă stăteau elevii în clasă și repetau ceea ce le spunea profesorul.

ADVERTISEMENT

Asta mi se pare o chestiune penală. Nu știu cum ar putea să rămână in domeniul didactic această persoană. În 24 de ore ar trebui, normal, să fie dată afară din școală, să nu mai aibă dreptul de a preda. Dacă această persoană ramana să predea in continuare, este o zădărnicire totală a tot ceea ce se face în clipa de față în lupta cu acest virus.

Eu l-aș trimite pe acest domn la cimitir, să facă muncă în folosul comunității. Să sape gropile pentru înmormântarea celor uciși de Covid-19.”, a spus CTP la Digi24.

ADVERTISEMENT

CTP, mesaj pentru elevi: ”Anunțați părinții despre astfel de profesori”

În intervenția sa de la postul de știri citat, CTP are și un mesaj pentru copii. Jurnalistul le cere elevilor ca, atunci când mai întâlnesc cadre didactice cu mesaje de acest gen, precum cel al profesorului din Oradea, să se plângă părinților.

”Acest individ pune în primejdie viețile oamenilor prin ceea ce face. Ar trebui acționat în judecată. Eu aș spera ca, în fața unor astfel de troglodiți, care pot să fie și criminali, să reacționeze elevii. Să se ridice și să spună: domnule profesor, la ce ne îndemnați dvs pe noi?

Să mergem acasă să ne îmbolnăvim părinții și bunicii? Purtăm măștile pentru că vrem să trăim, și noi și familiile noastre, nu pentru că suntem animale în țarcuri. Aș aștepta ca elevii să le spună părinților acasă ce face profesorul.”, a mai spus gazetarul.

ADVERTISEMENT