News

CTP, reacție dură față de regizorul Cristi Puiu: ”Dacă nu este asta, ar trebui să-l consider doar un idiot”

08.08.2020 | 18:25
CTP reactie dura fata de regizorul Cristi Puiu Daca nu este asta ar trebui sal consider doar un idiot
CTP, reacție dură față de regizorul Cristi Puiu: ”Să vrei să respiri și să nu mai poți, cu un tub băgat pe gât, oare cât de inuman este?” Foto: Inquam / Bogdan Buda
ADVERTISEMENT

CTP nu a rămas impasibil după criticile extrem de dure pe care regizorul Cristi Puiu le-a adus purtării măștii de protecție, un echipament considerat de specialiști a fi fundamental în lupta cu pandemia de Covid-19.

Cunoscutul om de presă a venit, pe pagina sa de socializare, cu o serie de întrebări pentru regizorul de film și nu a ezitat să lanseze și o serie de ironii față de opera acestuia.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Cristian Tudor Popescu i-a amintit lui Puiu despre cât de gravă poate fi această boală dacă nu e luată în serios, și a dat un exemplu al unei gravide decedată sâmbătă la Alba.

CTP, atac la regizorul Cristi Puiu în chestiunea măștilor de protecție

CTP își începe postarea de pe Facebook prin a aminti că regizorul Cristi Puiu este ”un mare umanist”. Apoi, după ce prezintă contextul publicării acestui mesaj, ziaristul îi adresează cinci întrebări omului din cinematografie.

ADVERTISEMENT

”Un mare umanist. Regizorul Cristi Puiu zice așa: ‘Să stați cu masca pe față să vă uitați la un film de 200 de minute este inuman’.

E vorba de ultimul său film, ‘Malmkrog’, proiectat în aer liber la TIFF Cluj. Și continuă: „Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe niște vite”.

ADVERTISEMENT

Pun și eu niște întrebări domnului regizor Puiu, de la o mare distanță, nu numai socială, întrucât n-am fost la sesiunea Q&A de după film:

1. Să ne uităm, cu sau fără mască pe față, la un film de 3 ore și 20 de minute, o fi uman?

2. Până să-i trateze puterea, cum spune dl Puiu, românașii veseli nu se tratează ei cu covid unii pe alții ca niște vite bolnave de boala vacii nebune?

ADVERTISEMENT

2 bis: Oare ce gust ar avea laptele bovinelor care ar fi ținute cu ochii pe filmul dlui Puiu 200 de minute?

3. După ce își mai vizionează încă o dată capul de operă „Malmkrog”, firește, fără mască pe figură, ca un luptător întru libertate ce este, poate că autorul „Morții domnului Lăzărescu” găsește timp să citească următoarea știre:

‘Printre zecile de oameni uciși de covid în ultimele 24 de ore se află și o femeie însărcinată în 6 luni și o săptămână, care a murit la spitalul județean din Alba Iulia. Avea 33 de ani și nicio altă afecțiune în afară de infecția cu sars-cov 2, care i-a provocat bronhopneumonie bilaterală, insuficiență hepatică și insuficiență respiratorie acută’.

Și să mai răspundă la o întrebare: Să vrei să respiri și să nu mai poți să respiri, deși ai, de zile întregi, un tub băgat pe gât, oare cât de inuman este?.

P.S.

4. Cam câți malmkrogi pe zi crede dl Puiu că stă un medic într-un spital covid cu masca pe pielea feței?”, scrie CTP.

CTP: ”Dacă dânsul nu face o promovare, ar trebui să-l consider doar un idiot”

Gazetarul a revenit, la Digi24, cu noi critici față de regizorul Cristi Puiu, pe care l-a acuzat că face doar o ”măgărie agitatorică”. De asemenea, CTP a mai spus că, dacă Puiu nu a spus aceste cuvinte doar pentru a-și promova ultimul film, atunci el este ”doar un idiot”.

Dânsul a făcut o măgărie agitatorică menită să-i promoveze filmul. Dacă nu ar face asta, ar trebui să-l consider doar un idiot.

Ce rezultă din spusele domnului Puiu: oamenii să iasă în stradă și să ardă măștile?

Repet, dacă n-aș lua în considerare prima ipoteză, aceea ce promovare, de publicitate grosieră făcut filmului, l-aș considera un idiot.

Se alătură personajelor grotești, care, în mass-media, zbiară anti-mască. Face asta în condițiile în care în România numărul morților.”, a mai spus Popescu.

ADVERTISEMENT