Sport

CTP știe de ce Simona Halep a fost umilită de Jelena Ostapenko: „Lipsa de îndrăzneală din copilărie e atât de adâncă încât nu poate fi învinsă”

Simona Halep a ratat prezența în finala de la WTA Dubai 2022 după o prestație dezamăgitoare în fața Jelenei Ostapenko. La final, românca a primit criticile lui Cristian Tudor Popescu.
18.02.2022 | 19:10
CTP stie de ce Simona Halep a fost umilita de Jelena Ostapenko Lipsa de indrazneala din copilarie e atat de adanca incat nu poate fi invinsa
ADVERTISEMENT

Simona Halep a început excelent meciul cu Jelena Ostapenko și letona nu părea să îi stea în cale în drumul spre finala de la WTA Dubai, turneu pe care l-a cucerit în 2015 și în 2020.

Sportivei din Constanța i s-a rupt filmul în setul al doilea și Ostapenko a reușit să câștige cu scorul de 2-6, 7-6, 6-0. A 21-a jucătoare a lumii i-a provocat astfel un nou coșmar româncei, după ce a învins-o și în finala de la Roland Garros 2017.

ADVERTISEMENT

CTP a pus tunurile pe Simona Halep după înfrângerea cu Jelena Ostapenko

Înfrângerea Simonei l-a dezamăgit pe Cristian Tudor Popescu, care a criticat vehement mentalul fostului lider mondial.

„Frica de a îndrăzni

Urâtă și tristă e meseria de casandru. Mai bine n-aș fi scris în finalul textului de ieri: ‘Totuși, nu pot să nu observ unele momente de derută la serviciu ale Simonei, care erau s-o coste scump în primul set.

ADVERTISEMENT

Și faptul că nu a atacat suficient de agresiv serviciul 2 moale al lui Ons. Astfel de șovăieli ar fi taxate nemilos de adversara din semifinală, Jelena Ostapenko, aflată în forma ei ‘nebună’, pe care Simona o știe bine!’.

Pentru că asta s-a întâmplat, cu de-afurisenie: momentele de frică la serviciu (8 duble greșeli), în special spre sfârșitul setului 2 și faptul că Simona s-a hotărât abia la 0-5 în setul 3 să dea primul retur decisiv spre linie pe serviciul 2 cât se poate de atacabil al lui Ostapenko.

ADVERTISEMENT

În restul meciului, cu o încăpățânare care mi-a dat dureri de cap, i-a returnat la mână bombardierei letone, ca să ce? – ca să ia imediat inițiativa cu o lovitură tare în unghi și să câștige punctul.

Mai rău decât să pierzi 0-6 e să fii afară din joc…

Încep să cred că această lipsă de îndrăzneală e atât de adânc înfiptă în psihicul Simonei încă din copilărie încât nu poate fi învinsă…”, a scris gazetarul, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Halep, în picaj în clasamentul WTA

Ratarea finalei de la Dubai are efect în ierarhia mondială pentru Simona Halep. Eșecul cu Ostapenko, coroborat cu calificarea Veronikăi Kudermetova în finala turneului din Emirate, o va face pe româncă să coboare dramatic în clasamentul WTA.

Începând de luni, 21 februarie, Simona Halep va fi pe locul 27 în lume, după ce, înaintea competiției de la Dubai, se afla pe poziția cu numărul 23. Dubla câștigătoare de Grand Slam se pregătește acum pentru turneul de la Doha, care se va desfășura în perioada 20-26 februarie.

ADVERTISEMENT